Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Kahramanmaraş Mutfağı
« önceki   1234 ... 949596   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
sayfa 3
levend46
10 yıl önce - Prş 06 Oca 2011, 17:21

Maraş bakırlarının içinde kuru biber kabak dolmamız ve yaprak sarmamız







kms2009

10 yıl önce - Prş 06 Oca 2011, 23:56

Kahramanmaraş Mutfaklarının Vazgeçilmezlerinden - Tirşik!(Andırın Doktoru)

  (+)


levend46
10 yıl önce - Cum 07 Oca 2011, 14:11

Cevizli İçli köftemiz



En son levend46 tarafından Cum 07 Oca 2011, 19:35 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


levend46
10 yıl önce - Cum 07 Oca 2011, 19:18

Nohutlu dövme çorbamız.Etiler Mado'da Maraş mutfağınıın seçkin yemeklerini tadabilirsiniz.
Mado yeni konseptle yakında Mado Maraş mutfağı mağzaları açıcak.



levend46
10 yıl önce - Cum 07 Oca 2011, 23:08

Etli yuvarlamamız



Yoğurtlu yuvarlamamız





levend46
10 yıl önce - Cmt 08 Oca 2011, 20:21

Kalem gibi etli Sarmamız bunun zeytinyağlısı da var



levend46
10 yıl önce - Pzr 09 Oca 2011, 01:06

Ekşili Çorba Tarifi ( Kahramanmaraş )



Malzemeler (6 Kişilik)

1 Kase mercimek
Yarım kase dövme
Yarım kase nohut
Tuz
Yarım kilo ayıklanmış semizotu veya ıspanak
1 yemek kaşığı sumak ekşisi
3 Diş sarımsak

Yapılışı

Malzemeler yıkanır tencereye konur. Üzerine 7 kase su, bir tutam tuz konur ve piştikten sonra semizotu veya ıspanak ilave edilerek pişirilir. Sumak ekşisi ilave edilir. Dövülmüş sarımsak, kırmızı biber ve nane yağda kavrulur, üzerine ilave edilir.


YAVAN KÖFTE




Yavan köfte k.maraş yöremize ait bir yemektir.Yanınada şöyle bir ekşili turşuyla çok iyi gidiyor yapılması gayet basit bilmeyen bayanların yapılışına bakarak en azından bir kez denemesini tavsiye ederim.

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı salça
Yarım demet dereotu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz

YAPILIŞI

Mercimek yıkanır, 3 su bardağı scak su eklenir, 1 saat kadar dinlendirilir. Sonra bulgur eklenir, 10 dakika bekletilir. Süre sonunda malzeme elle şöyle bir karıştırılır. Tavaya tereyağı konur, eriyince ince kıyılmış soğan eklenir ve pembeleştirilir. Salça, tuz ve pul biber de ilave edilir, 2-3 dakika daha çevrilir. Bulgurlu karışımın üzerine ilave edilir. Bütünleşene kadar yoğrulur. En son kıyılmış maydanoz katılır. Köfte harcından ceviz kadar parçalar alınır, şekillendirilir, servis tabağına sıralanır.


Patlıcan Ekşilisi Yavan Köftenin yanında verilir



Malzemeler: ( 4 Kişilik)

- 1 Adet Patlıcan

- 5 Adet yeşil Biber

- 2 Diş Ezilmiş sarımsak

- Tuz, nane

- Kahramanmaraş’a özgü 1Yemek Kaşığı Sumak Ekşi


Yapılışı :
- Patlıcanlar yıkanır, alacalı olarak soyulur, büyük küpler halinde doğranır.

- Yeşilbiberler iri parçalar halinde doğranır.

- Patlıcanlar ve yeşilbiberler kaynatılmış sıcak suda haşlanır.

- Patlıcanlar ve yeşilbiberler kaynatılmış sıcak sudan bir süzgeç yardımıyla çıkararak soğumaya bırakılır.

- Ayrı bir tencerede 3 su bardağı su içerisine ezilmiş sarımsak, tuz, Kahramanmaraş’a özgü olan sumak ekşi bırakılır. Üzerine nane ilave edilerek karıştırılır.

- Bu karışıma patlıcan ve yeşilbiber ilave edilerek sunuma hazır hale getirilir.

Afiyetle yiyin



En son levend46 tarafından Pzr 09 Oca 2011, 01:50 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi


levend46
10 yıl önce - Pzr 09 Oca 2011, 13:31

Maraş Kelle Paça



Paça tarifi yöresel(k.maraş)

Malzemeler

1 Adet koyun yada keçi kellesi
Birkaç parça kemik
1 Tatlı kaşığı biber salçası
Toz kırmızı biber
2-3 Diş sarımsak
1-2 Yemek kaşığı sumak ekşisi

Yapılışı

Kelle iyice yıkanıp temizlenir. Kemiklerle birlikte bir tencerede üzerini kapatacak kadar su koyulur. Tuzda koyulduktan sonra kellenin etlerinin pişmesi beklenir. Piştikten sonra başka bir tencereye kellenin etleri didiklenir, üzerine etleri kapatacak kadar kellenin suyundan ilave edilir. Bu karışım iki taşım kaynatılır ve içine 1 tatlı kaşığı biber salçası ile birlikte sumak ekşisi ile dövülmüş sarımsaklar ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatıldıktan sonra ocaktan alınır. Üzerine toz kırmızı biberli, naneli tereyağı gezdirilir.


levend46
10 yıl önce - Pzr 09 Oca 2011, 16:34

Çöreğimiz tatlılarımız tarhanımız kömbemiz unlu mamüllerimiz






levend46
10 yıl önce - Pts 10 Oca 2011, 17:35

Yoğurtlu Dövme aşı



Malzemeler

Yarım kilo yoğurt
1kaşık sıvıyağ
2su bardağı haşlanmış buğday
2diş sarımsak
Tuz
Nane
1kaşık sirke

Yapılışı:
Daha çabuk haşlanması için buğday 1gece önce tencereye üstü örtülecek kadar su ile doldurulur.1gece bekletilir.Sonra yumuşayıncaya kadar pişirilir,süzülür..uz eklenir,Yoğurt eklenir,iyice karıştırılır.Sıvıyağ ve sirke eklenir.Servis tabağına koyulur.Nane serpilir.

Soğuk olarak yenir.



sayfa 3
« önceki   1234 ... 949596   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET