1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
 |
osman 42
|
 |
Altay Dündar
14 yıl önce - Pts 10 Ksm 2008, 13:09
Uydu haritasında yerini gösterebilir misiniz acaba?
|
 |
hakan sağlam
14 yıl önce - Pts 10 Ksm 2008, 14:14
Üniversitenin ismi değişti. Benim kafam karıştı.
Karatay Üniversitesi'nin temeli atılıyor
9 Kasım 2008 14:34
Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Hüseyin Üzülmez, KTO-Karatay Üniversitesi Rektörlük binası için Karatay Medresesi'ni tahsis etmeyi düşündüklerini bildirdi.
Üzülmez, KTO Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, KTO Eğitim ve Sağlık Vakfının, üniversite kurmak amacıyla 4 yıl önce kurulduğunu ifade etti.
Üzülmez, üniversite için Adalet Sarayı ve Mevlana Kültür Merkezi arasında 63 bin metre karelik arsanın tahsis edildiğini belirterek, ''Kurulacak üniversitenin inşaatı ile ilgili 16 Ekim 2008 gününde ihaleye çıkılacağı bildirildi ve 4 Kasım günü ihale yapıldı. 25 firmanın girdiği ihaleyi Konyalı bir inşaat firması kazandı. Üniversitenin planlanma aşamasından bitimine kadar her safhasında Konyalı uzmanların çalışıyor olması sevindirici. Üniversitemizin temeli 12 Kasım günü düzenlenecek törenle atılacak'' dedi.
Üniversite projesi ile ilgili 6 Kasımda Yüksek Öğretim Kurumu'nda (YÖK) sunum yaptıklarını ifade eden Üzülmez, ''Üniversitenin ismini KTO-Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi olarak duyurmuştuk. YÖK üyelerinden gelen talep üzerine KTO-Karatay Üniversitesi olarak değiştirdik. Konya'ya tarihi misyonuna uygun bir üniversite kazandırıyoruz. Karatay Medresesi'ni rektörlük binası yapmayı düşünüyoruz. Medrese üniversiteye tahsis edilirse ismiyle de bütünleşmiş olacak'' diye konuştu.
Yılbaşına kadar Milli Eğitim Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu'ndan üniversite ile ilgili yasanın çıkmasını beklediklerini belirten Üzülmez, şunları kaydetti:
''Yasanın çıkmasıyla üniversite 2009-2010 eğitim-öğretim yılında öğrenci almaya başlayacak. Konya'ya lider, yenilikçi, girişimci bir üniversite kazandırıyoruz. Öğretim kadrosu için yurt dışından öğretim üyesi getirilebilir. Tersine beyin göçünü hedefliyoruz. Emekli olan ve diğer üniversitelerden transfer edeceğimiz hocalarla güçlü bir öğretim kadrosu oluşturmayı amaçlıyoruz.''
Kaynak: Memurlar net- Anadolu ajansı
Kendi Yorumum: Sırf Yök üyeleri istedi diye Üniversitenin ismi son anda değiştirilir mi? Bu ne saçmalık siz Yök'ün her istediğini yapacaksanız o zaman bu üniversiteyi kurmayın. Ayrıca bana garip gelen bir hususta Karatay Medresesi'ni rektörlük binası yapacaklarmış. Neymiş efendim ismi ile bütünleşecekmiş. Bir kere karatay medresesi rektörlük binası olmaya uygun mu? hayır. Ayrıca Karatay üniversitesinin yeri ile medresenin bulunduğu yer birbirine o kadar uzak ki insana ne alaka dedirttiriyor. Osman beyin verdiği resimlere baktığımda da bu haberle ilgili bir tezatlık var. Resimlerde rektörlük binası kampüs alanı içerisinde belirtilmiş, oysa haberde karatay medresesi rektörlük binası olacak diyor. Bu ne samimiyetsizlik arkadaşlar. Sizi bilmem ama bana bu üniversitenin yapımı ile ilgili bizlere gerçekler söylenmiyor. Projede her an birşeyler değişebilir gibi bir izlenim aldım. Zaten üniversitenin meclisten ve mili eğitimden onay beklediği belirtilmiş.Yani anlayacağınız Konyaya ikinci üniversite hayalimiz Hüseyin Çelik'in insiyatifine ve Ankaraya kalmış durumda. Hüseyin Çelik daha önce Mevlana Üniversitesinin kurulmasının zor olduğunu belirterek, yeni bir üniversite kurulacaksa Mevcut üniversitenin ikiye bölünmesiyle bunun gerçekleşebileceğini belirtmişti. Bilmiyorum ama yılbaşında çıkacak kararın ne olacağı kesin bilinmeden bu üniversitenin temelinin atılması sizce doğru mu?
|
 |
sedat karahallı
14 yıl önce - Pts 10 Ksm 2008, 21:28
Hadi hayırlı olsun.. Üniversitenin adının Karatay olması ayrıca güzel.. Karatayın makus talihi değişir belki...
|
 |
gök-khan
14 yıl önce - Pts 10 Ksm 2008, 23:37
İnşallah fazla bekletilmeden sonuca varır bu proje. Konya'mıza hayırlı olsun.
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> KONYA
|