Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Ayhan
13 yıl önce - Cum 17 Tem 2009, 21:11
İzmir'de Yine Orman Yangını

Bornova Çiçekliköy piknik sahasındaki çam ormanında çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle Evka 3 yerleşim yerine ulaştı. İzmirliler korku dolu saatler yaşadı.

İzmir-Manisa yolu üzerindeki Çiçekliköy mevkisinde bulunan piknik sahasındaki çam ormanında saat 16.00 sularında yangın çıktı.

Alevlere 20 arazöz, 5 uçak, 3 helikopter ile çok sayıda yer ekibi müdahale etti ancak rüzgarın etkisiyle yangın kızılçam ormanlarına doğru yayıldı.

Bornova'nın üzeri dumanla kaplanırken, alevler Evka 3 yerleşim yerine ulaştı.

http://www.ntvmsnbc.com/id/24984444/

tugay nurhan
13 yıl önce - Cmt 18 Tem 2009, 00:58

Ben yangına şahitlik etmiş biri olarak evden bir anda çıktığım için makinemle yangını resimleme imkanım olmadı..ama yarın yangından sonraki görüntüleri sizlerle paylaşacağım
SAYGILAR

0345 özer er

13 yıl önce - Cmt 18 Tem 2009, 01:22

yıllardır çigerlerimiz yanıyor buna şöyle önlem alınmazmı, bu ormanların zirvesine ve aralara depo yapılıp borularla birbirine baglanıp aralara fıskiye konulup yangın çıktıgı zaman bu fıskiyeler açılıp yüksekten inen su ile yangına müdahele edilemezmi .bu depolara barajlardan su çekilir denize yakın yerlerden ise denizden.dev fıskiye ile suyu basınçlı açtınmı hiç olmazsa önlem olur daha az hasarla atlatırız .
tabi böyle olmaz ise o zaman daha çok yanar çigerlerimiz.

Egemen soycan

13 yıl önce - Cmt 18 Tem 2009, 02:09

Yangın Bornovanın üstlerinde çıkmış ama ben bu gün Söndürme helikopterlerinin denizden suyu İnciraltı açıklarından aldıklarını gördüm.

niye körfezin yangın mahalline yakın tarafından değil de uzağından su alıyorlardı..anlamadım..

Demek,yarın daha oksijensiz,daha az yeşil bir İzmire uyanacağız.
Bozulan ekolojik denge,kışın yağmur-kar tutan o güzelim çam ağaçları,bizden intikamını mutlaka bir gün alacaktır.

Burak Tuna
13 yıl önce - Cmt 18 Tem 2009, 02:51

Alıntı:
Yangın Bornovanın üstlerinde çıkmış ama ben bu gün Söndürme helikopterlerinin denizden suyu İnciraltı açıklarından aldıklarını gördüm.

niye körfezin yangın mahalline yakın tarafından değil de uzağından su alıyorlardı..anlamadım..

bugün yangın söndürme sırasında bostanlıdan konağa vapurla geçiyordum. Uçaklar alsancak iskelesi önünden başlayıp bayraklı tarafına doğru yönelerek sularını alıyorlardı. Saat yedi gibiydi sanırım gördüğüm kadarıyla yangın sönmüş soğutma çalışmaları yapıyorlardı.

35CEM35

13 yıl önce - Cmt 18 Tem 2009, 15:29

Uçakların İnciraltı sahilinden su almasının nedeni, vapurların ve limana yanaşan gemilerin varlığı olmalı.
Su almak için alçalan ve yükselen uçakların deniz taşıtlarına çarpmaması için daha tenha nokta tercih edilmiştir.

salihhr

6 ay önce - Pzr 02 Ekm 2022, 01:49

Haritada Yeşildere caddesinde tünelleri geçince sağda yer alan Şehitler Korusunda biraz önce ufak çaplı yangın vardı. Ben ve 5-6 araç sağda durup yangına su ve yangın tüpleriyle kendi imkanlarımızla müdahale edip söndürdük. Biz orayı tam söndürürken korunun en tepesinde daha büyük bir yangın çıktı. İtfaiyeyi aradık. Gecenin bu saatinde hemde 2 farklı noktada kendiliğinden yangın çıkmaz. Kim yapıyorsa bunu Allah belasını versin diyorum başka da birşey demiyorum.

mehmet GZL
6 ay önce - Pzr 02 Ekm 2022, 08:05

Kentsel dönüşüm yapıldığı alanı kaç kere yaktılar İngilizler ... Bu ülke için fazlalar ...Suriyeliler gönderilirken onlarda gönderilmeli

aliizmir35
6 ay önce - Pzr 02 Ekm 2022, 08:46

Alıntı:
Kentsel dönüşüm yapıldığı alanı kaç kere yaktılar İngilizler ... Bu ülke için fazlalar ...Suriyeliler gönderilirken onlarda gönderilmeli

O kadar doğru bir yorum ki yıllardır İzmirlilerin bir çoğunun maalesef anlamadığı ve görmediği kanayan bir yara , sessiz bir işgal düzensiz iç göç

ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet