sayfa 2  |
 |
anıl26esk
12 yıl önce - Pts 23 Ağu 2010, 19:05
Ermeni kilisesi 1881'de Ermeniler tarafından yapıldı. Bu yapı Sivrihisar'da Kevser Caddesinde bulunmaktadır. Taş malzemeleri kullanılarak yapılmıştır ve çapraz şeklindedir. Binanın ortasında büyük bir kubbe vardır. Köşelerinde de iki büyük çan vardır.
Giriş batı kısmındadır. Kapıda melek şekilleri vardır. Ayrıca duvarlarda ve kaidesinde birçok yazıt ve kitabe vardır. Sivrihisar'ın turistik yerlerinden birisidir. Şu anda hiç bir amaç için kullanılmamaktadır. Ancak birçok turist kiliseyi her yıl ziyaret etmektedir. Ermeni kilisesi 19. yy'da yapılmış dini ve sanatsal yapıttır.
|
 |
anıl26esk
12 yıl önce - Pts 23 Ağu 2010, 19:09
Zaimağa Konağı
Cumhuriyetin kurulmasına sırasındaki çalışmalara tanıklık eden konak, Ankara dışında ilk kez 24 Mart 1922 tarihinde Atatürk'ün başkanlığında hükümet üyelerinin toplanıp önemli kararlar alındığı yerdir.
|
 |
muratmuratçelik
12 yıl önce - Cmt 28 Ağu 2010, 04:54
Sivrihisar tarihi açıdan oldukça zengin bir ilçemiz. Ballıhisar (Pessinus) dan tutun bu konağa kadar. Selçuklu eserleride oldukça fazla. (Ulucami Alemşah Kümbeti vb) Kurtuluş savaşımızda Sivrihisar halkının aralarında para toplayıp ordumuza almış olduğu uçak da tarihinin enteresanlıkları arasında.
Vaktim kısıtlı olduğu için tarihi hamama ait fotoğrafları çekemedim.
|
 |
Mustafa DİNÇ
12 yıl önce - Çrş 01 Arl 2010, 17:55
Sivrihisardaki en eski tarihi eser benim bildiğim ULU CAMİ dir inanılmaz derece güzel olan ahşap kirişlerin üzerinde oturan cami Selçuklu eseri olsa gerektir.
|
 |
hadikoca
12 yıl önce - Pzr 20 Mar 2011, 13:31
(+) (+) (+) (+) (+)
En son hadikoca tarafından Pzr 20 Mar 2011, 13:44 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
sayfa 2  |