Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Fotoğraf Kullanma İzni
« önceki   1234 ... 232425   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
sayfa 3
Uğur!
14 yıl önce - Prş 26 Şub 2009, 20:02

Alıntı:
sitenizde oldukça fazla resim olduğunu düşündüğüm için bu mesajı yazma gereği duydum, kısacası resimleri kullanmak istiyorlar.

Toptan kullanma izni verilmiyor. Tek tek fotoğraf sahiplerinden izin almanız lazım.

Fotoğrafı çeken kişi ile iletişim kurmak için buraya fotoğrafçının ismini ve kullanmak istediğiniz fotoğrafının adresini yazabilirsiniz. Kendisi mesajınızı okursa ve izin vermek isterse, size bildirir. (Belki karşılığında para da isteyebilir)

Fotoğrafçının bizzat kendisinden izin alınmadan kullanılırsa kanuni sorunlar doğurabilir.

tuti
14 yıl önce - Prş 19 Mar 2009, 23:33

Merhaba

Tatil beldelerinin tanıtımları ile ilgili bir site hazırlıyorum ve siteyi yaparken burada bulunan fotoğraflardan yararlandım. Site halen yapım aşamasında ve ticari bir amacı yok. Fotoğrafların çokluğu sonucu, hangi fotoğraf kimindir karıştırdığımdan link veremiyorum.
Yapım aşamasındaki sitenin adresi www.tatilde.biz fotoğraflarının kullanılmasına itirazı olan arkadaşların bildirmesi halinde resimleri yayından kaldırılacaktır.

Çok yuvarlak kelimeler kullanılan bir açıklama olduğunun farkındayım fakat başka türlü ifade edemedim.

Saygılarımla
Ahmet Usak

said sargın

14 yıl önce - Pts 23 Mar 2009, 11:07

Bende sizi sürekli Muğla başlıklarında görüyordum şimdi belli oldu
Siteye girdim sanırım benim bir panoramam var bir kaç tane de diğer arkadaşlardan alınmış
Yanlış anlamayın işin kolayına kaçmışsınız herkes tek tek girip binbir emekle çektiği fotoğrafını arayıp aa bak benimkini kullanmış hemen mesaj atayım demelerini beklemek işin kolayı
Ben kendim adıma kullan fotoğrafı bi kenarada said nuri yaz hemde slayt yapmışsın panoramayı tebrikler
En önemliside
birçok sitenin yaptığı gibi bazı fotoğraflar WOWTURKEY' DEN alınmıştır yaz
Ahmet Bey umarım dikkate alırsınız.

Patron
14 yıl önce - Pts 23 Mar 2009, 11:26

Alıntı:
fotoğraflarının kullanılmasına itirazı olan arkadaşların bildirmesi halinde resimleri yayından kaldırılacaktır.

"itirazı olan bildirsin, itiraz edilmezse o zaman benimdir!"
Ne kolaymış. Uyanıklık yapmaya gerek yok.
Ben itiraz ediyorum, hepsi yayından kaldırılsın.

Her seferinde aynı şeyi yazıyoruz :
Fotoğrafçıdan yazılı izin almadan kullanamazsın.
Yarın bir avukat tutar, seni dava ederse başın belaya girer.
Sana kullanma iznini kim verdi ki alıp kullanıyorsun?
Bilmiyordum diyemezsin, burada açıkça yazıyor.

İzin aldıktan sonra, site ismini de belirtmen gerekiyor,
fotoğraflardan wowTURKEY.com yazısını özenle çıkartmışsın.

Bir de "ticari amacı yok" dediğin site reklamdan geçilmiyor.
Tur firmaları, araç kiralama, oteller, restoranlar. Bunların da ticari amacı yok herhalde?

tuti
14 yıl önce - Pts 23 Mar 2009, 14:04

Sn Burç

Öncelikle belirmek isterim ki maalesef sitenizin kuralları nedeni ile fotoğraf sahiplerine mesaj göndererek izin isteyebilmem mümkün olmuyor. Resim sahiplerini karıştırmama rağmen gerekirse resimleri tek tek tarayarak ve de kimlerin olduğunu bularak linklerini verip izin de isteyebilirim problem değil.
Kaynak belirtme konusuna gelince; sitenin henüz yapım aşamasında olduğunu belirtmiştim. Ayrıca konu ile ilgili site denetçisi ekin rumuzlu arkadaşımızın mesaj yolu ile uyarısına da teşekkür ettiğimi belirtmek isterim. Elbette ki resimler için kaynak belirtilecektir.
Site şu an kabataslak bir görünümde ve hiç bir arama motoruna kaydedilmiş değil ( belki googlebot uğrayıp birkaç sayfasını indexlemiştir.) görünen ziyaretlerin hemen hepsi benim girişlerimden kaynaklanıyor ve tabi buradaki izin talebimden sonra sınırlı sayıdaki birkaç ziyaret dışında. Henüz bitmemiş ve kullanıma açılmamış ve de ziyaretçisi olmayan bir site için bu kadar tepkiye anlam veremedim. Gerçi buraya kadar sorun yok fakat;

Alıntı:
Bir de "ticari amacı yok" dediğin site reklamdan geçilmiyor.
Tur firmaları, araç kiralama, oteller, restoranlar. Bunların da ticari amacı yok herhalde?

demişsiniz. Peki ben size sorayım, siz bunların ticari amaçlı olduğunu nereden biliyorsunuz?

Size göre resim çaldım site yaptım ve yalan söyleyip sitemin ticari amaçlı olmadığını da yazdım.
Ben aslında şirin görünmeye çalışan berbat bir insanım, insanların resimlerini çalıp bunun üzerinden ticari kazanç sağlayacaktım fakat sizden kaçmadı.
Bravo çok uyanıksınız ve beni yakaladınız.

Bu nasıl bir ön yargıdır, nasıl bir yargısız infazdır.
Ne diyeceğimi bilemiyorum.

Sevgili said nuri
Anlayışınız için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla
Ahmet Usak

plantium
14 yıl önce - Cmt 18 Nis 2009, 19:13

merhabalar,

siteniz çok ama çok güzel. başarılarınızın devamını dilerim.

sitenizdeki bazı fotoğrafları kendi web sitemde kullanmak istiyorum.

sitemin footer kısmına resim kaynakları şeklinde belirtirsem kullanabilir miyim?

teşekkürler

Alper Özel
14 yıl önce - Sal 28 Nis 2009, 20:02
fotoğrafları göremiyorum

Yaklaşık bir aydır siteye üye olduğum halde konularla ilgili resimler gözükmüyor,bunun herhangi bir sebebi varmıdır?

ali_B
14 yıl önce - Çrş 13 May 2009, 18:10

Merhaba

Mesleğim eğitim ve önümüzde ki aylarda İngiltere ve İtalyada birkaç eğitim kurumunda farklı ülkelerden gelecek olan İngilizce öğretmenlerine ticari amaçlı olmayan bir sunum yapıcam ve bu sunum sırasında Türkiye ve özellikle Bursa ve İstanbul ile ilgili (henüz kararlaştırmadığım) üzerinde tuğra olan görseller kullanmayı düşünüyorum. Sayıca fazla olacak olan bu fotorafların sahiplerinin onayını almam gerekir mi?
Fotoğraflarını burada paylaşan herkese teşekkürler...
Ali

Ibrahim
14 yıl önce - Çrş 13 May 2009, 20:39

Benim fikrim rsimlerin ortasina bence seffaf WOWTURKEY tugrasi konsunki , kimse bizim siteden resim calmasin, baska yerlerde sizde bildiginiz gibi resimler kullaniliyor, bence bizim site türkiyenin en kapsamli fotografli sitesi, gazeteler bile bizim siteden resim caliyor, burc usta radikal karar almanizi teklif ediyorum.

Saygilarimla

Bekir Kurt

14 yıl önce - Çrş 13 May 2009, 21:02

Alıntı:
Sayıca fazla olacak olan bu fotorafların sahiplerinin onayını almam gerekir mi?

Ben ticari amacli olmayip, tanitima yönelik resimlere arkadaslarimizin büyük bir oraninin karsi cikmayacagini düsünüyorum.

Yalniz resim sahiplerine usulen sorularak, onlarin onayini rica ederek, onlari onure etmek güzel bir davranis olur. Birde kullanilan resimlerde wowturkey.com tugrasi kullanilirsa iyi olur.

Zaten buraya resim yükleyen arkadaslarin en büyük idealide Türkiye'nin tanitimidir.

sayfa 3
« önceki   1234 ... 232425   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET