Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 3
Kürşat BAŞBUĞ
11 yıl önce - Sal 28 Şub 2012, 21:20

Buca'da Türkiye'nın en iyi üniversitelerinden biri olmasına karşın 600000 civarında ki nufüsüna rağmen ne avm ne sinema ne migros dışında bir alışveriş merkezi var. şaka gibi bir durum. çok acil avm sinema kipa lazım. cezaevinin olduğu yer trafik olarak avm için bıraz sorunlu olabilir ama çözülür . birkaç sene içinde tamamlanmalı bunlar

izmir'de tek metropol ilçe avm sinema ve büyük bir alış veriş merkezi olmamaıs bakımından. nasıl olduysa es kaza bir migros açılmış o da belediye binası sayesinde

Ayhan
11 yıl önce - Sal 28 Şub 2012, 21:38

Alıntı:
600000 civarında ki nufüsüna rağmen

Bu bilgiyi hangi kaynağa dayanarak söylediniz

m.zafer
11 yıl önce - Sal 28 Şub 2012, 23:17

avm sinemayı bırak daha yol yok, bucanın merkezi olan heykel üçkuyular arası tek şerit gidiş geliş, bucadan şehre tek bir çıkış var

behcoo
11 yıl önce - Sal 28 Şub 2012, 23:30
avmde olur sinemada..

otoyoldan çıkışı yok mu?..İleride Buca Koop-Tınaztepe tarafına avm yapılır..Problem yapmayın..

ozankayacan
11 yıl önce - Çrş 29 Şub 2012, 00:51

Dokuz Eylül Üniversitesi içinde konuşulan çeşitli konular var

- Üniversite yönetiminin ve Rektörlük binalarının önümüzdeki 1-1.5 yıl içinde Alsancak'tan Tınaztepe kampusune taşınması ile Tınaztepe Kampusunu sosyal açıdan daha canlı bir hale getirme girişimleri ile orta vadede bir AVM ile anlaşma yapılabileceği...
- Aynen Ege Üniversitesinin bornova kipa ve forum bornova ile kiralama yapması gibi çeşitli AVM projeleri ile üniversiteye gelir getirici, o çevreyi hareketlendireceği...

konuşuluyor.

Bakalım.... bekleyip göreceğiz...

toprak35
11 yıl önce - Çrş 29 Şub 2012, 10:51

Alıntı:
Buca'da Türkiye'nın en iyi üniversitelerinden biri olmasına karşın 600000 civarında ki nufüsüna rağmen ne avm ne sinema ne migros dışında bir alışveriş merkezi var.

Konunun anafikrini çok etkilememekle birlikte doğru veri kullanılması açısından veriyorum bilgiyi.

"Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi" verilerine göre 2011 yılı sonu itibarıyla Buca ilçesi nüfusu:

ilçe merkezi: 433.541
belde/köy: 3.448
toplam: 436.989

Kürşat BAŞBUĞ
11 yıl önce - Prş 08 Mar 2012, 16:05

Alıntı:
Konunun anafikrini çok etkilememekle birlikte doğru veri kullanılması açısından veriyorum bilgiyi.

"Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi" verilerine göre 2011 yılı sonu itibarıyla Buca ilçesi nüfusu:

ilçe merkezi: 433.541
belde/köy: 3.448
toplam: 436.989

biraz şaka gibisiniz . konudaki verilen yanlış bilgiyi düzeltmeniz güzel hatalı bir kısmı ama ana fikri bırakıp takılı kalmanız çok komik.orada belirttiğim rakamdaki kaynak sizin söylediğiniz ve benim şu an bulduğum kaynak bu rakamı farklı versede şu dğeişmıyor. 4 kaynaktada buca Türkiye'nin 3. büyük şehrinde ki 4. büyük ilçe . ve avm yok şimdi oldu mu

ne yani buca'da avm olmasın mı nufüs avm olan ilçeleri 2 ve 3 kere katlamasına rağmen

toprak35
11 yıl önce - Cum 09 Mar 2012, 17:39

Alıntı:
biraz şaka gibisiniz .

Siz epey şaka gibisiniz. Yeryüzünde yaşayan herkese akıl, fikir ve okuduğunu anlama yeteneği diliyorum.

Mesajımda;
- önce konunun özünü (yani Buca gibi büyük bir ilçede AVM olmadığı tespitinizi) değiştirmediğini özellikle söylemişim,
- sonra sadece bir bilgi düzeltmesi olduğunu özenle vurgulamışım,
- en son doğru bilgiyi vermişim.

Buradan "nüfusa takılmak" gibi bir durumu nasıl çıkardığınızı merak ediyorum. (aslında çok da etmiyorum)

Konunun özüne gelirsek, Buca'da bir AVM olup olmaması benim için önemli değil. Çünkü AVM'leri gelişmişlik göstergesi olarak kabul etmiyorum. Gelişmişliğin/kentliliğin asıl göstergesi, bir yerleşimde sosyal/kültürel/sportif mekanların varlığı, sayısı ve bunların canlılığıdır.

AVM'ler bilakis tüketim kültürünün zirve yaptığı yapılar olarak kentte olması gereken üretken bir sosyal ortamı sınırlıyorlar.

Özetle, Buca'da AVM olmaması hiç sorun değil. Ama sinema, tiyatro, spor tesisi, kültür merkezi vb. elemanların azlığı gerçekten o ölçekte bir yerleşime (özellikle üniversite/öğrenci yoğunluğu bulunan bir yerleşime) yakışmıyor.

---------------------------------------------
Not: Nüfus verileriyle ilgili olarak tek resmi ve en güncel/doğru kaynak ADNKS (adrese dayalı nüfus kayıt sistemi)'dir. İnternet üzerinden ulaşılması gayet kolaydır.

Kürşat BAŞBUĞ
11 yıl önce - Cum 09 Mar 2012, 18:07

Alıntı:
Özetle, Buca'da AVM olmaması hiç sorun değil. Ama sinema, tiyatro, spor tesisi, kültür merkezi vb. elemanların azlığı gerçekten o ölçekte bir yerleşime (özellikle üniversite/öğrenci yoğunluğu bulunan bir yerleşime) yakışmıyor.

sizin için sorun değilse bu başlık altında nedne yazıyorsunuz . burada ki konu zaten bir AVM . Gelişmişlik göstergesi neye göre değil. Tamam kültür saçan bir yer değil ama şehre canlılık getiren hatta o eksik dediğiniz sinemayı getiren ve o öğrenci toplululuğu için yaşayan vatandaşlar için alışveriş konusunda seçenek olabilecek bir yer. Nütün öğrenciler gençler hatta isteyem herkes balçova ve mavişehir'e sadece bir AVM için gidiyor . bu bir eksik ve zorunluluk

bu arada nüfüsla nedne ilişkilendirdiniz anlamadım demişsiniz. Parantez içinde de alaycı bir tavır vermişsiniz neyse ama merak etmesenizde aydınlatayım.

O kadar nufüsü varsa haliyle ihtiyaçlarda ona orantılı artar. Yeni ihtiyaç seçenekleri doğar bunun içinde AVM olması gereken seçenekelrden biri

cevatbol
11 yıl önce - Cmt 17 Mar 2012, 15:46

sinema ve tiyatro şart tabi ki ama önce ulaşım sorunu çözülmeli(ki o da imkansız gibi görünüyor)..

sayfa 3
ANA SAYFA -> İZMİR - Haberler ve Sohbet