Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 3
cangül
18 yıl önce - Çrş 30 Hzr 2004, 20:13

bence oylama isi topicteki resimlere olmamali. Oylama icin ayri bir linkte resimler olmali ve bu resimler rastgele gelmeli. belki altinda nerenin resmi oldugu falanda yazar. Sonra bunlari istanbul, bursa ve genel olarak en iyi siralayan bir sistem olmali. Sonra gecen yaptiginiz gibi son bir ay icinde yuklenen ve en cok puani alan resim giriste bir ay boyunca yayinlanir...

Ümit.
18 yıl önce - Çrş 30 Hzr 2004, 22:16

Alıntı:
Günde 24 saatimi ayırabilseydim bile, ıvır zıvır mesajlarla uğraşmaktan
yararlı bir iş yapmaya pek vakit kalmıyor

Burç abi, bence forma kat'î kisitlamalar getirmelisiniz; özellikle siyaset ve din konularinda. Birbirimize laf yetistirmekten yararli birseyler yazamaz olduk. Tartisilmamali demiyorum; ama benim kisisel dusuncem, bu haliyle hic guzel degil. Ayrica, fotograflara da 'fotografi begendiniz mi?' turunden bir puanlama sistemi getirilmeli. Nasil mesaj puanlamasinda ozellikle yorum icin ayrintilar varsa (ornegin: "Yazim yanlislari rahatsiz edici", "iceriksiz mesaj"...), fotograflar icinde buna benzer ibareler olmali; cunku begendigimiz bir fotografa, "harika, super..." gibi kisa ve gereksiz (nezaketen de olsa) yorumlar yapiyoruz. Siz daha iyi bilirsiniz gerci ama, belki daha temiz olur. Hâtta ayin en guzel fotografini da belki o sayede seceriz
Ha bu arada, Haziran'in en guzeli ne zaman oylanacak?

Bir onerim daha olacak izninizle: Neden fotograflarin altina yabanci herhangi bir dilden, ki arkadaslarimizin hemen hepsinin bir yabanci dili var, kisa bir aciklama yapmiyoruz. Mesela bir Kus Cenneti fotografinin altina " su kadar cesit kus turu vardir, su kadar sayida kus varidir..." gibi yabancilarin da anlayabilecegi izahlar yapilsa? Kaldi ki sitemizin amaci da ulkemizi (ozellikle de) yabancilara tanitmak degil mi?

hasansemre

18 yıl önce - Prş 01 Tem 2004, 18:50

Alıntı:
Günde 24 saatimi ayırabilseydim bile, ıvır zıvır mesajlarla uğraşmaktan
yararlı bir iş yapmaya pek vakit kalmıyor.

Moderatörlükler ver ki ıvır zıvır mesajlar ile sen değil modlar uğraşsın he kime vericem dersen bence 500 veya 750 mesajdan fazla mesajı olan üyelerden bir kaçını oylayalım birine verilsin veya sen seç birini sırtındaki yükü hafiflet ki daha ağır yükler taşıyabilesin.

CAN
18 yıl önce - Cum 02 Tem 2004, 21:56

site anayasası hazırlanırsa dilinin TÜRKÇE olmasından yana ben de oyumu kullanırım...
Bu arada reklam ıvır zıvır işleri bırakalım da siteye daha faydalı olmak için haftasonları ya da her an elimizde fotoğraf makinesi ile gezip güzellikleri site ile paylaşalım ama bazen onu da yapmaya korkuyorum.Birkaç arkadaş hemen resimleri eleştiriyor ışığı buradan alsaydın böyle yapsaydın şeklinde o da bende ki şevki kırıyor birisi bravo diyecek diye de kursa gidemem ya amaç tanıtımsa elimdekiler ile idare edip tanıtmayı yeğlerim...Tutup ara güler gibi fotorağ mı çekecem...Bunun da artık dikkate alınmasını istiyorum bazı arkadaşın tutumları bu konuda biraz yanlış belki yanlış kelimesi ağır olacak onun için tutumları hoş değil desem doğru olur sanıyorum...

Patron
18 yıl önce - Cum 02 Tem 2004, 22:12

Sitenin dili zaten Türkçe ve hemen hemen bütün üyelerimiz bu konuda
hem dikkatli hem de bilinçli insanlar.

Yalnız bazen Türkçesi olmayan bir haber ya da kaynak kullanılmak
zorunlu olabiliyor. Mesela Sibel Edmonds ile görüşme'nin Türkçe cevirisi yok.

Fotoğraf kritikleri konusunda :
Siteye çok fazla fotoğraf konulması yerine, kaliteli ve az sayıda fotoğraf konulmasını
tercih ettiğimizi defalarca yazdım. Kesinlikle eleştiriden çekinmeden istediğiniz fotoğrafı
yükleyin, ama aynen mesajlarda olduğu gibi, bunlar silinirse de sakın alınmayın.
Kritik yapılması, fotoğrafçılar için yararlı olabilir, hatalarınız varsa öğrenebilirsiniz.
Bunda alınacak, utanılacak bir durum yok, sırf kritik yapılması için fotoğraf yüklenen
siteler var. Her çektiği fotoğrafı, hiç düşünmeden siteye koymasın kimse.
"Bu iyi mi, beğenilir mi, daha güzel olabilir miydi?" diye düşünsün.
"Ben koyayım da, kimse de beni eleştirmez nasıl olsa" rahatlığı olmasın.
Yamuk yumuk, net olmayan fotoğraflar ile dolar burası.
Sitenin hiç bir çekiciliği kalmaz.
Bir tane kalite fotoğraf için 50 tane "Bu ne ya?" cinsi fotoğrafa bakmak zorunda kalmasınlar.

Patron
18 yıl önce - Cmt 03 Tem 2004, 09:16

Silinecek her mesaj için, mesajı yazandan daha çok vakit harcamamız gerekir.
Bu durumda her üyeye bir site denetçisi düşse bile silinecek mesajlara yetişemeyiz.
Site denetçisi, mesajı yazandan çok daha kısa bir sürede mesajı sansürleyebilmeli.
Yani kimseden izin almadan, tek tek hatalarını anlatmadan siteyi düzenleyebilmeli.
Bir futbol maçında hakemin oyunculara hesap vermesi ne kadar verimli olur?
Hiç bir maç bitmez.

Mesajı yazanın hatalarını anlaması için kuralları okuması yeterli.
Hatta artık, mesajının aldığı puanları okuyarak da yanlışını anlayabilir.
Kimseye karşı alıp veremediğimiz bir şey yok, sadece sitenin herkese daha
yararlı olması için uğraşıyoruz ve kendimize degil, gene size hizmet ediyoruz.

cangül
18 yıl önce - Cmt 03 Tem 2004, 18:31

Benim bir onerim daha var ne kadar amaca hizmet eder bilmem ama merak ediyorum. Uyelerin kendileri ile ilgili bilgiler yazdiklari kisma fotograf makinasinin markasini belirten bir secenek konulursa sahsen mutlu olurum...

CAN
18 yıl önce - Cmt 03 Tem 2004, 22:08

Site içerisinde mutlaka tatil köyleri ve tatil yörelerinin başlığı farklı bir noktada olmalı diye düşünüyorum...Öyle ki geçenlerde Türkiyede tatillerini yapacak bir İrlandalı çifte yardım olsun diye siteyi tavsiye ettim aldığım cevap şaşırtıcıydı.Siteden birşey anlamadıklarını ve resimlere ulaşamadıklarını BODRUM yazmışlar arama bölümün uzun uğraşlardan sonra find olduğunu bulmuşlar ama bodrum ile ilgili resimler ya da tanıtım gelmedi gibi bir cevap ile dönmüşler ben de denemek için ANTALYA HILLSIDE yazdım ve sonuç çok başarılı değil aslında...Örneğin tesis resimleri ve tatil köylerinin başlığı farklı bir noktada belirgin dursa ve o noktadan araştırma yapsak ya da resim yüklesek aslında daha başarılı oluruz diye düşünüyorum.Sonuçta TÜRKİYEMİZİN tanıtımı birinci amaç ise bu tanıtıma bu denli bir katkı hoş olabilir sonuçta kolay değil binlerce amatör resmin çekilip her alanın tespit edilmesi cidden büyük bir meseledir ve bunu olumlu yönder kullanmamız güzel olabilir kanısındayım...

Aydinsert
18 yıl önce - Prş 08 Tem 2004, 17:19

Bende şunu söylemek istiyorum: son zamanlarda forum:haberler-sohbet kısmında yoğunlaşmaya başladı,yeni üye olanlar yada fotografla alakası olmayanlar burda takılmaya başladı,sitenin asıl amacı tanıtım buda fotograf üzerine !! siyaset ve din üzerine değil...

bu yüzden haberler-sohbet kısmında kullanıcıların yazılan mesaj sayısına kısıtlama getirilmesini istiyorum!!!

Mehmet YASA

18 yıl önce - Prş 08 Tem 2004, 17:26

Kemal Bereket'in hiçbir eleştirisini bu kadar beğenmemiştim,
Alıntı:
sitenin asıl amacı tanıtım buda fotograf üzerine !! siyaset ve din üzerine değil...
özellikle bu kısım, katılıyorum sana Kemal

sayfa 3
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET