Ana Sayfa 930 bin Türkiye Fotoğrafı
Kahramanmaraş Dondurması
123 ... 131415   sonraki »
Ana Sayfa -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
levend46
5 yıl önce - Sal 21 Nis 2009, 20:41
Kahramanmaraş Dondurması


Kahraman Maraş dövme dondurması Maraşlı Osman Ağa'nın cinsel gücü artırıcı olarak bilinen yabani orkideyi (salep) yaparken tesadüfen keşfettiği tatlıdır. Sahlepli karsambaç olarak başlayan tatlı üç kuşak sonra maraş dondurması olarak tanınmaya başlamıştır. Kahraman maraş dondurmasının en önemli özelliklerinden biri keçi sütünden yapılmasıdır.

Yapılışı Ahır dağının eteklerinden beslenen keçilerin sütü önce bir eksper tarafından kontrol edilir. 90 derecelik sıcaklıkta kaynatılan sütler, mikro organizmalardan arınıdırılır. Daha sonra bu süte önce sahlep, ardından şeker katılır. İyice karıştırılan bu karışım, 6-8 saat dinlendikten sonra eksi 6 derecede soğutluduktan sonra tüketime sunulur.


İçersinde A, B, C, D ve E grubu vitaminleri ile kalsiyum fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi minerallerde bulunan Kahramanmaraş dövme dondurmasının 100 gr. sade dondurmada 135 mg kalsiyum, 115 mg fosfor, 100 mg. sodyum, 160 mg. potasyum, 0,1 mg. demir, 130 mg. A vitamini, 0,21 mg.E vitamini 0,25 mg. B vitamini ve 0,13 mg. diğer vitaminlerden olduğu tesbit edilmiştir.


Bugün, Kahramanmaraş dövme ve meyveli dondurma çeşitlerinin, Yaşar Dondurma (Mado), Ferah Dondurma (Edo) ve Kervan Dondurma (Alpedo) kuruluşları tarafından yurt içi ve yurt dışında dağıtımı yapılmaktadır. Kahramanmaraş Dondurması halen A.B.D., Avustralya, Almanya, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Çin, İngiltere, G.Kore, S.Arabistan, Tunus, Yugoslavya, Kıbrıs, Mısır gibi ülkelere Mado ve Edo tarafından dağıtılmaktadır

http://tr.wikipedia.org/wiki/Kahramanmara%C5%9F_d ...rmas%C4%B1







(+)



Süleyman_46

5 yıl önce - Cmt 25 Nis 2009, 16:02

tadına bakma fırsatı olanlar bu ustanın neden bu denli zorlandığını anlayacaklardır


(+)



Erkut T

5 yıl önce - Cmt 25 Nis 2009, 20:25

Yukarıdaki fotoğrafta bir tabela var.

"Kamera ve fotoğraf çekmek yasaktır" yazıyor sanırım.

Niye !!!!! Dondurmalar mı eriyor?


Süleyman_46

5 yıl önce - Cmt 25 Nis 2009, 23:24

pastahanenin kendi kuralıdır nedenini bilmiyorum
mekan tarihi bir mekan yani antikalarla falan donatılmış ayrıca biliyorsunuz ki dünyaca meşhur olan dondurmanın da bazı sırları olacaktır. Zaten Maraş Dondurmasının patenti alınmış bir formülünün de olduğunu göz önünde bulundurursak bu yasağın nedenini tahmin etmek zor değil bence saygılar...


onurnazliaka
5 yıl önce - Cmt 25 Nis 2009, 23:30

Bu dondurmalar biliyorsunuz oldukça kıvamlı.Ustamızın bu dondurmayı keserken ne kadar zorlandığını tahmin etmek hiç de zor değil.Hatta bu dondurmayı kesmenin zorluğuna bir de komik bir örnek vereyim.1997'de Saadettin Teksoy'un Teksoy Görevde programında bu dondurmayı halat olarak kullanıp kamyon (Ford Kargo) kamyonu (Ford Kargo) çekerdi de dondurma yine kopmazdı.Düşünün iki tane devasa tonajlı araç bile bu dondurmayı koparamıyor.


levend46
5 yıl önce - Cmt 25 Nis 2009, 23:49

evet testere balta türlü türlü kesiciler kullanılıyor yoksa yenilmesi çok zor bıçaksız yenmez farkındaysanız yalanır demiyor bu yenen dondurma yemek içinde bıçaga ihtiyacınız var kamyon uçak tır araba çekmişleridi içindeki malzemeden yanılmıyorsam ahir dagından getirilen sahlep keçi sütü diger malzemeleri bilmiyorum ondan olsa gerek çok guzel oluyor kesinlike içerisinde buz parçacıkları olmaz lokum gibidir

çeşitli ulaşım araçları çekildi gemi ve tren hariç


(+)




(+)





Kahramanmarasta 7 MADO 7 KAFEDO 3 Tanede Kervan Pastanesinin 1 de Efedo Şubesi bulunuyor

MADO EVİ havaalanı kavşağı


(+)


Kervan Binevler



(+)



Kervan Havalanı


(+)



Kervan Bahçelievler



(+)


Mado Bahçelievler


(+)



Kafedo Binevler


(+)


Edo Arsan Center


(+)


Edo Terminal


(+)


En son levend46 tarafından Pzr 26 Nis 2009, 00:40 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi


Süleyman_46

5 yıl önce - Pzr 26 Nis 2009, 00:10

evet Teksoyun yaptığı programı hatrlıyorum komediydi

Levend kardeşimin de bahsettiğii gibi K. maraş Dondurmasını diğer dondurmalardan ayıran bir özelliği de; soğutucuya koyulup öylece dondurulmaması, dövülerek yani birnevi yoğurularak soğutulmasıdır, kıvamını almasıdır. Bu yüzden Dövme dondurma da denmektedir


levend46
5 yıl önce - Pts 11 May 2009, 17:26

Konya`da açılan bir dondurmacıda satılan kırmızı pul biberli dondurmayı gören vatandaşlar şaşkınlığını gizleyemedi.
Konya`da İhsaniye Caddesi üzerinde açılan bir dondurma şirketinin sattığı pul biberli dondurma vatandaşın ilgisini çekti. Pul biberli dondurmayı çekinerek ilk kez tadan vatandaşlar damak tatlarında değişiklik olmadığını söyledi. Şirket Genel Müdürü Sadullah Kavak, kendisinin Kahramanmaraşlı olduğunu söyleyerek, "Kahramanmaraş dondurması ve pul biberiyle meşhur. Ama pul biber dondurma yüzünden ikinci planda kalıyor. Ben de Kahramanmaraş`ın bu iki kültürünü bir araya getirmek istedim. Vatandaşın ilgisine de bakarsak güzel bir şey oldu. Bu fikri ben geliştirdim. Umarım bundan sonra aynı şekilde devam eder. Benim en büyük hayalim İtalya`da Kahramanmaraş dondurması satmak. Çünkü dünyada dondurma denilince Roma ve Kahramanmaraş akla geliyor. Onun için ben de Roma`daki dondurma piyasasında Kahramanmarşımızın dondurmasını satmak istiyorum" dedi. (İHA)
http://www.yorumgazetesi.com/haberd.asp?haberid=1 ...mp;kate=31



(+)


levend46
5 yıl önce - Prş 14 May 2009, 17:05

MADO şehir turu otobüsü şenlikler için Sütçü İmam Üniversitesinde


(+)


MADO şehir turu otobüsü şenlikler için Sütçü İmam Üniversitesinde


(+)


levend46
5 yıl önce - Cmt 30 May 2009, 20:09

MADO, Bulgaristan'a fabrika açtı.
Türkiye'nin ünlü dondurma markası Mado, Bulgaristan'a gerçekleştirdiği yatırımı tamamladı. Üretime geçen firma, Avrupa'ya dondurma ihracatı yapacak.


Mado markasıyla faaliyet gösteren Kahramanmaraşlı dondurmacı Yaşar Dondurma ve Gıda Sanayi, uzun süredir planladığı yurt dışı yatırımını hayata geçirdi.
Daha önce yurt dışına mağazalar zinciri açan Mado, böylece üretimini de ilk kez yurt dışına taşımış oldu. Bulgaristan'ın Plovdiv şehrine fabrika yatırımı gerçekleştiren firma buradan ilk ihracatını da Almanya'ya gerçekleştirdi.

5 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 10 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulu fabrika saatte 1 ton dondurma üretimi yapıyor. Fabrikada ayrıca, tatlı ve pasta çeşitleri de üretilecek.

Varna ve Plovdiv'e 2 adet Mado Kafe açan firma önümüzdeki aylarda bu ülkede 10 kafe açmayı planlıyor.

Mado Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, Avrupa pazarının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Türk kültürüne yakın olan bir ülkeyi tercih ettiklerini ifade eden Kanbur, “Şimdi Türkiye'de bize şunu söyleyebilirler. Neden Bulgaristan'a yatırım yaptınız? Birincisi Avrupa'lı Türkiye'den süt ve süt ürünlerini direkt olarak almıyor. Bize dolaylı olarak kota uyguluyorlar. Biz ne yaptık? Kültürümüze de yakın olan ve binlerce vatandaşımızın yaşadığı Bulgaristan'ı tercih ettik. Amacımız Avrupa. Türk dondurmasını Avrupa'nın bütün şehirlerine girdireceğiz. Bundan 10 yıl önce hayal olan şeyleri başarıyoruz. Bizim için hiç te kolay olmadı ama çok çalıştık, çok istedik ve oldu” şeklinde konuştu.

Bulgaristan'dan ilk ihracatı Almanya'ya yaptıklarını belirten Kanbur, fabrikada 75 kişiye de istihdam sağlandığını ifade etti.

Yıllık 10 milyon dolar ihracat hedeflediklerini kaydeden Kanbur, şöyle konuştu:
“Büyük düşünüyoruz. Çünkü küresel dünyada sadece iç dinamikleriniz yeterli olmuyor. Ürettiğinizi mutlaka dışarıya satmak zorundasınız. Biz büyürsek ülkemiz de büyür. Biz kazanırsak Türk insanı da kazanır. Yatırımlarımızın çok büyük kısmı zaten Türkiye'de. Dolaylı olarak 15 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 'Kriz var' diyerek bir kenara çekilip oturmuyoruz. Bizi biz yapan unsurlardan biri de Ar-Ge. Araştırma ve geliştirmeye milyonlarca dolar harcıyoruz. Kime nasıl sunum yaparız onu düşünüyoruz.”
http://www.hurriyet.de/haberler/son-dakika/350890 ...brika-acti


cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
Ana Sayfa -> HABERLER ve SOHBET