Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
İstanbul Emirgan Korusu
« önceki   123 ... 102103104   sonraki »

ANA SAYFA -> İSTANBUL
cevap yaz
sayfa 2
Akın Kurtoğlu

17 yıl önce - Pzr 01 May 2005, 23:38

Emirgân'ın isminin kökeni ile ilgili bilgi vermeme gerek kalmamış. Çünkü Kemal Bey tüm detayıyla olayı bağlamış ilk mesajda. Sadece ek mahiyetinde kısa bir paragraf ekleyeyim ben de:

EMİRGÂN: IV. Murad Erivan’ı fethederken, şehri savaşsız teslim eden İranlı komutan “Emir Gûne Han”ın oğlu Tahmasb Kulu Han’ı beraberinde İstanbul'a getirmiş ve ismini “Yusuf Paşa” olarak değiştirerek, Boğaziçi'nde “Feridun Bahçesi” adıyla anılan toprakları ona bağışlamıştır. Yusuf Paşa’nın lâkabı olan “Emir Gûne” Bahçesi adıyla anılmaya başlanan köyün adı, Osmanlılar Devri’nde; “Emir Gûne” ve Cumhuriyet Dönemi’nde; “Mirgün” olarak telaffuz edildi. 1930 ve 40'lardaki Şehirhatları vapur tarifelerinde, iskelesinin ismi hâlâ; "Mirgün" olarak geçmekteydi.

Akın KURTOĞLU

Sarper ÖZPERÇİN
17 yıl önce - Pzr 13 Ksm 2005, 21:32
EMIRGAN KORULUGU

(+)

Yagmurlu bir pazar gunu

Bülent ARAS

17 yıl önce - Pts 27 Mar 2006, 00:38

Sonbaharda Emirgân Korusu
(3. fotoğraf bir arkadaşımın izniyle eklendi...nasıl olduysa o açıyı ben görememişim

(+)

(+)

(+)

Melike
16 yıl önce - Pzr 02 Nis 2006, 20:59

Emirgan korusunda lale mevsimi başladı. Nisan'ın 7 sinden 13 üne kadar lale festivali düzenlenecekmiş. Bir çok çiçek parteri açmış durumda ama bir iki haftaya kalmaz çok daha güzel peyzajlar kendini göstereceğe benziyor. bugün çektiğim bir fotoğrafı sizle paylaşmak istedim    

(+)
[/img]

Melike
16 yıl önce - Pzr 16 Nis 2006, 22:45

Emirganda lale festivali devam ediyor. İnanılmaz renkli bir ortam vardı bugün koruda, bir o kadar da kalabalıktı. Artık bütün laleler açmış durumda. Bir kaç fotoğraf daha ekliyorum

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

(+)

sayfa 2