04 - Bu önemli bir yarışma - şow bile olsa önemli ..
10.8%
[17]
05 - Bu yarışma ile ilgilenmiyordum taa ki Hadise piyasaya çıkana kadar ..
1.3%
[2]
06 - Dünya'nın 1 numaralı müzik yarışması - ülkemiz katılsada katılmasa da izlemesi keyf ..
8.9%
[14]
07 - Uzun bacaklı, mini etekli ve bol bol göğüs gösterisinden ibaret - bana mı dert .. pff
7.6%
[12]
08 - Ya .. bu yarışma Sertabnizm ile birlikte çığır aştı - elbette izleyeceğim ..
4.5%
[7]
09 - Sertabnifikasyon anlamam ben - fuzuli işler bunlar - zap yapar sms yollarım ya da yollamam ..
3.8%
[6]
Toplam Oy : 157
fatih civelek site görevlisi
Prş 14 May 2009, 01:43 07. Andorra / Andora = La teva decisió / Susanne Georgi
La teva decisió
Sé que m'estimes, malgrat tot
Que desconfies de la sort
Però no pots negar, és un error
Deixar-ho tot serà la fí del nostre amor
You've got to get a life, that's what you say to me
But I would rather die, if you're not in it with me
I'm gonna get a life, the kind that's made for two
I know there's only one, I wanna live it with you
Ah ah ah...
Ah ah ah I, I know that I'm right
Ah ah ah I, I'm getting a life
És el moment de corregir
L'adéu serà com un sospir
Confio a què l'endemà
L'amor tornarà a mi
Ah ah ah...
Sabrem lluitar, sabrem seguir
Mirar al futur, trobar-te i ser feliç
Ah ah ah...
Gonna get you into my life
(Ah ah ah...)
(Ah ah ah I, I know that I'm right)
(Ah ah ah I) I'm coming to life
Amor meu, no ho oblidis mai Senin kararın
Beni sevdiğini biliyorum, herşeye karşın
Şansa da güvenmediğini de
Ama, bu bir hata oluduğuna dair, inkâr edemezsin
Herşeyi terketmek aşkımızın sonu olacaktır
Bir hayat bulman gerekir, bana söylediğin budur
Daha doğrusu olmek isterim, eğer içimde değilsen
Bir hayat bulmam gerekir, öyle ki iki kişi için
Biliyorum ki sadece bir tane var, onu seninle yaşamak istiyorum
Ah ah ah...
Ah ah ah ben, ben haklı olduğumu biliyorum
Ah ah ah ben, ben bir hayat buluyorum
Artık birşeyleri düzeltmenin zamanı
Hoşçakal demenin zor olacağını biliyorum
O yarına güveniyorum
Aşk bana geri dönecektir
Ah ah ah...
Savaşa bileceğiz, ilerleyebileceğiz
Geleceğe bakmak, seni bulmak ve mutlu olmak
Ah ah ah...
Seni hayatımda istiyorum
(Ah ah ah..).
(Ah ah ah ben, ben haklı olduğumu biliyorum)
(Ah ah ah I) Hayata doğru açılıyorum
Benim aşkım, hiç unutamayacağım
Prş 14 May 2009, 03:13 08. Switzerland / İsviçre = The highest heights / Lovebugs
Kısa bilgiler
Sanatçı: Lovebugs
Şarkı: The highest heights
Lisan: İngilizce
Müzik: Adrian Sieber, Thomas Rechberger, Florian Senn, Stefan Wagner, Simon Ramseier
Söz: Adrian Sieber, Thomas Rechberger, Florian Senn, Stefan Wagner, Simon Ramseier
Sıra: Birinci yarı final 8. sıra
Şarkı
“ The highest heights ” orta-tempda ilerleyen bir parça ve kategorisini belirlemek gerekirse Soft-Rock (yumuşak rock) veyahut Britpop olarakta adlandırabiliriz. Sözler o kadar soyut ki her türlü mânada ve perpektifle yorumlamak mümkün. Vokal Sanatçı bize soruyor: “ En yüksek yüksekliklerden ” eğer ki aşağıya düşersem beni yakalar mısınız ? Kolumdan tutan olur mu ? Esnek bir o kadar da yüreği okşayan bir eser .. klas bir parça aslında ama Avrupa bu eseri anlayamayacaktır .. Bu eser değerini alamadan gümbürtüye gidecektir ve gitti de ..
Sanatçı - Grup / Band
Lovebugs grubu İsviçre’nin Basel kentinden Moskova’ya geldiler ve grub 90’ların başında oluştu. Gerçekten Avrupa’da 90’larda oluşan müthiş gruplar var ve eurovision sayesinde keşfediliyorlar Işte. Grup üyeleri birbirlerini bir müzik marketinde tanıdılar. 1994’te üye değişkliğini gidilsede birinci albümleri FLUFF iyi bir sonuç elde edemedi piyasalarda. 1995’te ise İsviçre ve başka Avrupa ülkelerinde turneler düzenlediler ve ikinci albümlerini kendileri kaydettiler. Bir sene sonra ise ancak 3. albümleri ile müzik listelerinde 44. sırada yerlerini alabildiler. Velhasıl 2000’den önce bariz bir başarıya ulaşamazlar ve TRANSATLANTIC FLIGHT döndürcü albüm olarak numaraya ikiye yerleşecekti. Daha sonra AWAYDAYS isimli albüm ile bir yıl sonra ilk defa birincilik kürsüsünü listelerde gördüler.
Albümleri 2000’den sorna teker teker büyük zirveler gördü ve single olarak bir türlü başarı yine gelememiştir. 2006’da da bu da değişti ve AVALON isimli eser ise Norveçli sanatçı Lene Marlin ile beraber kaydedilip piyasaya sürüldü. Top 10’a gureb bir parça olarak Norveç’te 13’lükle yetinmek durumunda kaldı. Sonra .. sonra ise bir dinlenme molası arasında Adrian Sieber grubun solisti Adrian Sieber ilk solo albümüne imza attı. İsviçre top 10 bu durumda solist olarak yapabildi.
Grup tekrar piyasaya çıktı İsviçre’nin eurovision’un 2009 temsilcileri olarak lanse edildiklerinde. Seçilen parça ise piyasaya sürülen “ The highest heights ” ‘ın bir fragmanını dinledikten sonra kara bağlandı. Albüm listelerde ikinci sırada yer buldu ve single olarak 74’le giriş yaptı.
YANI kısaca bir eurovision için bestelenmiş bir şarkının ülke içinde ki listelerde yer alması başarı olarak ölçüm olabiliyor.
Herneyse .. bu aralar grup bu üyelerden oluşuyor; Adrian Sieber (vokal), Thomas Rechberger (gitar), Florian Senn (bas gitar), Stefan Wagner (keyboard) and Simon Ramseier (perküsyon).
Ulusal final
İsviçre’nin eurovision parçası peşpeşe 5. defa iç seçim ile belirlendi. Bu ülkenin jürisinin koyduğu kriter ise ülkeyi temsil edecek olanların tecrübeli müzisyenlerin olması ve İsviçre müzik listelerinde başarılı grafik sergilemelerinden geçiyor. TRT bu tip bir kriterle gelse acep hangi sanatçıyı eurovision’a yollardık .. Allah kerim ..
Eurovisioin’da İsviçre
Eurovision’un ilk edisyonunda 1956’da İsviçre kendi toprağında ilk yarışmayı kazanan ülke. O gün bu gündür hiç bir yıl ne ara verdiler ne de bekleme odasında beklediler. Ne zaman ki yarı final sisteminin öncüsü olan 1993 yılı ile birlikte 1995’te, 1999’da, 2001’de ve 2003’te devre dışı kaldılar. Lys Assia 1956’da ilkini kazanırken aradan 33 sene geçmesi gerekti Kanadalı Céline Dion’un bir Türk’ün, nâmi değer Atilla Şereftuğ’un bestesiyle ülke için kazanması. 1993’ten bu yana ise çok kötü bir grafike maruz kalan bu ülke o gün bugündür hep sonlarda reklam kağıdı gibi süründü .. sadece bir defa top 10 yapabilmişler .. Ve bu sene de yine hüsran olacak .. güzelim eser gümbürtüye gitti ..
Wir wünschen der Schweiz und den Lovebugs viel Glück und eine gute Platzierung in Moskau!
Nous souhaitons bonne chance à la Suisse et aux Lovebugs. Avez un bon résultat à Moscou!
Auguriamo alla Svizzera e Lovebugs buona fortuna ed un buon risultato a Mosca!
Nus giavüschains a la Svizra ed als Lovebugs bgera furtüna ed ün bun resultat a Moscau!
not: İsviçre’nin 4 milli lisanı vardır, bunlar; Almanca, Fransızca, İtalyanca ve Reto-Romanca
Prş 14 May 2009, 04:33 09. Turkey / Türkiye = Düm Tek Tek (crazy for you) / Hadise Açıkgöz
Kısa bilgiler
Sanatçı: Hadise Açıkgöz
Şarkı: Düm tek tek (Boom bang bang)
Lisan: İngilizce ve Türkçe nükteler
Müzik: Sinan Akçıl
Söz: Hadise, Stefaan Fernande, Sinan Akçıl
Sıra: Birinci yarı finalde 9. sıra
Şarkı
“ Düm tek tek ” tempo dolu ve minimum folklorik elementler taşıyan bir parçadır. Sözler ise aşkı ilan eden ve eseri seslendiren hanfendinin kalbinin nasıl çarptığını anlatan ve Anadolu topraklarında yaşanan o ender hikayelerden birini sahneye taşımanın mutluluğu içerisinde olduğunu anlatıyor. Hani kelebekler uçuşur ve ayaklarının yerden kesildiğini hissedersin ya .. işte öyle birşey
Sanatçı
Hadise Belçika’nın MOL isimli beldesinde 1985’te dünyaya gelmiştir. 2003 pop star yarışmasının flemenk ayağında “ IDOOL 2003 ” olarakta bilinir. Amma velâkin top bile yapamadan ilk albüm kontratı kendisine sunulur. İşte ne olduysa ondan sonra oldu zati .. 2005’te ‘ Sweat ’ – yani ‘ TER ‘ isimli albümü piyasaya sürüldü. Ülkenin Ultratop 50’sine bile giriş yapamadı (52. Sırada yer aldı ama). Bu albüm; Sweat, Stir me up, Milk chocolate girl ve Bad boy isimli parçaları barındırdı. 2006’da ise Türkiye’de Türkiye Popstar yarışmasını sundu. 2007 ‘ A good kiss ’ piyasaya çıktı ve Belçika single listelerinde 28. sırada yer buldu, ama bu eser Türkiye’de top 10 yapabildi. Bu parça 6.lik elde ederken hemen sonrasında MY BODY Belçika’da top 10 yapan ilk çalışması oldu ve Türkiye’de ise DELİ OĞLAN top 3 yaptı. Bu eser çeşitli radyo kanallarında aynı başarıya mazhar oldu.
İkinci albüm ise bu eserleri içerirken, 2008 yılının haziran ayında yayınlandı ve daha önceki çalışmalarına göre Ultratop 50 listesinde 19.lukla, Top 20’de 6.likla ve Alternatif Top 50’de 13.lukle başarıya fazlasıyla doymuştu. 2008’de TRT bir iç seçim ile Hadise’nin Moskova temsilciliğini açıklamış oldu. Aralık’ta “ Düm Tek Tek ” resmi olarak lanse edildi ve daha sonra Avrupa turnesi ile bu eser tanıtılmaya çalışıldı. 3. Studyo albüm çalışmalarıda bu arada başlamış bulunuyor.
Ulusal final
4 yıl peşpeşe, TRT ulusal final konusunda iç seçim yaparak sipariş sistemiyle eseri belirlemiş oldu. TRT’nin internet sitesinde ise bir ankette zati hadise’ye doğru giden istikameti göstermiyor değldi. Belkide ilk defa TRT şeffaf bir sistemle sanatçısının önüne imkanlar sundu. Hadise ise tamamıyla bütün kontrolleri elinde bulunduruyordu. Bu konuda önceki yıllarda Türkiye’yi temsil eden sanatçılarımızın çektikleri zorluklarda cabası. Herneyse .. Bestkârlar, söz yazarları, lisan seçimi, geri vokaller, vesaire .. herşey ama her şey ilk defa Türkiye’nin Eurovision Tarihinde kural koymadan sanatçıya devrediliyordu. Tek istenen 3 eserin belirli bir tarihe kadar hazırlanıp TRT heyetine sunmaktı. Türk Radyo Televizyon Kurumu ise hepimizin bildiği eseri belirledi.
Eurovision’da Türkiye
1975’te Eurovision Tarihimiz başlıyor ve ilk senemizde ise Monako’dan aldığımız üç puan ile Stockholm’de sonuncu gelmiştik. 1986’da ilhan irem’in “ Halley ” eseriyle ilk elle tutulur başarıya imza attık ülke olarak. 86’dan önce rezil rüsva durumdaydık. 1997’de ise 6 ülkede başlayan tele-oylama sistemiyle 3.lüğü Rabbim bizlere göstermiş oldu. 6 yıl sonrasında 2003’te zirveden nihayetinde bahsedebildik. 2004’te ve 2007’de ise iki defa 4.lük elde ettik.
Türkiye ve Hadise'ye Moskova'da iyi şanslar ve iyi bir sonuç dileriz!
Prş 14 May 2009, 16:27 09. Turkey / Türkiye = Düm Tek Tek (crazy for you) / Hadise Açıkgöz
Düm tek tek (crazy for you)
Baby, you're perfect for me
You are my gift from heaven
This is the greatest story
Of all times
We met like in a movie
So meant to last forever
And what you're doing to me
Feels so fine
Angel, I wake up
And live my dreams endlessly
Crazy for you
Can you feel the rhythm in my heart?
The beat's going düm tek tek
Always out it like there's no limit
Feels like there's no way back
Baby, I read all answers
In your exotic movements
You are the greatest dancer
Of all times
You make me feel so special
No one can kiss like you do
As if it's your profession
Feels so fine
Angel, I wake up
And live my dreams endlessly
Crazy for you
Always louder like there's no limit
Feels like düm tek tek Düm tek tek (senin için delirmek)
Aşkım, benim için mükemmelsin
Cennetten bir hediyesin
Bu işte zamanların
En büyük hikâyesi
Filmlerde ki gibi karşılaştık
Bir ömür sürsün diye anlaştık
Ve bana yaptığın ise
Çok tatlı geliyor
Meleğim, uyanıyorum
Ve sonsuza dek rüyalarımı yaşamak istiyorum
Senin için delirmek için
Kalbimde ki ritmi hissedebiliyor musun ?
Atışlar ise düm tek tek ederek gidiyor
Her zaman sınırlar genişliyor gibi
Sanki geri dönüş yokmuş gibi
Canım, bütün cevapları okudum
Tüm egzotik hareketlerinde
Zamanın ise en büyük
Danscısı sensin
Beni özel hissettiriyorsun
Kimse senin gibi sevişemiyor
Sanki mektebine gitmiş gibi
Çok tatlı hissettiriyor
Meleğim, uyanıyorum
Ve sonsuza dek rüyalarımı yaşamak istiyorum
Senin için delirmek için
Düm tek tek gibi hissettiriyor
Prş 14 May 2009, 17:25 10. Israel / İsrail = There must be another way (Einach) / Noa & Mira Awad
Kısa bilgiler
Sanatçılar: Noa & Mira Awad (אחינועם ניני ומירה עוואד)
Şarkı: There must be another way
Lisan: İngilizce, İbranice ve Arapça
Müzik: Achinoam Nini, Mira Awad, Gil Dor (גיל דור, אחינועם ניני, מירה אנואר עוואד)
Söz: Achinoam Nini, Mira Awad, Gil Dor (גיל דור, אחינועם ניני, מירה אנואר עוואד)
Sıra: Birinci yarı finalde 10. sıra
Sarkı
“ There must be another way ” ise 3 lisanda seslendirilmiş bir ballad’tır; İngilizce, İbranice ve Arapça. Sözler herzaman ki gibi barışı anlatıyor .. hikaye neticece savaş ve eziyet yerine başka bir yolun olması gerektiğinden bahsediyor .. ama her nedense başka bir yol bulunamıyor.
Şarkı Sözlerinden bir kesit
Sanatçılar
Noa’nin gerçek ismi ise ACHINOAM NINI ve kendisi Yemeni kökenli bir ailenin çocuğu olarak Tel Aviv’de dünyaya geldi. ABD’de büyüdü ve 17 yaşındayken İsrail’e temelli geri dönüş yaptı. Müzik Okullarına gitti ve Gil Dor ile beraber çalıştı. Yıllar geçtikçe İsrail’in en başarılı canlı seslendirme yapan sanatçılar kervanında yerini buldu. Dünya’nin ünlü ve belli başlı konser salonlarında sahneler aldı. Film müzikleri konusunda ise örneğin JAMES BOND – GOLDENYE, JOAN OF ARC ve LIFE IS BEAUTIFUL filmlerinde seslendirici olarakta çalıştı. “ The Hunchback of Notre Dame ” çizgifilminde ise ESMERALDA tiplemesinin sesini Fransızca canlandırdı. Ve bu seslendirme ise TRIPLE PLATINUM giden yolda satış rekorları kırdı.
Mira Awad ise Rameh’te doğdu. Babası Arap ve Annesi Bulgaristanlı idi. Noa gibi oda müzik okulunda okudu. Ramat HaSharon RIMON MÜZİK OKULU ‘ndan mezun oldu. Bu aralar sadece bayan ses sanatçısı olarak değil, filmlerde aktris olarakta bilinir. Televizyon dizileri ve sahne prodüksiyonlarıda öz geçmişinde mevcut. ARAB LABOR ve 2006 Eytan Fox Filmlerinde ‘ THE BUBBLE ’ isimli filmlerde de roller aldı. 2004 yılında İstanbul’daki Eurovsion’a katılabilmek için kendi ülkesinde ki ulusal finale katılır ve ancak 14 sırada ki neticeyle yetinmek durumunda kalır. Bu 14.lük ise sonunculuktur ve ZNAM isminde ki eserini herkes unutup gider. Bu günlerde ilk stüdyo albümü üzerine çalışmaktadır.
Bu ikili 2009 Eurovision’u için el ele verip güç gösterisi yaparlar, ama daha öncede beraber çalışmışlardır. Mira Awad ise Noa’nın 2002 albümünde yer almış ve BEATLES ’ lerin klasiklerinden olan WE CAN WORK IT OUT eserini cover yapmışlardı. IBA, Israeli Broadcasting Association – İsrail Devlet Televizyonu iç seçim ile bu ikili Moskova’ya yollamaya karar alır. Yine ünlü GIL DOR eşliğinde 4 eser üzerine çalışıp İsrail televizyon kurumunun belirleyeceği seçim üzerinde nihayet 2009 için hazırlanacaklardı.
Ulusal final
İsrail geçen yılki fikrini devam ettirdi. Ulusal final ise bir sanatçının veyahut bir grubun 4 eser hazırlamasından ibaret olup daha sonra tele-oylama şeklinde halka sunmaktan geçiyordu. KDAM ulusal finalinde ise 4 eseri seslendirir bizim ikili ve sonuç jüri ve halk oylaması karışımlı bir sistemle belirlendi.
“ Do you wanna dance with me ” ise tele-oylamada birinci olsada, neticede “ There must be another way ” genel oylama toplamında yarışı kazanan eser oldu.
Eurovision’da İsrail
Türkiye’ye göre 2 yıl evvelinden eurovision’a katılan İsrail 1973’te İskoçya’nın Edinbourgh kentinde sahnedeydi. Türk halkı o yıllarda sadece televizyona kilitlenmekle yetinmişti. İlk katılımda 4.lük fena bir sonuç değildi. Fazla beklemeden 1978’de Paris’te [ bizim Nilüfer ve Nazar ekbinin katıldığı yıl ] ilk birinciliklerini tattılar. Ertesi yıl ise yine kazandılar. Savaş ortamı cereyan etmesi üzerine yarışma hummalı telefon trafiğinden sonra Hollanda’nın La Hey kentine alındı.
Ne kadar doğrudur bilinmez ama 1979-1980 yıllarında TRT EBU’ya bir dosya teslim eder, yarışmayı İstabul’da AKM ( Atatürk Kültür Merkezi) ‘de oranize edebilmek için. TRT’nin bu teklifine ciddi gözle bile bakılmadığı rivayet edilir. Herneyse .. 1998 ise bu ülke 3. defa bu kahrolası yarışmayı kazanır ve 2000’lerde de diblerde sürünmeye başlar . 2005’te ise tekrar toplarlanırlar ve 4.lük ile bu kötü gidişatı kırarlar. Yeter sanırm
אנחנו מאחלים לישראל, לאחינועם ניני ולמירה עוואד בהצלחה רבה ותוצאה טובה במוסקבה
There must be another way
There must be another way
There must be another
Must be another way Başka bir yolu olmalı (senin gözlerin)
Başka bir yolu olmalı
Muhakkak bir yolu olmalı
Senin gözlerin, bacım
Benim kalbimin arzu ettiği herşeyi ifade ediyorlar
O kadar uzağa gittik ki
Uzun bir yol, zor bir yol, el ele
Tüm gözyaşları düşüyor, damarlarda öz oluyor
İsmi olmayan bir ağrı bu
Biz bekliyoruz
Gelecek olan yeni güne
Başka bir yolu olmalı
Muhakkak bir yolu olmalı
Gözlerin anlatıyor
Bir gün gelecek ve bütün korkular kaybolacak
Gözlerinde bir israr var
Mümkünâtı varmış gibi
Gidilecek olan yolda ehemmiyetle gitmek
Ne kadar uzun sürse bile
Orada üzüntünün azcık bile eseri yok
Ufuklara sesleniyorum
Sağır doğmuş cennetlere
Başka bir yolu olmalı
Başka bir yolu olmalı
Başka bir yolu olmalı
Muhakkak bir yolu olmalı
Uzun bir yol gideceğiz
Çok zor bir yol
Beraber ışığa doğru
Gözlerin söylüyor
Bütün korkular kaybolacktır
Ne zaman ağlarsam, ikimiz için ağlıyorum
Ağrılarımın ismi yok
Ne zaman ağlarsam, ağlarım
İnsafsız gökyüzüne ve söylüyorum
Başka bir yolu olmalı
Tüm gözyaşları düşüyor, damarlarda öz oluyor
İsmi olmayan bir ağrı bu
Biz bekliyoruz
Gelecek olan yeni güne
Başka bir yolu olmalı
Başka bir yolu olmalı
Başka bir yolu olmalı
Muhakkak bir yolu olmalı
Prş 14 May 2009, 19:20 11. Bulgaria / Bulgaristan = illusion / Krassimir Avramov
Kısa bilgiler
Sanatçı: Krassimir Avramov (Красимир Аврамов)
Şarkı: Illusion
Müzik: Krassimir Avramov, William Tabanau
Söz: Krassimir Avramov, William Tabanau, Casie Tabanau
Sıra: Birinci yarı finalde 11. sıra
Şarkı
Hayatımda Eurovision’un 23 seneden beri içinde olmama karşın Şarkı Sözlerine anlam veremediğim eserler vardır ya .. hani müzik evrenseldir ya .. işte Bulgaristan’ın bu estetik eseri de böyle birşey olsa gerek. [ en son 1997 İzlanda’nın parçası bu tip kategoriye giriyordu sanırım ].
Velhasıl, bu eser neyi mi anlatıyor: Arzuyu, istekler ve bir gecenin berberliği aslında bir ömürlük olduğunu .. felan filan fişman .. ama o kadar yüksek notalar tutturuluyor ki bu eserde, şarkının sözlerinden akan seksilik ise bertaraf olup seyirciye yansımayan gizli, sır ve gizem dolu eserin ne içerdiğini bir türlü birlmemekteyiz .. bir alt yazıda sözlerin Türkçesiyle karşı karşıya olacaksınız.
Sanatçi
Krassimir Avramov NAFTIZ mezunu, ‘ Milli Tiyatro ve Film Sanatları Akademisi ’ demek oluyor. Orada ise pantomim okudu. İlk defa 1997 de albüm çıkardı. Müthiş-üstü bir başarıya imza attı bizim Krassimir. Müzik listelerini alt üst etti beyefendi. Sebebini tipik ve normal-dışı vokal sesine borçluyuz. ABD’de Yılın Superstar yarışmasını çıkardığı POPERA isimli albümü sayesinde kazanıyor .. nerde mi ? Los Angeles ödül töreninde.
Bayağı bir fanatik kitlesye sahip olan Krassimir için SOUL MÜZİĞİNİN kralı sayılan Lionel Ritchie ise “ Sesini ilk defa duyduğumda bilgisayar destekli felan bişi sandım, ama nezaman ki kendisini canlı duydum .. adamım gerçekten beni yerimden salladı. Gerçekten bu çocuk bir deha ” şeklinde ki ifadesi ise çoğu şeyi ispatlar gibi. 2009 senesinde ise Bulgaristan Ulusal Finaline katılır ve önseçmelerden geçmeden jüri tarafından kendisine hemen joker kartı verilir. Bu durumda yarı finale dolaysız yoldan girmiş olur. Bu yarı finali de geçerek finali kazanır. Bulgaristan adına ilk defa solo erkek sanatçı ünvanını alır. Geri vokalleri ise Petya Buyuklieva ve Ani Lozanova ‘dır.
Ulusal final
Kıytırık komşumuz Bulgaristan ise Avrupa’nın en Karmaşık ulusal final yapısına sahip. Buyurun buradan yakın .. sırf 9 yarı finale, 3 adet çeyrek finale, 1 yarı final ve bir de büyük finale sahip. Bulgaristan Jürisi o kadar çok joker kartı kullanmış ki ne .. o diblerde sürünenler bile finale kadar rahatlıkla ulaştılar. Sanırım Ulusal finalimizi Türkiye’de bir özel kanal organize etse bu kadar yükün altından kalkamazlar. Hernseyse .. ülke çapında Krassimir %55,25 birinciliği elde eder. Bir rakam daha vermek gerekirse: 2.liği ise Poli Genova elde etti sadece %11,74 ile. Bu ne komşumuş böyle
Eurovision’da Bulgaristan
2005’te Ukrayna’da ilk katılımını sağlayan Bulgaristan ilk iki sene rezil bir eurovision tarihi sergiler. 2007’de ise ancak final bileti tutturabildiler ve 5.likle geri ülkelerine döndüler. Geçen sene ikinci yarı finalde elenen Bulgaristan aslinda jürinin tarafından fazla puan alamayan eser olarak 10’luktan edilmişti. Uzun lafın kısası bu çocukta ALT-SOPRANO bayanimsi bir sesi var .. her erkekte bulunmayan bir cevher olsa gerek ..
Желаем успех на България и Красимир Аврамов и силно представяне в Москва!
Prş 14 May 2009, 19:25 11. Bulgaria / Bulgaristan = illusion / Krassimir Avramov
Illusion
Give me, give me your time
Show me, show me you're mine
(So I want your touch) All I want is your touch
(Baby, need you much) Baby, need you so much
Show me all I've never seen
Wrong, it feels so wrong
To be a part from afar
Your lips could solve it for me
You don't know how
You don't know where to go, to go
(So I want your touch) 'Cause I want your touch
(Baby, need you much) Baby, need you so much
(Baby, need you much) Baby, need you so much, so much
Aha...
??
??
(Give me, give me your time)
(Show me, show me) you're mine
(So I want your touch) 'Cause I want your touch
(Baby, need you much) I need you so much
(Baby, need you much) I need you so much
(Give me, give me your time)
(Show me, show me you're mine)
(So I want your touch)
(Baby, need you much) İlüzyon
Ver bana, ver bana zamanını
Göster bana, göster bana benim olduğunu
(Evet senin dokunuşunu istiyoum) Tek istediğim ise senin dokunuşun
(Canım, sana çok ihtiyacım var) Bebeğim, sana çok ihtiyacım var
Bana daha görmediğim herşeyi göster
Yanlış, o kadar yanlış hissettiriyor
Uzaklardan bir parça olmak
Dudakların benim için çözüm olur
Bilemezsin nasıl
Nereye gideceğini bilemezsin, bilemezsin
(Evet senin dokunuşunu istiyoum) Çünkü senin dokunuşunu istiyorum
Aha
??
??
(Ver bana, ver bana zamanını)
(Göster bana, göster bana) benim olduğunu
(Evet senin dokunuşunu istiyoum) Çünkü senin dokunuşunu istiyorum
(Ver bana, ver bana zamanını)
(Göster bana, göster bana benim olduğunu)
(Evet senin dokunuşunu istiyoum)
(Bebeğim, çok ihtiyacım var)
Prş 14 May 2009, 21:10 12. Iceland / İzlanda = Is it true / Jóhanna Gudrún
Kısa bilgiler
Sanatçı: Yohanna (Jóhanna Guðrún Jónsdóttir)
Şarkı: Is is true?
Müzik: Óskar Páll Sveinsson, Chris Neil, Tinatin Japaridze
Söz: Óskar Páll Sveinsson, Chris Neil, Tinatin Japaridze
Sıra: Birinci yarı finalde 12. sıra
Şarkı
“ Is it true? ”klasik bir balad ve ucundan sanki Keltik hissiyatı veriyor. Kuzey Batı Avrupa’nın kültürel esintileri barız olarak belli aslında. Sözlerden de anlaşıldığı gibi bir aşk hikayesinin sonuçlanması söz konusu. Gerçekten bu ilişki bitmiş midir? Ana soru bu. Tabîi ki bu daha çok retorik bir soru. Bu ilişkide hata acep kimindir, ve neden mayası tutmamıştır ? O kadar tempolu ve çalkantılı parçalardan sonra bu eser bir sessizlik adası gibi sahnede sıralama sayesinde bize 6. viteste giden yarışmada bizlere nefes aldıracaktır.
Sanatçı
Jóhanna Danimarka’da doğmuştur. Ne yazık ki kendisi 2 yaşındayken ailesi Reykjavik’e taşınmıştır. Küçükken bir müzik yarışmasını kazanır ve çocuklar için bir müzik okuluna gönderilir. Vokal kabiliyeti küçük yaşta keşfedildiğinden 10 yaşında ilk albümü piyasaya sürülür. Başarıdan dolayı 2001’de ikinci albümü piyasaya çıkar. Son albümü ise Noel-Yıl başı müzikal koleksiyondan oluşuyordu. 2003’te bir kaç sene için müzik sektöründen ayrıldı. Senelerce antraman yapıp 2008’de BUTTEFLIES & ELVIS isimli 4. Albmünü İngliz söz yazarı olan LEE HOOROCKS ile piyasaya sürdü. 2009’da ise İzlanda Ulusal Finaline katılarak, bu küçük kuzey ülkesinin 22. Eurovision Temsilcisi hakkını kazandı.
Ulusal Final
2008’de ise 17 turluk ulusal seçmelerinden sonra, bu sefer biraz daha kemerleri ekonomik kriz yüzünden devlet kanalı sıkma durumunda kaldı. 4 yarı finalin her birinde 4 eser yarıştı. Her grubun birinci ise tele-oylama ile halk belirleyip finale yolladı. Jóhanna ise ülke bazında oyları silip süpürdü. 19.076 oy ile ikinci olan Ingó’ya büyük fark attı. 8.380 bin oy nerde .. 19.076 bin oy nerde .. ( 350.000 – 400.000 bin nufuslu bir İzlanda’dan bahsediyoruz ya .. )
Eurovision’da İzlanda
Bu ülke 1986’da İskandinavya bölgesinin son ülkesydi eurovision’a katıldığında. İlk 4 katılımda hüsran olan neticeler ise 1990’da zagreb’te 4.lükle yeşermeye başladı. Top 10’a ise seneler sonra 1999’da 2. olarak girdiler. Yarı final sistemi geldiği günden beri ilk defa geçen sene 2008’de final biletini tutturdular. Bu yıl Johanna arkasında geri vokalliğe soyunan ise geçen yılın İzlanda temsilcisi Fridrik Ómar. Bu sene tekrar final bileti gözüküyor gib.
Vid óskum Jóhönnu góds gengis og alls hins besta í Moskvu!