Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
Sadiye
18 yıl önce - Prş 17 Hzr 2004, 23:41
Adana - Eski Fotoğraflar

Orda burda dolashirken Adana`nin bu -buldum. Kalekapisi tarafindan Tasköprü`nün ve Karsiyaka`nin görünüsü...

TolgaTek
18 yıl önce - Sal 01 Şub 2005, 19:22

Hazır köprünün eski fotoğrafına elim deymişken sizin eski fotolarla da biraz PSde işlem yaptım... Belki böyle detayları biraz daha görebiliriz... Ama çok grenliler herhalde bir kitaptan taranmış bunlar. Orjinal kartpostaldan çekebilseydiniz gren bu kadar olmazdı, çünkü eski fotolarda cam negatif kullanıldğı için kalite yüksek olur....

Akın Kurtoğlu

18 yıl önce - Pzr 20 Mar 2005, 01:24
Eski Adana fotoğraflarına küçük bir katkı...

Adanalı arkadaşlar, merhabalar,

Ben aslında Adanalı değilim. Biz birkaç arkadaşın sitedeki ilgi alanları İstanbul (Eski İstanbul, vapurlar, ulaşım, eski fotoğraflar vs... vs...) ve sürekli bu bölümlerde karşılıklı yazışmaktayız. Ancak, siteyi dolaşırken eski Adana fotoğraflarıyla ilgili bir bölümün de açılmış olduğunu farkettim. Rahmetli dedemin ("İbrahim Hilmi TANIŞIK Koleksiyonları") arşivinde bulunan eski fotoğrafları üstünkörü bir elden geçirince, Adana ile ilgili de fotoğraflara rastladım ve bunların içinden çektiğim birkaç tanesini tarayarak şimdi sizlere gönderiyorum (Konu İstanbul olsa, biraz ahkâm keserdim belki ama, Adana'yı bilmediğim için resimaltlarına herhangi bir yorum yapamayacağım, bundan ötürü affınıza sığınıyorum).

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

Akın KURTOĞLU
Fatih-İstanbul

serkanen

18 yıl önce - Pzr 20 Mar 2005, 02:16

akın cok sagol gercekten resimler icin istersen ben yardımcı olayım resimler hakkında 1. resim simdiki bankalar caddesinden sagdaki bina ziraat bankası ilerde görülen cami emin degilim ama kemeraltı camisi oldugunu düsünüyorum 2.resimde tasköprü seyhan nehri ve resatbey mahallesi 3. resimde de aynen tasköprü 4. resim kücüksaati gösteriyor 5.resim adana tren garı ve son resim de 2. resmin bir benzeri

cok sagol bunları arayıp buralarda yayınladıgın

bu arada dedenin adanayla baglantısı nedir adanalımıydı yoksa?

Murat Tolga Karahanoğlu

18 yıl önce - Pts 21 Mar 2005, 06:42

Taşköprü

sayfa 1
ANA SAYFA -> ADANA