Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Malatya Kayısısı
« önceki   1234 ... 192021   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 3
sword2193

5 yıl önce - Çrş 11 Tem 2012, 11:35

Bir çikolata manyağı olarak çikolatalı kayısılar gerçekten çok güzel. Tavsiye ederim

Hüseyin_44

5 yıl önce - Prş 12 Tem 2012, 10:31

Kayısıdan yapılan diğer ürünler

• Minimal işlenmiş kayısı
• Dondurulmuş kayısı
• Kayısı konservesi, pulpu ve nektarı
• Kayısı meşrubatları, kayısı pulp konsantresi
• Kayısı jöle, reçel, marmelatı ve kreması
• Yeşil kayısı turşusu ve kayısı pestili
• Toz ve kuru kayısı (çir, gün kurusu ve patik)
• Kıyılmış ve doğranmış kuru kayısı ürünleri
• Ekstruzyon kayısı mamulatı ve kayısı şekerlemeleri
• Kayısı ekstraktı ve esansı
• Kayısı pasta, kek, dondurma ve gofret türü mamulatı

http://www.malatya.gov.tr/malatya-hakkinda/detay. ...Q1lw%3D%3D


Eren 35
5 yıl önce - Cum 13 Tem 2012, 22:34

Kayısıyla ilgili o kadar çok şey yapılırken benim ilgimi niyeyse en çok Kayısı Kolonyası çekiyor.



Hüseyin_44

5 yıl önce - Cmt 14 Tem 2012, 09:39



(+)


Hüseyin_44

5 yıl önce - Pzr 29 Tem 2012, 21:54

el emeği göz nuru ilk defa kayısı patiği yaptım



(+)


Hüseyin_44

5 yıl önce - Pzr 09 Eyl 2012, 13:37

Malatya'da ''geççi kayısılar'' yeni olgunlaştı




(+)


Kayısı hasadının üzerinden bir aydan fazla zaman geçen Malatya'da, Kayısı Araştırma İstasyonu'ndaki ''geççi kayısı'' olarak tabir edilen kayısılar yeni olgunlaştı.

Kayısı Araştırma İstasyonu Müdürü Yaşar Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurum olarak kayısıda gen bankası oluşturduklarını hatırlatarak, istasyonun bahçesindeki bankada 300 çeşit ve tip kayısı olduğunu söyledi.
Gen bankasındaki bazı kayısı çeşit ve tiplerinin erken olgunlaştığı için ''erkenci'', bazılarının da geç olgunlaştığı için ''geççi'' diye isimlendirildiğini kaydeden Zengin, 4 yıl önce Doğu Anadolu Bölgesinde bir şehirde yaptıkları saha araştırmasında farklı bir kayısı tipi bulduklarını ifade etti.
Bu kayısıdan bir kalem alarak istasyonun bahçesine diktiklerini anlatan Zengin, ''Şu anda bu tipte iki ağacımız mevcut. Geçen yıl da bu ağaçlardan meyve aldık ama meyve azdı. Bu yıl bu ağaçlarımızda ciddi manada verim var. Kayısı hasadı biteli bir aydan fazla zaman geçti. Bizim geççi tipimiz yeni olgunlaştı'' dedi.

-Islah çalışmasından sonra tescil edilecek-

Bu kayısı tipine, henüz tescile göndermedikleri için isim vermediklerini anlatan Zengin, ''Bu kayısı, zerdali olmasına karşılık çekirdekten ayrılması kolay. Aroma bakımından güzel bir tadı var. Bu şekilde tespit ettiğimiz tiplerin en iyisi. Bir iki yıl ıslah çalışması yaptıktan sonra tescile gönderebiliriz. Bu tipimizin meyvesi küçük. O nedenle meyvesi iri, şeker oranı yüksek ve koyu renkli kayısı çeşitleriyle melezleyeceğiz. O kayısı çeşitlerinin özelliklerini bu tipimize aktarmaya çalışacağız'' diye konuştu.

Kaynak AA



+lvnt44
5 yıl önce - Pzr 09 Eyl 2012, 13:40

kayısı araştırma merkezimiz yakında malatyada 4 mevsim kayısı yetiştirmeye başlayacak vay bee eylül ayında kayısı olmuş helal olsun bu çalışmaları yapanlara

Hüseyin_44

5 yıl önce - Pzr 09 Eyl 2012, 13:50

Yapılan araştırmalarda 7 milyon kayısı ağacı var akabinde 300 çeşit kayısı var elimizden tutan olsa Kayısıda daha büyük atılımlar gerçekleşecektir diye düşünüyorum

Sezgin Cengiz

5 yıl önce - Pzr 09 Eyl 2012, 13:56

Gerçekten kayısınız mükemmel. Geçensene arkadaşım memleketinden yani Malatya'dan getirmişti. Sanırım başka bölgelerde satışı yapılan kayısıları bize Malatya Kayısısı diye çakma kayısı satıyorlar ki arkadaşımın getirdiği kayısı bir başkaydı. Boşuna Malatya'nın kayısısı meşhur demiyorlarmış, bunu anlamıştım.

Hüseyin_44

5 yıl önce - Pzr 09 Eyl 2012, 14:02

Malatya Kayısısının ayrı bir tadı var tadına doyamazsınız kayısının diğer ürünlerinden de mutlaka tadın özellikle gün kurusu mutlaka temin edin tadına bayılacaksınız ayrıca şifalıdır



sayfa 3
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
« önceki   1234 ... 192021   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET