Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 5
emrecirik
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 18:53

Kordon
Asansör
Eski Foça'da balık..
Çeşme
Şirince

nurullah coşkun
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 19:02

Tire bedesten, tire pazarı, el yazması kütüphanesi ve hanlar gezilip görülmeli
Alıntı:
İzmir'de Kentin İçinde Ormanlık Alan YOK MU?
1-İnciraltı Kent Ormanı
2-Kültürpark (Fuar)
3-Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı
4-Bornova Küçük Park ve çevresi
5-Bornova E.Ü. Kampüs Ormanı
6-Atatürk Orman Sahası - Turan/BAYRAKLI
Şu an aklıma gelenler bunlar... Pınarbaşı, Buca taraflarında da ormanlık alanlar var.

Kültürparkı orman mı sayacağız alakası yok bir kere. Aşık veyselde ancak sabah spor mahiyetinde yürüyüş yapılabilinir orman değil buraya park demeniz gerekir. Küçükparkta birkaç ağaç var yol kenarlarında ama orman demek için hayatı başka bir gözle algılıyor olmak gerekir. Atatürk orman sahasında insanlar nerede yürüyecek. Yürüyüş parkurları mı var. Sadece gümüşpala-75 yıl mahallasi bağlantı yolu var. Bir taraf askeri diğer taraf dikenli dik yamaç ve çevre yolu. Arkadaşlar mantıklı yazın gözünüzü seveyim. Kaç kişi şu güne kadar ege üniversitesine ormanlık alan diye yürüyüşe ve pikniğe gitmiştir. O zaman için alsınlar bornova anadolu lisesi koruluğuna gitsinler. Teleferik tesisleri deseniz daha yerinde bir öneri olacakmış.

Ayhan
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 19:24

Park soruldu, biz de cevap verdik, orman olduğunu söylemedik zaten... Ayrıca;

İnciraltı Kent Ormanı, Doğal Yaşam Parkı, Sasalı Ormanı, Homeros Vadisi, Karagöl, Buca Gölet, Yelki Rekreasyon Alanı (proje) ....

balboa
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 19:27

Alıntı:
Kültürparkı orman mı sayacağız alakası yok bir kere

Yok ya... neymiş Kültürpark beton yığını mı? Kültürpark muhetemelen İzmir kentiçinde en çok ağaç yoğunluğunun olduğu yerdir. Hakkaten bazen muhalefetlik yapacağım diye komik durumlara düşüyorsunuz.

İnciraltı Kent Ormanına ben bayılıyorum. Özellikle orda son zamanlarda sonbahar renklerini göstermeye başladı. Tabii nurullahın onayında geçermi onu bilemiyorum.

burcutsn

12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 19:34

Alıntı:
Kültürparkı orman mı sayacağız alakası yok bir kere. Aşık veyselde ancak sabah spor mahiyetinde yürüyüş yapılabilinir orman değil buraya park demeniz gerekir.

Alıntı:
Atatürk orman sahasında insanlar nerede yürüyecek. Yürüyüş parkurları mı var.

Yürüyüş parkuru olup ağaçların olduğu yer orman değilse ve ağaçların olup yürüyüş parkurunun olmadığı yer de orman değilse o zaman nereye orman diyeceğiz ben anlayamadım...

Balçova'da Prenses Otel'in arkasından giden yoldan yukarıya yürüyüp sonra da tepedeki patikadan devam ederseniz şehrin göbeğinde, derelerin aktığı, harika ağaçların olduğu, geri dönüş yolunda mandalin bahçeleriyle dolu harika bir ormana gelirsiniz. Ancak yürüyüş parkuru değil patikalar var burada.

nurullah coşkun
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 19:37

Bir yerde palmiyeler çok diye orası ormanlı oluyor. Nerede hayvanlar nerde gider bitkiler (flora ve faunadan bahsediyorum). Arkadaş orman diye sıralamış ona cevap yazdık alıntıladığım bölümün ilk cümlesinide okumaktan acizsiniz.
Orman, belirli yükseklikteki ve büyüklükteki ağaçlar, çalı, otsu bitkiler, mantarlar, mikroorganizmalar ve çeşitli hayvanlarla, toprağın meydana getirdiği, aynı zamanda topluma çeşitli faydalar sağlayan bir ekosistem diye tanımlanmış arkadaşın saydığı kaç yer bu kıstaslara uyuyor. Körü körüne ideolojik yaklaşımınız gerçekleri görmekten sizi alıkoyuyor. Yada olan şeyleri olduğundan büyük görüyorsunuz. Ayhan bey sinirlenmenize gerek yok arkadaşın mesajına isnaden yazdım. İşin muhalefetle ne alakası var. Paranoyak olmuşsunuz. Park alanlarını orman diye satacaksınız insanlara. Madem yeşilova atatürk parkınıda yazın. Bahribaba parkıda var. Ayrıca atatürk orman sahasına orası orman değil demedim insanların gezebileceği parkur yok dedim. Yazılanları nereye çekiyorsunuz anlamış değilim.

Ayhan
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 19:41

Bence siz paranoyak olmuşsunuz, görmezden geliyorsunuz bazı şeyleri ister istemez... İzmir'in yeşil alanları az yeterli değil, ama var olanları da hiç yokmuş gibi göstermek tamamen muhalefet olmaktır... Ege Üniversitesi Botanik Parkı var isteyen orayı da ziyaret edebilir, ayrıca orman tarifini yaptığın yerler Kemalpaşa, Çatalkaya, Buca, Menemen'de fazlasıyla mevcut, kaldı ki kastedilen böyle yerler değildi, Yıldız parkı, Emirgan Parkı ayarında yerler söylendi, ayrıca Kültürpak, Büyükpark gibi yerlere de orman denmedi... Doğal Yaşam Parkı'nın yanı başındaki Sasalı Ormanını, İnciraltı Kent Ormanını, Balçova'nın arka taraflarındaki yerleri yeşilova parkı gibi parktan sayıyorsanız kabul edin muhalefetsiniz demektir. Bir yerin orman olması için illa yürüyüş parkuruna gerek yoktur, insanlar faydalanamasa bile doğa faydalanır...

nurullah coşkun
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 19:45

Ben izmirde yeşil alan yok demedim ki. Yeşil alan ve şehircilik açısından evka3 benim için ideal bir yerdir. Ayrıca şehirin çeşitli yerlerinde parklarda var. Ben parka orman denmesine karşı çıkıyorum. Yoksa yeşil alan yok demek insafsızlık olur.
Kusura bakmayın ama izmir başlıkları buluttan nem kapan insanlarla dolu. Artık bu başlıklar altında yazmayı bırakıyorum. Kendi doğrularınızla başkalarının sözlerine aldırış etmeden güzel güzel yazışırsınız artık. İZmir çağdaştır çağdaş kalacak. Bir çobanla benim oyum bir mi nalan!!!?

Ayhan
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 19:52

Alınganlığa hiç gerek yok, muhalefet olmak güzeldir, eleştirmek de çoğu zaman gereklidir, tabii düzgün üslup ve yapıcı eleştiriyle...

hunlu
12 yıl önce - Pzr 07 Ksm 2010, 21:36

Bir mesaj attım, ortalık karışmış...

Park konusunda demek istediğim; bunaldığımızda, eşimizle, çocuğumuzla oturabileceğimiz ya da kısa bir gezinti yapabileceğimiz şehir merkezindeki alanlardır. Kent ormanı kadar geniş alanlara gerek yok bunun için, koruluk misali bir alan olsa ihtiyaçlarımıza cevap verecektir.
Hasanağa Parkı'nın, Susuzdede Parkı'nın olduğunu söyleyebilirsiniz. Ama bu alanlarda bakımsızlık ve güvenlik sorunları var. Geceleyin bir tarafta dursun, gündüzleyin bile gitmekten korkuyor insan.

Tekrardan söylüyorum: İzmir'in çevresinde yeteri kadar gezilecek yer vardır, sorun şehiriçindeki yetersizliktir.

Oturup kahve içilecek yer konusunda; Liman'dan Üçkuyular İskelesi'ne uzanan sahile şeridimizde tarihi evlerin durumu ortada. İsterdim ki eski evler restore edilsin, hatta aslına uygun yenileri yapılsın. Hem tarihi, hem de Körfez'in eşsiz güzelliğini aynı çatıda yaşayabileceğimiz bir yer yok ne yazık ki.

sayfa 5
ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet