Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2
mehmet emin başalp
14 yıl önce - Çrş 12 Ksm 2008, 00:28

üniversitenin isminin karatay üniversitesi olması daha güzel olmuş ama karatay medresesinin ,rektörlük olarak kullanılması ise çok yanlış olur.zaten bir odası celaleddin karataya ait türbe,zaten mimarisi ,içersindeki eserler kadar kıymetli ,insanların görmeye geldiği bir yeri rektörlük binası yapmayı düşünmeyi aklım almadı,zaten gerçekleşeceğinide hiç sanmıyorum,çok tepki çekeceği muhakkak.

konyatürk
14 yıl önce - Çrş 12 Ksm 2008, 22:14

Karatay Üniversitesinin temeli atıldı
KTO Karatay Üniversitesi'nin temel atma töreninde konuşan Hisarcıklıoğlu,Türkiye'nin en önemli dinamik gücünün genç nüfus olduğunu belirtti.
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Karatay ilçesinde yaptırılacak KTO-Karatay Üniversitesinin temel atma töreninde, bir şehrin, lider konumundaki insanlarının vizyon sahibi olması halinde ileriye gittiğini söyledi.

Konyalıların çok akıllı olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

''Kendi yöneticilerini, Konya'yı temsil ve idare etme noktasında en akıllı insanları getirip getirip seçiyorlar. Konya Sanayi ve Ticaret Odaları ile Ticaret Borsası başkanlarına bakıldığında, Konya'nın niye ileriye gittiği görülüyor. Kendi yönetimime baktığımda 15 kişinin içinde 3 Konyalı, beni de sayarsanız 4 Konyalı var. Başka yerde 4 Konyalıyı bir arada göremezsiniz. TOBB üniversitemizin başına da Konyalı geldi. Rektörü de Konyalı. Bunlar Konyalının ne kadar başarılı olduğunun göstergesidir.''

Üniversitelerin sadece mesleki eğitim veren kurumlar değil, bir ülkenin entelektüel potansiyeline, kültürüne, sanayisine, sanatına ve fikrine bilim adamlarını yetiştiren mekanlar olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, üniversitelerin toplumsal gelişmenin, ilerlemenin, kalkınmanın motoru olduğunu bildirdi.

Üniversitelerde aklın, eleştirinin ve ifadenin özgürlüğünün sağlanması durumunda bu yapının topluma da sirayet edeceğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

''Türkiye'nin en önemli dinamik gücü genç nüfusudur. Yüzde 50'si 28 yaşın altında. Bir daha önümüzdeki devrelerde bu şekilde genç nüfusumuz olamayacak. Bunları iyi yetiştirirsek, icatlar yapan insanlar çıkarırsak ülkenin önü aydınlık. Konya'da kurulacak bu üniversite, üniversite sanayi ve ticaret işbirliğini ortaya koyan önemli bir yer olacak. ABD'de en çok yabancı öğrenci kimden diye baktığınızda bizden olduğunu görüyoruz. Bu millet kıt kaynaklarda, döviz ihtiyacının en yüksek olduğu noktada kendi çocuklarına ülkesinin geleceği için yılda 500 milyon dolar kaynak ayırıyor. İşte bu vakıf üniversitelerini de diğer üniversiteleri de düşünmeliyiz. Her yıl 1 milyon 250 bin genç sınava giriyor. Bunların 200 bini üniversitelerde, diğerleri iş arıyor. Bu gençleri doğru yetiştirirsek önümüz aydınlık olacak.''

KONYA'NIN ÜNİVERSİTELER KENTİ HALİNE GELMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM

Daha sonra kürsüye gelen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, çok önemli bir yatırımın temel atma töreninde bulunduklarını vurgulayarak, "Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarında, 'Konya'yı geçmişi kadar görkemli bir geleceğe hazırlıyoruz' diye bir sloganımız vardı. Konya'mız günümüze kadar birçok üniversiteye ev sahipliği yapmış bir kent. Son dönemde ise sadece kentimizde Selçuk Üniversitemiz vardı. Bu yeni dönemde Konya'nın ilk özel üniversitesinin şu anda temelini atıyoruz. Bu temelin atılmasıyla Konya'nın bir üniversiteler kenti haline gelmesi için önemli bir adım atmış olduk. Bundan sonra bu üniversite sadece üniversite görevini değil sonradan kurulacak üniversitelere öncülük ve örneklik yapmış olacak" şeklinde konuştu.

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez de üniversitenin adının ilk başta KTO-Konya Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi olduğunu, ancak birkaç gün önce isminin KTO-Karatay Üniversitesi olarak değiştiğini söyledi.

Konya'nın Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde medrese kenti olduğunu ifade eden Üzülmez, şöyle konuştu:

''Osmanlı'nın son dönemlerinde bile 570 medrese faaliyet gösteriyordu. Şimdi ise Konya'da bir tek üniversite bulunuyor. Bu yeterli değil. Yeterli olmadığı için ikinci bir üniversitenin kurulması yolunda yoğun çalıştık. 3 yıllık çalışma sonucunda bu noktaya geldik. Amacımız, Konya'yı çağdaş üniversitelerin bulunduğu bir üniversite şehri haline getirmek ve Konya'yı tarihi misyonuna yeniden kavuşturmaktır.''

Üzülmez, üniversitede yaklaşık 7 bin öğrencinin eğitim göreceğini bildirdi.

Törene, Konya Valisi Osman Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya Sanayi Odası ve TSE Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kara, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Kabakçı, Orhan Erdem, merkez ilçe belediye başkanları, diğer odaların başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri butona basarak üniversitenin temelini attı.

Memleket

ultrhasan42

14 yıl önce - Prş 13 Ksm 2008, 00:48

Bu arada KTO başkanı Hüseyin Üzülmez dün canlı yayında şu an yökte Konya için 3 tane daha vakıf üniversitesi için başvuru olduğunu ve kendilerine Konyanın bu potansiyelinin olup olmadığının sorulduğunu söyledi.Eğer onlar da yökten vize alırsa birkaç yıl içinde Konyada 5 tane üniversite açılmış olacak ne diyelim inşallah en kısa sürede onlarda onay alır ve temel atma töreni düzenlerler.

Karani Eseroğlu
14 yıl önce - Prş 13 Ksm 2008, 01:18

Konya'nın coğrafi konumu, ulaşım kolaylıkları, kültürel ve ekonomik altyapısı ve ayrıca birçok şehrimizden daha ucuz yaşam koşullarıyla tam bir öğrenci kenti olacağını, üniversite sayısının da ikide kalmayıp yakın gelecekte daha da artacağını düşünmekteyim.
Yeni kurulan üniversitenin hem Konya'ya hem de ülkemize hayırlı olması dileğiyle.

sedat karahallı
14 yıl önce - Prş 13 Ksm 2008, 10:52

Hadi hayırlı olsun. Artık bu sayfalarda 3. üniversitenin muhabbetini yapmaya başlıyabiliriz. Ben ülkemizde ekonomik gelişmelere ve değişen milli eğitim anlayışına baktığımda özel üniversitelerin lisans eğitimindeki payının artacağını düşünüyorum.. Bu da daha fazla üniversite demek...

sayfa 2
« önceki   123 ... 212223   sonraki »
ANA SAYFA -> KONYA