Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 5
Bucalı Aslan
2 yıl önce - Çrş 16 Eyl 2020, 20:44
Buca cezaevi kaldırılacak yeşil alan olacak

Görüşmelerde son gelinen noktayla ilgili açıklama yapan Başkan Kılıç, “Buca’nın göbeğinde çok büyük bir “ur” olarak duran ve yıllardan beri de kaldırılması için mücadele verilen Buca Cezaevi’nin çok yakında kaldırılacağı müjdesini de buradan vermek istiyorum.

Buca Cezaevi ile ilgili en son bildiğimiz kadarıyla kaldırılma talimatı verildi. Kısa zamanda cezaevi, Bucamızın en güzel yerinde, kentin göbeğinden kalkmış olacak.

Bu şekilde Büyükşehir Belediyemizin verdiği katkılarla kentimizin göbeğinde Bucalı için nefes alınabilecek güzel bir yeşil alan, güzel bir bölge oluşturabileceğimizi düşünüyorum.

Murat FK
2 yıl önce - Çrş 16 Eyl 2020, 21:12

Cezaevini kendisi kaldırıyor sanki açıklamaya bak.
Adalet bakanlığı ve merkezî hükümet onayıyla yıkılır ve taşınır. Kendisi başarmış gibi müjde veriyor milleti enayi yerine koyuyorlar. Büyükşehir ve Buca Belediyesi'nin yetkisi ve gücü sıfır cezaevi konusunda. Kime ne hikaye anlatıp yalan söylüyorsun Erhan kılıç

behcoo7835
2 yıl önce - Sal 22 Eyl 2020, 10:16
gerçekler

Yetkisi yok demek gelişmeleri o bölgede yaşayan vatandaşlarına haber vermemesi anlamına mı geliyor? Nasıl bir politik kin ve nefret var kardeşim sizde? Adalet Bakanlığı kaldırır, sonraki tüm tasarruflar belediyeye ait. Adalet Bakanlığı mı oranın rekreasyon veya farklı kullanımlar için açılmasını sağlayacak? Buca'nın yeşil alan eksiği var ve buranın bu amaçla düzenlenmesi o bölge için en iyi tercih olur.

Bucalı Aslan
2 yıl önce - Sal 22 Eyl 2020, 20:16

Behco bakanlık burayı ihaleye çıkarırsa avm olur bence belediye para verip alır anca mulkiyeti belediyede değildir.

mahmut11
2 yıl önce - Çrş 23 Eyl 2020, 20:06
Cahiliye

Cezaevi arazisi Adalet Bakanlığına bağlı

Gediz_001
2 yıl önce - Prş 24 Eyl 2020, 16:42

AVM değil Hasanağa parkı gibi yeşil alan olsun. Hükümet millet bahçesi deyip her sehre yeşil alan yapıyor. İşte ellerinde fırsat buca cezaevini yıkıp millet bahçesi yapsınlar. İzmir'in yeşile ihtiyacı var AVM ye değil.

Şirinyer pazaryeri de belediye tarafından yeşil alan yapılırsa buca yemyeşil rekreasyon alanlarına kavuşur. En azından biraz gelişir.

Şehrin göbeğinde ki buca stadı da yıkılıp Çevik Bir Meydanı ile birleştirilip Büyük bir meydan olmalı. Yollar yeraltina alınmalı üstünden de tramvay geçmeli. O zaman Buca sınıf atlar işte. Çünkü metro Çevik Bir Meydanından geçmiyor. Ahh ahh belediye başkanı ben olsam İzmiri Türkiye'nin en gelişmiş şehri yapardim.

AnL_95
2 yıl önce - Prş 24 Eyl 2020, 16:51

Arazinin mülkiyeti kime ait olursa olsun kullanım anacına Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi karar verir. İmar planı olmadan orayı AVM yapamazsın.

Engin Karadereli
2 yıl önce - Prş 24 Eyl 2020, 16:57

TOKİ’ye devredilirse, TOKİ’nin kendi başına imar yapma yetkisi var, belediyelerden bağımsız.

Bucalı Aslan
2 yıl önce - Cum 25 Eyl 2020, 23:45

Burası kupon arsa ucuza gitmez, toki üzerinden ihale edilirse gyo alır ne olacağını siz düşünün.

Engin Karadereli
2 yıl önce - Cmt 26 Eyl 2020, 09:01

Alıntı:
TOKİ’ye devredilirse, TOKİ’nin kendi başına imar yapma yetkisi var, belediyelerden bağımsız.

Yukarıdaki mesajıma, “ne demeye çalıştığı anlaşılmıyor” puanı verilmiş. Anlaşılır sanmıştım, ama bu kez daha ayrıntılı yazayım.

Eğer bir arsa TOKİ’ye devredilirse, o arsanın sınırları içinde kaldığı belediyenin öngördüğü imar planından tamamen bağımsız olarak, TOKİ’nin kendi arsası için imar planı hazırlama ve uygulama, dolayısıyla ek bir belediye onayına ihtiyaç duymadan kendi kendine o arsa üzerinde proje geliştirme yetkisi var. Kanun böyle diyor.

Umarım bu sefer anlaşılmışımdır.

sayfa 5
ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet