Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Kahramanmaraş Mutfağı
« önceki   123 ... 949596   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
sayfa 2
levend46
11 yıl önce - Pts 18 Oca 2010, 23:02
Kahramanmaraş Mutfağı


Mutafğımız
<div><br />Kahramanmaraş Mutfağı<br />Y&uuml;kleyen levendtuncel. - İlginç seyahat videolarını izleyin ve yeni yerler ... keşfedin.</div>


levend46
11 yıl önce - Sal 19 Oca 2010, 00:01

BORANİ



Malzemeler : ( 4 Kişilik)

- 5-10 dal Pancar

- 600 Gr yoğurt

- 1 Yemek Kaşığı Tuz

- 2 Diş Ezilmiş Sarımsak

- 1 Tatlı Kaşığı Nane

Yapılışı :


- Pancarlar yıkanır doğranır, haşlanır.

- Çırpılmış yoğurt içerisine pancar, sarımsak, tuz ilave edilir.

- Üzerine nane ilave edilerek servise hazır hale getirilir.


levend46
11 yıl önce - Sal 19 Oca 2010, 00:07

EKŞİLİ TURŞU




Malzemeler: ( 4 Kişilik)

- 1 Adet Patlıcan

- 5 Adet yeşil Biber

- 2 Diş Ezilmiş sarımsak

- Tuz, nane

- Kahramanmaraş’a özgü 1Yemek Kaşığı Sumak Ekşi


Yapılışı :

- Patlıcanlar yıkanır, alacalı olarak soyulur, büyük küpler halinde doğranır.

- Yeşilbiberler iri parçalar halinde doğranır.

- Patlıcanlar ve yeşilbiberler kaynatılmış sıcak suda haşlanır.

- Patlıcanlar ve yeşilbiberler kaynatılmış sıcak sudan bir süzgeç yardımıyla çıkararak soğumaya bırakılır.

- Ayrı bir tencerede 3 su bardağı su içerisine ezilmiş sarımsak, tuz, Kahramanmaraş’a özgü olan sumak ekşi bırakılır. Üzerine nane ilave edilerek karıştırılır.

- Bu karışıma patlıcan ve yeşilbiber ilave edilerek sunuma hazır hale getirilir.

Afiyetle yiyn


levend46
11 yıl önce - Sal 19 Oca 2010, 01:49

MERCİMEK KÖFTESİ



Malzemeleri : (4 Kişilik)

- Mercimek

- Bulgur

- Soğan

- Sıvı Yağ

- Biber Salçası

- Maydanoz


- Mercimek yıkanır, az suyla pişirilir. Pişmeye yakın içerisine bulgur atılır, karıştırılır, soğumaya bırakılır.

- Sıvıyağ içerisinde soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Biber salçası ilave edilir.

- Soğumakta olan köftenin üzerine salçalı soğan karışımı bırakılır.

- Baharatlar isteğe köfte içine ilave edilerek 3-5 dk. yoğrulur.

- Köftelere yumurta büyüklüğünde şekil verilir, üzerine maydanoz ilave edilerek sunuma hazır hale getirilir.

Not: Mercimek köftesi ekşili turşu ile servis yapılır.


levend46
11 yıl önce - Sal 19 Oca 2010, 21:30
EKŞİLİ ET KABAĞI


EKŞİLİ ET KABAĞI



Malzemeler : (4 Kişilik)

- 150 Gr kuşbaşı kuzu eti

- 1 Adet Orta Boy Soğan

- 1 Domates

- 1 Biber

- 2 Yemek Kaşığı Biber Salçası

- 1 Yemek Kaşığı Domates Salçası

- Tuz, Kırmızı Pul Biber, Karabiber, Nane

- 2 Diş Ezilmiş Sarımsak

- 500 Gr Et Kabağı

Yapılışı ;

- Kuşbaşı olarak doğranmış kuzu eti ve kıyılmış soğan 10 dk. kadar kavrulur, yeteri kadar domates ve biber salçası ilave edilir. Baharatlar ilave edilir. Üzerine yeteri kadar su ilave edilerek 20 dk. Kaynatılır. Doğranmış et kabağı ve haşlanmış nohut ilave edilir, pişmeye yakın domates ve biber ilave edilir. Son olarak da tuzuna bakılarak Kahramanmaraş’a özgü sumak ekşi ilave edilir. Yemeğin üzerine ezilmiş sarımsak ve nane sıvı yağda kavrularak yemeğin üzerine ilave edilir.

Not :

1-Et kabağının en dışı olan yeşil kabuk kısmı soyulur ve et kabağının içindeki çekirdekli beyaz yer çıkartılır. Kabağın geriye kalan kısmı yemeğe küp küp doğranır.

2-Et kabağı döğme pilavı ile servis yapılır



levend46
11 yıl önce - Sal 19 Oca 2010, 21:31
EKŞİLİYA SULUSU


EKŞİLİYA SULUSU


Malzemeler : ( 4 Kişilik)

- 200 Gr ince çekilmiş siyah dana kıyma
- Yarım Su Bardağı nohut
- 2 çorba kaşığı Kahramanmaraş’a özgü sumak ekşi
- Nane, karabiber, kimyon
- Yarım Çay Bardağı Un
- 1 Adet Soğan
- 2 Çorba Kaşığı Biber Salçası
- 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
- Yarım Su Bardağı sıvıyağ
- 2 Adet Yeşil Biber
- 1 Adet Domates


Yapılışı :

- Kıyma içerisine karabiber, kimyon, tuz ilave edilir, yoğrulur, un serpilmiş tepsiye kıymalar el içinde bilye büyüklüğünde yuvarlanarak atılır. Tüm yüzeyi una belenir.

- Soğan ince ince kıyılarak sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur, salçalar ilave edilir, kavrulur, kaynamış su ilave edilir. Haşlanmış nohutlar bu karışıma atılarak 15 dk. Pişirilir. Daha sonra yuvarlanan köfteler karışıma atılır.

- Pişmeye yakın sumak ekşi doğranmış yeşilbiber, kabuğu soyulmuş domates atılır. Üzerine nane, sarımsak yağda kavrularak ilave edilir. Servise hazır hale getirilir.


levend46
11 yıl önce - Sal 19 Oca 2010, 22:28
DÖĞME PİLAVI


DÖĞME PİLAVI



Malzemeler : ( 4 Kişilik)

- 2 Bardak Döğme

- Tereyağı, Sıvıyağ

- Tuz

Yapılışı :

- Döğme ayıklanarak, pialv yapılmadan 2 saat kadar önce ıslatılır. Ayıklanmış ve ıslatılmış döğme yıkanarak temizlenir.

- Bir tencereye tereyağı, sıvıyağ ilave edilerek ısınması beklerin. Tencereye tuz, su ilave edilir, kaynatılır.

- Temizlenen döğmeler tencereye bırakılır. Döğmelerin suyu çekilip, pilav kıvamına geldikten sonra ocak kapatılır.

Not : Döğme pilavı diğer pilavlara göre biraz daha fazla su çeker.



levend46
11 yıl önce - Sal 19 Oca 2010, 22:29
SULU YAĞLI KÖFTE


SULU YAĞLI KÖFTE




Malzemeler : ( 4 Kişilik)

- 200 Gr Bulgur

- 150 Gr Siyah Dana Kıyma

- Yarım çay Bardağı Tel Şehriye

- 1 Adet Soğan

- 2 Yemek Kaşığı biber Salçası

- 1Yemek Kaşığı domates Salçası

- Tuz, karabiber

- 1 Adet Yumurta

Yapılışı:

- İnce çekilmiş bulgura dana kıyma 5 dk. Önce su ile ıslatılmış tel şehriye 1 adet yumurtanın akı tuz karabiber ilave edilerek et makinesinde çekilir. Daha sonra el yardımıyla su serpilerek 10 dk. yoğrulur. Bilye büyüklüğünde yuvarlanır, iki avuç arası birbirine yaklaştırılarak yuvarlak köfteler yassı hale getirilir. Kaynamış sıcak suda haşlanır soğumaya bırakılır.

- Sıvıyağda soğan pembeleşinceye kadar kavrulur, salçalar ilave edilir. 5–10 dk. Kaynadıktan sonra sıcak su ilave edilir. Hazırlanan bu soslu karışıma haşlanmış, soğutulmuş köfteler atılarak kısık ateşte pişirilir. Afiyetle yenir.


levend46
11 yıl önce - Sal 19 Oca 2010, 22:32
İÇLİ KÖFTE


İÇLİ KÖFTE



Malzemeleri : (4 Kişilik)

- 500 Gr Yağlı Kıyma

- 200 Gr İnce Köftelik Bulgur

- 250 Gr Yağsız Kıyma

- 2 Adet Kuru Soğan

- 1 Çay Bardağı Doğranmış Ceviz İçi

- 5 – 10 Bağ Maydanoz

- 2 Yemek Kaşığı Karabiber, Pul biber, tuz karışımı

- Sıvıyağ

Yapılışı;

İç Harcın Hazırlanışı:

- İnce kıyılmış soğan pembeleşinceye kadar bir miktar tuz atılarak yağda kavrulur. Üzerine 500 Gr orta yağlı kıyma koyularak kavurma işlemine devam edilir, soğutulur.

- Soğuduktan sonra üzerine 1 çay bardağı doğranmış ceviz içi, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber, kırmızıbiber konur. (İsteğe göre çedene İçi (Çam fıstığı) da ilave edilebilir.


Dış Köftesinin Hazırlanışı:

- 500 Gr ince bulgur içerisine, 250 gr yağsız kıyma, tuz, soğan, irmik karıştırılarak et makinesine atılır. Çıkan karılışıma 1 yumurta akı ilave edilerek et makinesinde tekrar çekilir. Daha sonra köftenin durumuna göre az miktarda su ilave edilerek iyice yoğrulur.

- Yoğrulan bu karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak ıslatılmış avuç içerisinde işaret parmağı yardımıyla dolmalık biber gibi içi boş olacak şekilde inceltilir. (istenirse et makinelerinin içli köfte kalıpları kullanılabilir.)

- İnceltilen içi boş köfteler bir ucundan kapatılarak içerisine içli köfte harcı koyulur, diğer ucu da kapatılır.

- Tencereye su bırakılarak kaynatılır. İçerisine köfteler atılarak pişirilir.

- Bu işlemden sonra soğutulan köfteler isteğe göre yağda kızartılarak tüketilebilir.

Afiyet şeker olsun.mmmm


mustafa vural
10 yıl önce - Cmt 06 Mar 2010, 00:53

maraş dondurması






sayfa 2
« önceki   123 ... 949596   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET