1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 16  |
 |
Denem
18 yıl önce - Prş 06 Oca 2005, 07:30
Bolge
Turkiye'yinin diger sehirlerini diger altinda toplamak yerine, bolge bolge ayirsak? Bodrum'u falan Ege'ye koyariz, Trabzon'u Karadeniz'e vs
|
 |
Gökçe Katun
18 yıl önce - Prş 06 Oca 2005, 17:03
Rumuz kullanan yeni üyeler konusunu okurken aklıma geldi...
Bütün üyeleri görebileceğimiz bir liste var mı?
|
 |
Zaferr
18 yıl önce - Prş 06 Oca 2005, 22:13
Puanlama
Mesajları puanlamada negatif puanlar arasina...Takma ad kullanmış,kendi adını kullanmamiş diye bir secenek eklemek mümkün mü eğer boyle bir secenek eklenirse belki takma adı olanlar isimlerini degiştirirler.
|
 |
erengin
18 yıl önce - Çrş 12 Oca 2005, 10:55
Nereye yazacağımı bilemedim, burası uygun mu ki?
Ankara bölümünden örnekleyeyim, benzer konular başlıklara kötü dağılmış.
Saptayabildiğim kadarı ile tam 4 başlık Ankara Kalesi, 3 başlık harikalar diyarı ya da masal dünyası (aynı yer), 2 başlık Beypazarı, en az 3 başlık Anıtkabir var. Benzer durum diğer kentlerde de var. (En az Antalya'da )).
Biraz bu konuya el atılsa diyor, kolaylıklar diliyorum.
|
 |
Zaferr
18 yıl önce - Cmt 22 Oca 2005, 19:27
Arkadaslar yeni baslik acmadan once daha once bu baslik varmi diye ararsa daha iyi olur.Mesela spor haberi verilecekse spor ve spor haberleri diye baslik var.
bazen ayni basliktan 2 3 tanede cikiyor.Saygilar.
|
 |
messiah_haktan
18 yıl önce - Pts 31 Oca 2005, 00:44
Arama bölümüne de türkce karakteler ilave edilse iyi olacak.Mesela arma tusuna basip Eskişehir yerine Eskisehir yazinca bütün konlari göstermiyor.Bugün farkina vardim bu olayin.
|
 |
TolgaTek
18 yıl önce - Pts 31 Oca 2005, 14:59
Siteye ilk üye olduğumda ben de az mesaj ve az fotoğraf olduğu için "Diğer Şehirler" bölümündeki her şehir niye tek başlıkta devam etmiyor, bakması kolay olur diyordum. Hatta insanlara yazıp "ya Aydın başlığı vardı, altına devam etseydiniz keşke" gibi sitemlerde bile bulunmuştum. Ama sonradan gördüm ki bu mümkün değil, işlemesi çok zor. Eskişehir'i ele alalım mesela: 2002'den bugüne Eskişehir hakkında 39 fotoğraflı başlık olmuş. Bu neresinden bakarsanız bakın en az 500 veya daha fazla Eskişehir fotoğrafının sitemize kazandırıldığı anlamına gelir. Tek başlıkta gitseydi eğer, özellikle fotoğrafsız mesajlarda bir kaos doğacaktı. Çünkü birisi tranvaydan bahsederken, öbürü otogarı tartışacaktı. Araya arkeoloji müzesini de soktuğunuzu ve Porsuk nehri civarındaki kafelerden bahsettiğinizi düşünün. Doğal olarak fotoğrafları ve mesajları böyle karışık giden bir başlıkta ilgi dağılacak; gerçekten aradığımıza ulaşmakta güçlük çekecektik. Site varlığını sürdürdüğü sürece bu başlıklara yeni ekler yapılabileceği gibi, farklı konularda yeni başlıklar da eklenecek, bu her il için geçerli. En baştan başlıklar, yani kategoriler açılırken dikkatli olunmalı ve temel sağlam atılmalı ki arkadan gelenler doğru bir şekilde düzenli olarak mesaj atmayı sürdürebilsinler.
Mesela ben şimdi Kütahya fotoğraflarımı, Kütahya diye tek bir başlıkta gönderdiğime pişmanım. Çünkü kalesi, arkeoloji müzesi, şehir manzaraları, otogarı vs. aynı yerde. Doğru ben sadece 20-25 fotoğraf yükledim şimdilik. O yüzden rahatça hepsine bakabiliyorsunuz. Ama ya cotyora-Özgür gibi çalışkan bir Kütahyalı arkadaşımız arkadan gelir ve 100 küsur fotoğrafı aynı başlığı devam ettirerek eklemeye başlarsa? Mesela bir şey için size sadece Kütahya kalesi fotoğrafları lazım oldu: ararken aynı anda seramik fabrikalarının 100 tane fotoğrafını görmek ve arasında kale var mı acaba diye hepsini taramak istemeyeceksiniz. Zaten internet sitelerinin mantığı bu olmalı. Ansiklopedi gibi, kategorilere doğru ayrılmış şekilde ağaç misali dallanmalı gibi bilgiyi ararken genelden özele inebilelim.
Ben Özgür'ün yaptığını doğru buluyorum. Ordu'dan 100 civarında fotoğraf yükledi. Mesela yaylalar benim ilgimi fazlasıyla çekti ama dürüst olayım, Ordu şehir merkezi çekmedi. Farklı başlık açmış olması sayesinde sadece görmek istediklerime bakabiliyorum.
Fakat diğer yandan hakkaten de 'Diğer Şehirler' bölümü çok karışık. Yüzbaşı Volkan'a ben de katılıyorum. Niye artık diğer şehirleri il il bu bölümün içinde ayırmıyoruz? Yani Muğla'yı merak eden biri bütün Muğla ve ilçeleri fotoğraflarını beraber ardı ardına görebilmeli. Arama motorunu kullanın demek bir çözüm değil, başlıkta Muğla kelimesi geçmiyorsa o mesaj görünmüyor. İçerikten tararsanız ise, içinde Muğla geçen her mesaj çıkıyor ki bunlar arasında gerçekten alakasız olanlar da var.
Diğer şehirler menüsü içinde il il gitmek kaosu gerçekten rahatlatacak. Zaten 81 ilin tamamı yok sitede. 6 ilin kendi bölümü var. kalan 73 il de böyle toplanabilir. Uydu fotoğrafları gibi genel konular da tek bir "genel" alt menüsünde toplandı mı bu iş biter biz de artık bu konuyu tartışmaktan kurtuluruz. Çünkü böyle yaptığınızda artık örneğin Ordu'ya veya Eskişehir'e kendi başına bölüm lazım tartışmaları da sona erecek çünkü her ilin Diğer şehirler menüsü altında zaten kendi bölümü olacak.
Denetçiler mesajları taşırken bazen bir mesajın hangi ilde olması gerektiği konusunda tereddüte düşebilirler. Onda da bütün üyelerin yardımcı olacağına emin olun. Başlığı açan kişi en başta olmak üzere mutlaka aramızdan birileri çıkıp yanlış bir bölüme gitmiş ise size haber verecektir.
Kabaca bir hesapla diğer şehirler bölümünde 18 sayfa başlık var. Yani 700 civarında başlık ediyor. Bunları bölmenin tam zamanı. Eğer sayı artarsa ileride bölmek daha da zor olacak.... Bu 700 civarında başlık arasında kalan 73 ilin tamamı yok. Şimdilik 40 il falan. Yani altı üstü bu kadar Diğer Şehirler içinde alt bölüm yapılacak. Olmayan iller geldikçe bölümleri yavaş yavaş açılır.... Vakit alacak bir iş doğru, ama zor olacağını zannetmiyorum....
|
 |
ekin
18 yıl önce - Cum 04 Şub 2005, 08:25
Aklima cok hos birsey geldi ama yapilabilmesi mumkunmudur onu bilemiyorum. Ornegin bir basliktaki fotograflara göz atmak istedigimizde pek cogumuz sayfa icerisindeki yorumlari yada diger yazilari okumadan gecmek istiyoruz bazen sirf fotograflara bakmak istedigimiz icin. Mesela basligin bir kac sayfadan olustugunu dusunursek yavas baglantisi olanlar icin fotograflara goz atmanin daha zor oldugu kanisindayim yorumlarin fotograflardan daha cok olmasi durumunda. Benim onerim basliklara ekstra bir ozellik getirilmesi. Mesela bir dugmeye tikladiginizda sadece o basliktaki fotograflari listelese harika olur bence.Isteyen diger dugmeye bastiginda fotograflarla beraber yorumlarida okuyabilsin. Nedersiniz?Mumkunmudur boyle bir ozellik?
|
 |
Tunc
18 yıl önce - Cum 04 Şub 2005, 19:06
wowturkey.com Sitenin daha kullanisli hale gelmesi ve daha goze hos olmasi icin. bir oneri daha vermek istiyorum, Dogum gunleri, meslekler indexi, uye resimleri v.b. konularda uyeler dogal olarak kendi bilgilerinin siteye eklenmesi icin aciklayici bilgi gonderiyorler, Ekin Arkadasimizin yaptigi gibi, bu tur konular, belli zamanlarda elden gecirilerek duzenleniyor. Ozaman Duzeltme ve eklemeler yapildiktan sonra o kunu basligi altindaki gereksiz ve mukerrer yazilari site denetcileri iptal ederse ve ve son liste sabit olursa, hem daha net anlasilir ve hemde oldukca fazla yer kazanmis oluruz.
|
 |
Sina
18 yıl önce - Sal 22 Şub 2005, 11:27
öneri ve fikirden ziyade, "Özeleştiri" başlığı açılmaı uygun olur mu? siteyle ilgili özeleştiri yapalım, bence gerekli bir uygulama... herkes girip site hakkındaki eleştirilerini yazsın biz de dinleyelim,
|
 |
sayfa 16  |
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
|