sayfa 2  |
 |
yanaksevgi
18 yıl önce - Cmt 13 Ksm 2004, 06:27
osman_k cok ozur dileyerek duzeltiyorum o geride gozuken 5 bina acarlarin is merkezi degil, luks apartmanlari...Acarketin hemen girisinde yer aliyorlar, acarkent villalardan olusuyor onlar da apartman versiyonu
|
 |
teo
18 yıl önce - Cmt 13 Ksm 2004, 13:41
Bu İstanbul Otoyolları çok şeritli ama estetikten yoksun. İnsan bunların etrafına bir kaç ağaç diker. Resimlerde ağaç olmayan otoyolları mı seçtiniz yoksa hepsi mi böyle? Benim gördüğüm kadarıyla siyah asfalt ve onun üzerinde şeritlerden başka bir şey yok. Ruh yok, estetik yok.
|
 |
yavuz inci
18 yıl önce - Pzr 14 Ksm 2004, 13:12
Bence otoyollarimiz gayet iyi ve gittikce dahada iyiye gidiyor, Istanbuldaki otoyollarin cevre duzenlemesine onem verildigini biliyorum...cekilen fotograflarda maslak resmini tepeden almis olsaydi cevresinde sanayiden binaya kadar bircok yapi olmasina regmen yesilligi var zaten kavsagin biraz ilerisi golf sahasi
Atasehirin oldugu yolun bazi bolumlerinde yesillik var fakat hizla yayilan binalardan dolayi otoyolun kendisini yesillendirmek zorunda kalacaklar,
bu arada Istanbul trabzon kadar yesillige sahip degil, olmasida bu gidiste mumkun olmayacak gibi
tekrarliyorum, Istanbulun neredeyse her yolundan gecmis biri olarak otobanlarimiz gayet iyi , asfalt kalitesi , tabelalar, isaretler , yer cizgiler vs vs
Turkmenistanda neredeyse her yerden petrol cikmasina ragmen sadece belli yerlerdeki yollar duzgun, gerisi kostebek cukurlari gibi oyuklarla dolu, maliyeti yuksek olan otoyol islerinde yinede istanbulun iyi oldugunu dusunuyorum !!!! fazlayisyla otomobil, kamyon , otobus vs , tasit trafiginin cok olmasi ve istanbulun 4 mevsimide yasiyor olmasina ragmen !!
|
 |
Cenk-Kaan
18 yıl önce - Pzr 14 Ksm 2004, 23:36
Teo kardes otobanda RUH nasil olurmus diye merak ettim.
Estetik ?
|
 |
teo
18 yıl önce - Prş 18 Ksm 2004, 14:52
Bak açıklayım sana. Estetiği oluşturan birtakım faktörler vardır. Bunlar otoyolların ruh kazanmasında da etkili oluyorlar... Ayrıca hangi ruhu kastediyorsunuz bilmiyorum? Sanat ruhu başka ki estetik buna dahil, insan ruhu başka bir şey...
Yok, İstanbul otoyolları estetiksiz de iyiler...
|
 |
Kaan+
18 yıl önce - Çrş 24 Ksm 2004, 13:10
Cok seritli yollarda araba kullanmak hosuma gittigi icin yollara karsi bir meragim ilgim vardir dolayisiyla kendi capimda hobi olarak yaptigim arastirmalar sonucu istanbul otoyollarinin avrupa standartlarinda olduguna inandim muhendislik,genislik,kara nokta vs vs insallah yanilmamisimdir.
Estetik ve Ruh konusuna gelince: ruh meselesini anlamadim ama otoyollarda estetik muhakkak vardir, suan link veremeyecegim ama kuala lumpurun yollari o konuda iyi bir ornek olur sanirim.
Lakin otoyol konusunda heralde dunyaya son noktayi amerika koyumustur, 8-10 seritli arti bolunmus yollar dunyada sadece amerikadadir heralde.
|
 |
batu
17 yıl önce - Pts 27 Hzr 2005, 19:33
kozyatag'ı e5

|
 |
ozdemirg
17 yıl önce - Cmt 02 Tem 2005, 02:12
Yalnız bu viyadük iyi hoş da guzelim villaların tam arasından girip beykoz konaklarının bir kısmını öldürmüş bence..Ben o pembe villada otursam aklım çıkar tepeme arabamı düşecek diye.. Hele sagdaki villalar hepten ölü tozdan oturulmaz yine diğerleri sahip molla korusu içerisinde.. Ama hakkaten garip git villaları aradan kes bitir bilmiyorum garip geldi.. Neyse viyadük lazım bile:)
|
 |
Erkut A2.
17 yıl önce - Cum 16 Eyl 2005, 23:46
Tekirdag dan geliyosun şehrin(Isatnbul) otoyol gişelereinde saatlerce bekliyosun ,fakat benim gibi gurbetçiler için ne hoştur o beklemeler
(+)
(+)
|
 |
Hüsnü
|
 |
sayfa 2  |