Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 4
Sami Ertaga

5 yıl önce - Pts 17 Tem 2017, 13:50

1999 depreminden sonra Sakarya il merkezinin başka yere taşınacağı konuşuluyordu. Ayrıca bu yüksek binaların zemin etüdü incelemesi ve depreme dayanıklılık durumları nedir acaba?

HAKAN UZN

5 yıl önce - Pts 17 Tem 2017, 14:04

Adapazarı bir yere taşınmadı. Sadece ağırlıklı site olarak Yenikent yerleşim bölgesi Karaman, Camili ve Korucuk mahallerine konutlar yapıldı. Zaten deprem konutları oraya yapıldı ki devamında rant koktu. Ama şehir merkezi Adapazarı eskisi gibi anılan şanlı olarak görülmüyor. Yeniden olduğu yerde sağlam binalar yapılabilirdi. Yalnız bir büyük deprem daha yaşarsak ayakta binalar bir o kadar daha kayıplar yaşanacaktır.

Misafir 36d

5 yıl önce - Pts 17 Tem 2017, 14:09

Sağlam bina yapmak önemlidir, ama en önemlisi zemindir. Adapazarı 2 metre kazsan su fışkıran yumuşak alüvyon topraktır. Depremden nedeniyle sıvılaşan toprak balçığa dönmüş ve binaların zemin katlarını yutmuştur. Zemin ve 1. katta oturanlar 2 kat penceresinden çıkmışlardır. 3-4 kat üstü binalar 3-4 metre dibe oturmuştur. Siz istediğiniz kadar sağlam bina yapın zemin sulak ve yumuşak olduğu sürece yüksek katlı binaların kaderi budur.

Sami Ertaga

5 yıl önce - Pts 17 Tem 2017, 15:07

Durum vahim desenize. Zaten hiç bir şeyden ders çıkarmıyan bir milletiz. Hele de işin içinde rant varsa.

Bekir Yal
5 yıl önce - Pts 17 Tem 2017, 15:24

Adapazarı merkezde dört kat üstüne müsaade edilmemeli. Zemin çok kötü çünkü. Çelik kazık yöntemi ile bina yapımı mümkün ama o masrafların sadece AVM'ler ve kamu yapıları kalkabilirler.

Bence bu Adapazarı için bir şans. Yatay mimari şehircilik ve altyapı açısından daha iyidir. İzmit merkezde de 4 kat sınırı var. Belediye haklı olarak bu sınırı esnetmedi ama yerel basın, esnaf ... vs. belediyeye kızıyor şimdi. Cahillik maalesef. İzin olsa 4 katlı binanın üstüne 10 kat daha çıkarlar.

ridvan54

5 yıl önce - Pts 17 Tem 2017, 16:12

Sakarya'da zemin her yerde aynı değil bu duruma göre bir kat sınırlaması yapılmalı en doğrusu bu.
Ayrıca İzmit Belediye'si bu kat sınırında çok esnek şu an Kent Konut ve bir kaç firma yüksek katlı(10 kat üzeri) binalar yapıyor..

Bekir Yal
5 yıl önce - Pts 17 Tem 2017, 16:28

Alıntı:
Sakarya'da zemin her yerde aynı değil bu duruma göre bir kat sınırlaması yapılmalı en doğrusu bu. Ayrıca İzmit Belediye'si bu kat sınırında çok esnek şu an Kent Konut ve bir kaç firma yüksek katlı(10 kat üzeri) binalar yapıyor..

Kent konuta ayrıcalık var ama diğer firmalara yok. Ben özellikle konutlarda kat sınırlamasını destekliyorum. Çelik yapılarda bu sınır daha fazla olabilir ama betonarme konutlar konusunda bizim müteahhitlere güvenim yok.

ridvan54

5 yıl önce - Pts 17 Tem 2017, 19:10

İzmit'te başka firmaların da projesini gördüm 10 kat üzeri..

Misafir d97

5 yıl önce - Pts 17 Tem 2017, 19:42

İzmit de tarım yok bu yüzden yatay genişlemek daha mantıklı, Adapazarı ile ilgili çok bilgim yok tarım alanları ile ilgili. Bu iki şehrin belli bölgesine 3-5 binadan oluşan iş merkezi niteliğinde gökdelen bölgesi yapılabilir. İzmit için vezirçiftliği olabilir, silüeti de olumlu yönde etkiler, Adapazarı için bilgim yok fakat orası içinde artı değer olur bu. Şehrin geri kalanı için 4 kat sınırlaması devam etsin. Ben şahsen iki şehrin de Mersin, Adana ve ya Diyarbakır tarzı yapılaşmasını istemem. Eğer eksiklik yüksek bina ise gökdelen bölgesi yapılsın ama şehrin merkezinde değil. Onun dışında İzmit'te olan kent konut eseri toplu konutları ben ucube olarak değerlendiriyorum.

ridvan54

5 yıl önce - Pts 17 Tem 2017, 20:10

Ben yüksek kat olsun demiyorum lakin 3 kat olunca sıkıntı oluştu.Arsa fiyatları yüksek dolayısıyla 3 kat sorunu yüzünden daire fiyatları gereksiz arttı ayrıca konut kaliteleri de düştü.Tarım arazileri de yok oluyor..
Zemini sağlam olan yerlerde 5-10 kat izni verilmesi lazım..

sayfa 4
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET