Ana Sayfa  

Adana - Eski Fotoğraflar
Sayfa: Önceki  1, 2, 3, 4, 5 ... 56, 57, 58  Sonraki
cevap yaz Ana Sayfa -> ADANA
aynisan

Cmt 15 Nis 2006, 15:25   Bir eski Adana fotoğrafı-Taşköprüden Adana

Konu eski Adana fotoğraflarından açılınca eski Anadolu tarihine tanıklık etmiş birinin Nisan 1905'te çektiği bir Adana fotoğrafını yolluyorum.Bu kişi Gertrude BELL isimli bir İngiliz casusu İngilterenin bu bölgeleri işgal etmeden önce buraya bilgi ve gözlem amacıyla yolladığı bir gezgin(?).(Bu yörelerin-Anavarza-Tarsus- ve o yıllardaki Anadoludan çeşitli yer  ve kişilerin görünümlerinin olduğu site adresi " www.gerty.ncl.ac.uk " dir.Gezi fotoğrafılarını sevenler kaçırmasınlar)İlginize sunulur.

(+)

mesajı beğendiniz mi?: +1
Can Akpinar

Cum 21 Nis 2006, 18:52   En eski Adana Resmi

Edwin Davis. Life in Asiatic Turkey. A Journal of Travel in Cilicia (Pedias and Trachњa), Isauria, and Parts of Lycaonia and Cappadocia.

1879 baskisi kitabin orijinalini tarayicidan gecirdim.

Kitabin 2001'de tipki basimi yapildi.

Daha bir cok resim var cukurova ile ilgili. Gezisi esnasinda Davis ile beraber dolasan bir ressam cizmis bunlari. Renkli baskisi gercekten inanilmaz.

M. Can

(+)

Hasan18

Cmt 29 Nis 2006, 02:54   Abidinpaşa Caddesi

(+)

Can Akpinar

Pts 29 May 2006, 20:12  

Edwin Davis. Life in Asiatic Turkey. 1879

Kitabin orjinalini  tarayicidan gecirdim. Acem Kahvesi Taskoprunun hemen yaninda Adana'nin bir doneme kadar en meshur kafesi imis.

Ataturk'un Adana'ya son ziyaretinde, arkada Taskopru gorunen bir yerde otururken cekilmis bazi resimleri var. Hatta yan profilden cekilmis bu resimlerin biri bugun demir paralarin arkasindaki Ataturk portresi olarak kullaniliyor.

Ataturk iste bu ayni Kahve'de, Acem Kahvesinde, en sagdaki iki adamin oturdugu kosede oturuyordu. (Bu resimleri imkân olursa gondermeyi planliyorum)

Gelen tum gezginler, tuccarlar mutlaka bu kahveye ugrarmis. Ne zaman bu Kahve/Cafe'nin yikildigini veya kaldirildigini bilemiyorum, ama simdi olsaydi keyfine doyum olmayabilirdi.

-M.Can

(+)

mesajı beğendiniz mi?
Can Akpinar

Pts 29 May 2006, 20:46   Ataturk Acem Kahvesi

Belki Ataturk'un Adana Resimleri icin ayri bir baslik acmak gerekiyor ama Acem Kahvesi'nde cekilmis olan bu resimdeki Ataturk portresi rozetlerde ve bozuk paralarda kullaniliyor (hala kullaniliyor mu bilmiyorum?).

Dikkatli bakarsaniz arkada Taskopru'nun siluetini gorebilirsiniz.

Tahminim Ataturk'un olumunden onceki son ziyaretinde (1937?) cekilmis bu resim.

Resim E. Artun/Sabri Koz, Adana: Kopru Basi, s. 153'den alinti.

(+)

mesajı beğendiniz mi?: +2
Mesajları seç:   

sponsor link :       |       Exacard.com, Faizsiz ve yüklemeli MasterCard       |