sayfa 1  |
 |
F_A_R_U_K
14 yıl önce - Cum 19 Arl 2008, 05:56
İstanbul'un İlk Hava Ambulansı
Alıntı: |
İstanbul'daki Acil Hava Ambulansı Uçuş Ana Merkezi Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hizmete girmiştir.
İstanbul'da tek hava ambulansı hastanemizde 07 Aralık 2008 Pazar günü faaliyete girmiştir.
Hastanemizdeki Heliport alanı, 3 helikopter kapasiteli olarak tasarlanmıştır. Heliport alanı gece uçuşları için, özel pist ışıklandırma sistemi ile yapılandırılmıştır.
Helikopter pistimiz Avrupa standartlarına uygun olarak projelendirilmiş ve tasarlanmıştır |
Evet, istanbuldaki ilk hava ambulansı bir çok ilklerin yaşandığı hastanede, bağcılar eğitim ve araştırma hastanesinde faaliyete geçti. Ancak bir konuyu ele alırken, sadece iyi yönlerini değil, olumlu, olumsuz her yönüyle ele almak gerekir. Hava ambulansı ile bir ilk'e daha imza atan hastane'de açıldığından bu yana online randevu sistemine geçilmemiştir. Telefon ile randevu almakta, hastalar büyük sıkıntı çekmektedir ve mağdur olmaktadırlar. Yeni hava ambulans'ımız herkeze hayırlı olsun...
http://www.beh.gov.tr/index.php?option=com_conten ...;Itemid=69
|
 |
onurkaya60
14 yıl önce - Cum 19 Arl 2008, 17:40
Bu hastaneye daha önce gitmiş biri olarak söyleyeyim, böylesine modern ve özel hastaneyi aratmayan bir hastaneye sahip olduğu için bu bölge çok şanslı.Zaten daha önce hastane yapılırken helikopter pisti de beraberinde yapılmıştı.
Bu da helikopterin ne kadar önemli bir ihtiyaç olduğunu gösteren bir gelişme:
http://www.beh.gov.tr/index.php?option=com_conten ...;Itemid=69
Alıntı: |
Hava ambulansı ile bir ilk'e daha imza atan hastane'de açıldığından bu yana online randevu sistemine geçilmemiştir. Telefon ile randevu almakta, hastalar büyük sıkıntı çekmektedir ve mağdur olmaktadırlar. Yeni hava ambulans'ımız herkeze hayırlı olsun... |
Kesinlikle öyle.Telefonla ancak 1 hafta sonrasına randevu veriliyor ve kontenjan dolmadan randevu almanız için gecenin 2'si gibi telefonun başında olmanız gerekiyor.Bu son derece modern hastanemizin de artık online randevu sistemine geçmesi en büyük dileğimiz.
En son onurkaya60 tarafından Cum 19 Arl 2008, 17:52 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
|
 |
messiah_haktan
14 yıl önce - Cum 19 Arl 2008, 17:43
Keske dis tasarimini ambulanslarimizinkine benzetselermis, böyle biraz gezi helikopterine benziyor ama yinede mükemmel bir gelisme, cok hosuma giiti.
|
 |
İSMAİL ÇELİK
14 yıl önce - Cum 19 Arl 2008, 17:44
Bence Belli noktalarda kara,hava ve deniz cankurtaranının olduğu merkezler olmalı İstanbul'da.Bazı yerlerde hasta-yaralı diğerine nakledilir mesela.Bir istirhamımda ambulans yerine cankurtaran kelimesini kullanalım.
Messiah'ın bir cümlesinede katılıyorum,bunun cankurtaran helikopteri olduğunu ayırt edebilmeyi kolaylaştırmak için Kızılay'ın işareti görünür biçimde konmalıdır.
Diğer yandan deprem,savaş gibi hususlar gözönünde bulundurularak askeriyenin elindeki cankurtaran helikopter ve cankurtarana dönüştürülebilecek helikopter envanteride çıkarılmalıdır.
|
 |
messiah_haktan
14 yıl önce - Cum 19 Arl 2008, 17:48
Benim ilk aklima gelen soru bu helikopterin binalar ormani Istanbul'da nereye inecegidi sonra herhalde Istanbul disi olaylara gönderirler diye düsündüm, örnegin Silivri, Adalar vs.. ama mesela bir ambulans hastayi bos bir alana tasir buradan da bu helikopter alir ve hastanaye hizli bir sekilde tasiyabilir.
|
 |
muratculcu
14 yıl önce - Cum 19 Arl 2008, 17:54
Yetkililerin verdigi karar neye dayalidir bilemem,umarim havacilik otoritelerinden de yardim almislardir.Bana kalirsa bu isi en iyi yapacak helikopter Agusta 109,gerek guc bakimindan gerekse lastik tekerli inis takimina sahip olmasindan dolayi her yere her zemine rahatlikla iner.Ustelik bu tip helikopterler yerde de ucak gibi taksi yaparlar yani yerde ucak gibi yururler.
Ekledigim resimde bir A-109'un ambulans versiyonunu goreceksiniz.Yurtdisinda hemen her meydanda goruyoruz bunlari,burnunda da 115 yazisini gorebilirsiniz.Bence bu helikopter tercih edilmeliydi.Yine de hayirli olmasini diliyorum,hic olmamasindan iyidir
(+)
|
 |
Erkan YILMAZ
14 yıl önce - Cum 19 Arl 2008, 17:58
Bu helikopter en çok otoyol kazalarında işe yarar. Tıkanan trafik yüzünden kara cankurtaranlarının kaza mahaline erişimi sıkıntılı oluyor. Bu sayede nokta atışı yapılabilir.
Keşke sayıları biraz artsa.
|
 |
muratculcu
14 yıl önce - Cum 19 Arl 2008, 18:06
Ismail Bey,Hava Kuvvetleri Ulastirma Komutanligi'na kayitli CASA CN-235M tipi Ambulans ucaklar mevcut buna ek olarak hasta tasimalarini genellikle Skorsky UH-60 Blackhawk tipi helikopterler de ustleniyor.Genelde merkez olarak Ankara GATA'ya getiriyorlar.Sivil amacla kullandirmazlar,belki dediginiz gibi dogal afetlerde sivil alabilirler.Zaten bunlar Sivil Savunma'nin acil durum eylem planlarinda yer aliyor.
|
 |
fatih civelek
14 yıl önce - Pzr 21 Arl 2008, 02:05
17 adet ambulans helikopter + 4 adet ambulans uçak
Dün NTV kanalında " Sağlık Sistemleri " konulu programa Sağlık Bakanımız Recep Akdağ konuktu.
Duyduğum bilgileri aktarmak istiyorum:
* 2009 sonuna kadar bu ambulans helikopterlerden toplam 17 adet mevcut olacak.
* Yanında 4 adet ambulans uçak ta olacak.
* 2008 de şu an için 3 adet bu helikopterler yerini buldu: Istanbul, Ankara ve Diyarbakır
* Üretim konusunda hiç bir şirket bu kadar helikopteri ( bizim durumumuzda 17 adet ) birden üretmedikleri için parti parti bu helikopter ve uçakların alımı söz konusu.
* Ayrıca bu helikopterler sadece bulundukları şehir için değil, bulundukları bölge ve civarı illere de hizmette bulunacaklar.
|
 |
musstafa
14 yıl önce - Pzr 21 Arl 2008, 03:57
bence çok yerinde bir iş yapılmış bilhassa dogu için olmazsa olmaz bir durumdu.Ayrıca artık Avrupa standartlarını yakalamak zorundayız.Artkı yurdışında görüpte imrendigimiz saglık hizmetleri artık bu topraklardada olması sevindirici...
|
 |
sayfa 1  |