sayfa 1  |
 |
Ayhan
14 yıl önce - Pts 05 Oca 2009, 14:40
Buca Cezaevi yerine Alışveriş Merkezi [AVM]
Cemil Şeboy'un ilçedeki hapishaneyi taşımak için Yeni Şakran'da yapılmasını istediği ceza infaz kampusünün ihalesi 20 Şubat'ta...
http://www.yeniasir.com.tr/haber_detay.php?hid=16464
Şirinyer'in trafiği zaten çok kötüydü. AVM yapılırsa bu bölge için daha da kötü olur. Alternatif yollar ve metro gelse bile burada yoğun bir nüfus var. Buca'nın AVM'ye ihtiyacı var ama ilçenin başka yerine yapılmalı. Mesela DEÜ kampüsü civarına.
|
 |
Mehmet Ali Ergüvenç
14 yıl önce - Pts 05 Oca 2009, 18:35
bulduğun her boş yere alışveriş projesi yapmak nasıl bir belediyecilik anlayışıdır.
Buca yıllardır cezaevinden çok çekti, oranın daha mantıklı amaçlarla değerlendirilmesi gerekir.
Bir alışveriş merkezi için çok büyük arazi bence.
|
 |
Mehmet Adıyan
14 yıl önce - Pts 05 Oca 2009, 18:40
Neden olmasın böyle birşey .. Şu kriz döneminde hem bir sürü insana iş olanağı sağlanmazmı
Neden karşı çıkılıyor..Cemil beyin bağlı olduğu partiyi desteklemek amacı ile söylemiyorum..Ama yatırım açısından ölü bölge orası...
En güzel düşüncede Alışveriş Merkezi tipinde birşey..
Hem güzel alan için Çevik Bir'de ki Buca Stadını kullanacaklar. Çimleri hiç sökmeden sadece etrafında ki duvarlar yıkılarak büyük bir park yapacaklar Tabii yaparlarsa
Ayrıca yeni Buca Stadı ve çevresini görmediniz..Galatasaray'da bile böyle bir alan olmadığını düşünüyorum
|
 |
yaşar köse
14 yıl önce - Pts 05 Oca 2009, 22:24
Alıntı: |
bulduğun her boş yere alışveriş projesi yapmak nasıl bir belediyecilik anlayışıdır.
Buca yıllardır cezaevinden çok çekti, oranın daha mantıklı amaçlarla değerlendirilmesi gerekir.
Bir alışveriş merkezi için çok büyük arazi bence. |
Eğer buraya alışverişmerkezi yapılırsa buca ve şirinyerin trafik sorunu için el fatiha okuyun Değerli Cemil Şeboy ne kadar çok seviyor trafiği katletmeyi 10 sene önce de Koskoca forbest caddesini sevgi yolu yapıp zavallı hayvanları hapsetti . Cezaevine avm yapılırsa bari forbestteki o hayvanları Büyükşehire versin Doğal yaşam parkına göndersin orayıda trafiğe açsın ondan sonra ne yaparsa yapsın
Bucanın AVM ye ihtiyacı varsa ileride üçyol buca metrosunu da düşünerek bucakoop un arkasında yüzlerce gecekondunun olduğu bölge var orayı temizleyip avmi yapıyosunuz ne yapıyosanız yapın bundan öncede Cemil bey şirinyer pazaryerinin olduğu yeri avm düşünüyoduda Çok şükür rahmetli piriştina izin vermediydi İnşallah da izin verecek nitelikte biri gelip oturmaz o koltuğa ...ama hala tansaşın yanında çizdiği resim duruyor giderken onuda indirsin götürsün her geçtiğimde resme bakıp moralim bozuluyor küfür ediyorum içimden ...
.
.
Hep mimarlar belediye başkanı oluyor bir gün de şehir bölge planlamacılarından birisi başkan olsun mahkemelerde uğraşılacak icraatları asla olmaz bilimsel çalışmalar gerçekleştirirler...
En son yaşar köse tarafından Sal 06 Oca 2009, 21:31 tarihinde değiştirildi, toplamda 4 kere değiştirildi
|
 |
serdar ölmez
14 yıl önce - Sal 06 Oca 2009, 01:50
Cemil ŞEBBOY....
Bu adam nasıl bir beyin yapısına sahiptir ki ? buraya alışveriş merkezi düşünüyor... Yeşil alan AÇLIĞI çeken bir bölgede Alışveriş merkezi düşünmek tam ŞEBBOY luk...
Buca'da Yeşil alan yapmak için son metrekareler buraları... Düşünce suçu sayılması gerekir, bence, o pis salyalarını toplasın ağzına geri o şebboy....
Zaten Şeboy a bırakmazlar oranın rantını ya... 80.000 m² alan, önce üzerinde envai çeşit rant oyunları döner, yukarıdan satılarak para kazanılmaya çalışılır. Belediye hak iddia eder, Adalet bakanlığı vermeyebilir.... yer Buca belediyesine devredilir ise Düğün salonu yapılabilir... İBB alır ise ne yapacağına karar veremeyebilir... Karar verir de içinde tiyatro salonunun olduğu bir kültür merkezi yaparken inşaat sırasında yan komşu binalardan birinin duvarı çatlar, bu inşaattan bilinir, mahkemeye verilir, yıllarca sürüncemede kalabilir... yada en kötüsü rant uğruna birileri zengin edilir... Burası İZMİR....heran herşey olabilir...
|
 |
serdar.yildirim
14 yıl önce - Cum 09 Oca 2009, 17:10
Bence Cemil Seboy orayi yesil alana cevirsin. Buca ve Sirinyer'de yesil alan kalmadiki heryer Apartman binasiyla doldu tasti, sözde Mimar kendisi ama ne hikmetse daha dogru düzgün kaldirim bile yaptirtamiyor. Simdiye kadar övündügü ve yaptirdigi yesil alanlarin hemen hemen hepsi sehir disinda alanlar , kücücük Sirinyer Parkina bile gitti 2 tane bina diktirdi neymis engellilere ve Kadinlara Sosyal Aktivite merkezi yaptirmis ? Sonucta Bucaya ve Sirinyere söyle koskocaman bir Yesil alan gerekli ve buda Buca cezaevi sayesinde harika bir sekilde gerceklestirilebilir ama, herseyin Para oldugu Dünyamizda bunuda parselleyip satarlar nasilolsa.
Selamlarla
|
 |
Furkan93
13 yıl önce - Pts 21 Eyl 2009, 01:00
Bu projede son durum ne cezaevi taşındıktan sonra ne olacağı belirlendimi?Cemil şeboy başkanlıktan ayrıldığına göre avm olmaz diye düşünüyorum Zaten 2011 kadar cezaevi orada kalacak
|
 |
donnerstag
13 yıl önce - Prş 07 Oca 2010, 19:11
Geçenlerde Google Earth'de dolaşırken bir şey gördüm.
Şu an Gölet yolu üzerinde Sebze halinin yan tarafındaki arazinin Alışveriş Merkezi olarak işaretlendiğini gördüm.
Resmi sizlerle paylaşmak isterim.Aslı astarı varmıdır bilmiyorum. Ama bana kalırsa Buca 'da AVM yapılacak tek ve en uygun yer Gölet tarafı olabilir. Hem trafik ve otopark problemi yaşanmaz hem de Gölet tarafları hareketlilik kazanır diye düşünüyorum.
GOOGLE EARTH ÜZERİNDEKİ BUCA AVM :
|
 |
Özkan Özçınar
13 yıl önce - Cmt 16 Oca 2010, 23:19
Aslında Kaynaklar taraflarında ceza evi için çok uygun ve çok geniş araziler var. Mesela Buca Gölet'in 3-5 km ileri taraflarına bir ceza evi kurulsa çok iyi olur.
Gelelim alışveriş merkezine. Buca'nın ortasına çok güzel olur. Hem bu kriz ortamında işsizlere iş imkanı doğar. Hem ceza evinin bulunduğu arazi bir alışveriş merkezi için çok çok büyük. Kalan arazilere de başka işler için yatırım yapılabilir. Yada alışveriş merkezi yapılır, kalan araziler de gelen müşteriler için otopark olarak değerlendirilebilir.
|
 |
donnerstag
13 yıl önce - Çrş 27 Oca 2010, 16:33
Bucaya alışveriş merkezinde neden hep cezaevinin olduğu bölge üzerinde duruluyor anlam veremiyorum.Gölet yolu üzerinde birçok yer var.Hem cezaevinin olduğu yer bence kesinlikle alışveriş merkezi olmamalı.Trafik zaten sorun o bölgede iyice kilitlenir.Şehri genişletmek gerekir diye düşünüyorum.
Yeni alanlar kazandırılmalı şehre.
|
 |
sayfa 1  |