1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 6  |
 |
Ayhan
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 21:59
Alıntı: |
Hem tarihi, hem de Körfez'in eşsiz güzelliğini aynı çatıda yaşayabileceğimiz bir yer yok ne yazık ki. |
Asansör var.. ve de bulunduğu sokakla beraber yenilendi...
Hasanağa Parkı'nın, Susuzdede Parkı'nın olduğunu söyleyebilirsiniz. Ama bu alanlarda bakımsızlık ve güvenlik sorunları var. Geceleyin bir tarafta dursun, gündüzleyin bile gitmekten korkuyor insan. |
Büyükpark'ta, Fuar'da, Doğal Yaşam Parkı'nda, İnciraltı'nda gündüz rahatlıkla dolaşabilirsiniz...
|
 |
hunlu
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 22:11
Asansör var.. ve de bulunduğu sokakla beraber yenilendi...
Büyükpark'ta, Fuar'da, Doğal Yaşam Parkı'nda, İnciraltı'nda gündüz rahatlıkla dolaşabilirsiniz... |
Hani emlakçıların bir deyimi vardır: Leb-i Derya
İşte Leb-i Derya misali yerlerimiz eksik. Kordon'da birkaç eski Rum evi hâlâ ayakta, önlerine demir çit bariyer konmuş, tez vakitte yıkıp yerine apartman yapılmayı bekliyor...
Büyük Park'ta da, Fuar'da da benzer sorunlar var ne yazık ki. Geçen gün, akşam üzere Fuar'ın Lozan kapısında bir kıza kapkaç yaptılar. Milletin gözü önünde kapkaç yapan adam, Fuar'ın içindeki kenar kısımlarda ne yapar?
Belediyemizin kent içindeki parklara derhal el atması lazım.
|
 |
Ayhan
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 22:15
Kapkaç, Konak Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda da oluyor, ama en güzel ve en modern meydanlardan biridir, herkes de oralardan yine geçiyor... Kapkaçın yeri ve zamanı yok... Kıyasladığınız İstanbul'da da fazlasıyla oluyor...
|
 |
burcutsn
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 22:21
İşte Leb-i Derya misali yerlerimiz eksik. |
Konak Pier var... Balık halinin restore edilmiş hali hem de denizin ortasında... İşte size Leb-i derya...
1854 yılında Fransız Gümrüğü olarak hizmete giren Eski Rıhtım ve Gümrük Binaları, bunlardan biri örneğin. Yapımında kullanılan çelik konstrüksiyonlardaki mimari üslup dolayısıyla mimarının, Eiffell ya da onun asistanları olduğu sanılan bu yapı topluluğu, uzun yıllar gümrük, daha sonra da balık hali ve otopark olarak kullanılmış. 2002 yılında aslına uygun olarak restore edilerek Konak Pier adıyla alışveriş ve eğlence merkezi haline gelen burası, İzmirliler için keyifli bir buluşma noktası günümüzde…
http://www.binrota.com/PageDetail.aspx?PageID=15671 |
Hem pasaport iskelesinin de o kadar yeni olduğunu sanmıyorum. Konak Pier'den pasaporta kadar oturup keyif yapabileceğiniz birçok yer mevcut.
|
 |
hunlu
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 22:26
Kapkaç, Konak Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda da oluyor, ama en güzel ve en modern meydanlardan biridir, herkes de oralardan yine geçiyor... Kapkaçın yeri ve zamanı yok... Kıyasladığınız İstanbul'da da fazlasıyla oluyor... |
İstanbul ile İzmir'i kıyaslamak amacım değil. Kaldı ki kıyaslamaya kalksam İzmir'de yaşadığıma şükrederim.
Şehircilik ve kentin dokusunu korumak konusunda Rahmetli Piriştina'dan sonra bir arpa boyu anca ilerledik, son zamanlarda gökdelen dikme meraklısı yatırımcıların da yangına körükle gitmesi işleri iyice kötüleştirdi.
|
 |
hunlu
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 22:32
Konak Pier var... Balık halinin restore edilmiş hali hem de denizin ortasında... İşte size Leb-i derya... |
Konak Pier muhteşem bir proje. Ama ne yazık ki sadece kağıt üzerinde muhteşem.
En basitinden yemek yedikten sonra lavabosuna girdiğinizde rezillik diz boyu. Kendim gittiğimde sorun değil de bir misafirimle gidince ben utanıyorum.
|
 |
burcutsn
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 22:39
Herşeyi de insanlara devlet ya da belediye öğretemez ki... Herkes evindeki tuvaleti nasıl kullanıyorsa başka yerdekini de öyle kullanmalı... Ayrıca tuvalet rezil durumdaysa gidip uyarmalısınız bence yetkilileri. Onlar bu uyarıları dikkate alıp gerekeni yapmak için oradalar. Biz genelde millet olarak yanlış giden şeyleri çok iyi tespit ediyoruz ama sonra bu konuda bir şeyler yapacağımıza, arkamızı dönüp gidip eşe dosta şikayet ettiğimiz için düzelmiyor bence bazı şeyler.
|
 |
hunlu
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 22:48
Herşeyi de insanlara devlet ya da belediye öğretemez ki... Herkes evindeki tuvaleti nasıl kullanıyorsa başka yerdekini de öyle kullanmalı... Ayrıca tuvalet rezil durumdaysa gidip uyarmalısınız bence yetkilileri. Onlar bu uyarıları dikkate alıp gerekeni yapmak için oradalar. Biz genelde millet olarak yanlış giden şeyleri çok iyi tespit ediyoruz ama sonra bu konuda bir şeyler yapacağımıza, arkamızı dönüp gidip eşe dosta şikayet ettiğimiz için düzelmiyor bence bazı şeyler. |
İzmir'de, Ankara'da, İstanbul'da, yurtdışında birçok alışveriş merkezine gittim. Açıkça söyleyebilirim ki Konak Pier'in lavabosundan kötüsünü görmedim, insan faktöründen ziyade işletmecinin hatası var burada. Ayrıca Konak Pier'in manzarasından iyisini de görmedim.
|
 |
burcutsn
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 22:53
Ayrıca Konak Pier'in manzarasından iyisini de görmedim. |
Bunu söylerken tuvaletleri kastediyorsanız siz hiç Agora, Ege Park, Bornova Forum'a falan gitmediniz herhalde ya da beklentileriniz olabilecek standart alışveriş merkezi tuvaleti anlayışının çok çok üstünde. Ayrıca Konak Pier'in tuvaletlerine ben de girdim hiç de öyle rezalet değildi. Sanırım size öyle denk gelmiş. Daha önce de dediğim gibi, işletmede hata varsa görevliler orada duruyorlar gidip şikayet etmeniz gerekir.
|
 |
GeDiZ
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 22:58
Arkadaşlar burası tartışma yeri değil, gezilip görüşmesi için tavsiyelerde bulunacağımız bir başlık olarak kalsın...
Balçova'da Prenses Otel'in arkasından giden yoldan yukarıya yürüyüp sonra da tepedeki patikadan devam ederseniz şehrin göbeğinde, derelerin aktığı, harika ağaçların olduğu, geri dönüş yolunda mandalin bahçeleriyle dolu harika bir ormana gelirsiniz. Ancak yürüyüş parkuru değil patikalar var burada. |
Sanırım bahsettiğiniz yer Balçovalılar'ın sabah yürüyüş yaptıkları, Manastır diye tabir edilen yol. Google ile aratıldığında Manastır, Manastır Yolu, Manastır Tepesi olarak bulunuyor. Küçüklüğümüzde sınıf olarak çıkmıştık, tertemiz havası ve akan deresi ile gayet hoş bir yer.
Benim gezip gördüğüm ve tavsiye edebileceğim yerler(Özellikle link ve fotoğraf koymuyorum, merak eden gerek burda gerekse internette taratsın):
a. Kuşbakışı İzmir'i izlemek isteyenler:
1. Dünya Barış Anıtı: 77-197-477 Nafiz Gürman Mah. otobüsleri ile gidebileceğiniz ve anıttan "Kuzey Çevre Yolu", "Alsancak", "Karşıyaka" gibi yerleri kuşbakışı görebileceğiniz harika bir yer. Bayraklı Belediyesi'ne devredilmiş olup kahvaltı-yemek çeşitliliği-akşam yemeği-içki seçeneklerinin bulunduğu bir tesis var. Gün batımında çay içme şerefine nail olmuş biri olarak tekrardan hayran oldum denebilir
2. Varyant: İlk sırada olmalı ama bilhassa ikinci plana aldım D.B.A. ilgi çeksin diye Burası için bir şey söylememe gerek yok...
3. Tarihi Asansör: Hem tarihi doku olmasıyla hem İzmir Körfezine hakim olmasıyla hem de yemek yeme olanağının olmasıyla her İzmirli'nin bir kez olsun gitmesinin gerektiği bir yer...
4. Şahin Tepesi: Bucalıların hava karardıktan sonra genelde içki içmek ve başka amaçlar için kullandıklarırını hesaba katmazsak gerek gündüz gerekse hava karardıktan sonra Buca'yı Altındağ'a bağlayan Varyant'tan Bornova ve çevresi izlenebilir.
5. Kadifekale: Kadifekale'nin şu anki içleracısı halinden dolayı baya aşağılarda kaldı, temizlenmediği sürece gitmeye cesaret edemediğim ama mükemmel manzaranın bulunduğu bir yer.
6. Oyak Sitesi: Gerek Oyak Sitesi otobüslerinin son durağı gerekse yolun devamındaki Anıt'tan İnciraltı ve F.Altay-Balçova izlenebilir.
7. Evka 4: Evka 4'e 168-568 hat numaralı otobüslerle çıkarken Osmangazi'yi geçince harika bir manzara ortaya çıkmaktadır. Birkaç cafe İzmir'in seyredilebilmesini fırsat bilip isimlerini "Manzar Cafe" gibi isimler yapmıştı.
8. Belkahve ve Sabuncubeli'nden İzmir'e girenlerin gördükleri manzarayı anlatmama gerek yok
9. Balçova'daki Teleferik: 2007 Kasım ayında bakım için kapatıldı, bakım çalışmaları devam ederken daha açılamadı... İzmir'in dört bir yanından ziyaretçi akını olurdu ve saatlerce kuyruk beklemek yukarısı için değiyordu Yenilendikten sonra kapasitesi de artacak, sabırsızlıkla beklediğim bir yer...
10. Narbel, Arıkent, Balçova Turkuaz Evleri(Ekonomi Üniv. geçince Kabaoğlu'na inerken en tepedeki evler), Güney Çevre Yolu Selway karşısı, Evka 5-Egekent arası ve Egekent, Teksif Sitesi, Cengizhan gibi yerlerden de kuşbakışı izleme imkanınız olabilir...
b. Gezilecek yerler ve Piknik Alanları:
1. İnciraltı-Turkuaz-Kent Ormanı: Haftasonu yaz da olsa kış da olsa güneşi gören İzmirliler'in akın ettiği yer...
2. Homeros Vadisi: Gerek doğa yürüyüşü gerekse piknik yapılabilecek bir yer,
3. Çiçekli Köy: Henüz gitmek nasip olmadı ama doğa ile içiçe kahvaltı için gidenlerin sayısı her geçen gün artıyor...
4. Teleferik Piknik Alanı: Teleferik tesislerinin hemen yanından girilen ve piknik yapılabilecek güzel bir mekan.
5. Güzelbahçe-Sahilevleri-İnciraltı-Mustafa Kemal Sahil Bulvarı-Pasaport-Kordon-Turgut Özel Rekreasyon Alanı-Karşıyaka-Bostanlı Sahil Şeridi: Başka söze gerek yok gibime geliyor Yürüyüş yapılabilecek, muhtelif yerde oturup toplanılabilecek yerler...
6. Doğal Yaşam Parkı ve Piknik Alanı: Gerek çocukların çok sevdiği hayvanları gezip dolaşmak gerekse parkın yanındaki piknik alanında piknik yapmak. Bostanlı'dan bisiklet yolu ile buraya ulaşılabilir... Cumartesi ve Pazar günleri 777'nin sefer sıklığı öğlen 15dk...
7. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı: Açılalı kısa süre oldu ve Bornovalılar'dan baya ilgi görüyor.
8. Forum Bornova-Ege Park Mavişehir-Ege Park Balçova-Balçova Agora: Alışveriş severler ve sinemaya gitmek zaman harcamak isteyenlere...
9. Ödemiş-Selçuk-Şirince-Efes-Tire-Kemalpaşa-Eski Foça-Yeni Foça-Bergama-Urla-Çeşme-Seferihisar-Özdere-Gümüldür: Çeşme, Efes, Bergama ve Şirince hariç hepsine belediye otobüsü çalışmakta olup gerek gezmek gerek yemek yemek gerekse şehirden uzaklaşarak yeni yerler görmek isteyenler için güzel yerler... Ahmetbeyli üzerinden Özdere'ye gidişte denize paralel olarak güzel koy manzaraları eşliğinde seyahat etmek mümkün...
Bunlara ek olarak; Tarihi Agora, Havagazı Fabrikası, Kemeraltı, Kızlarağası gibi yerlerle birlikte; Bornova'da Küçük Park ile Büyük Park, Konak Pier, Buca'da Hasanağa Parkı ile Gölet, Kültürpark yani Fuar, Alsancak'ta Kıbrıs Şehitleri ve Alsancak'ın genelindeki tarihi yapılar, Karşıyaka'da Çarşı da buluşup gezilebilecek zaman geçirebilecek yerler arasında...
Aslında görülebilecek gezilebilecek gerek merkezde gerekse çevre ilçelerde birçok yer var, hala "zaman geçirilecek yer yok" denirse ben o kişiye bir şey demiyorum...
Saygılar...
|
 |
sayfa 6  |
ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet
|