1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
 |
Aydinsert
|
 |
Aydinsert
19 yıl önce - Cum 14 May 2004, 10:40
kısa bir tarihçe...
Kabataş Erkek Lisesi, l908 yılı şubat ayında Kabataş semtinde Esma Sultan Konakları'nda daha önce kapatılmış olan Asiret Okulu'nun yerine açıldı. l8 Mayıs l908 yılında yedi sınıf, 276 öğrenci ile öğretime başlayan okulun kurucusu ve ilk müdürü Aynızade Hasan Tahsin Bey'dir. Okul, l7 Kasım l9l3 tarihinde ilkokul kısmının da açılması ile oniki sınıflı "Kabataş Sultanisi" haline getirildi. l9l9 yılından itibaren yatılı ve gündüzlü olarak eğitim ve öğretimini sürdüren "Kabataş Sultanisi", l923- l924 ders yılından itibaren sultanilerin kaldırılması üzerine "Kabataş Erkek Lisesi" adını aldı.
l928-l929 ders yılı başında Kabataş'taki eski binaların yetersizliği nedeniyle Beşiktaş Ortaköy'de, l867-l875 yılları arasında Feriye Sarayları olarak inşa edilen bugünkü binalarına taşındı. Okul işleyişi ile ilgili ilk değişme, l93l-l932 ders yılında Feriye Sarayları'nın kapalı maneji olarak düşünülen yerin okulun kapalı spor salonuna dönüştürülmesiyle başladı. l934 yılında okul bahçesinde yer alan ve Ağalar Dairesi adıyla bilinen cadde üzerindeki eski bina, onarılarak konferans salonu ve laboratuvarların yer aldığı, kültür binası olarak kullanıma açıldı. Öğrenci sayısının artması sonunda l94l-l942 ders yılında okulun orta kısmı kapatılarak, aynı binada yalnız lise olarak öğretime devam edildi. l949 yılında Feriye Sarayları'nın üçüncüsü olan ve o tarihe kadar Beşiktaş ortaokulu olarak kullanılan bölüm de "Pansiyon Binası" olarak liseye devredildi.
|
 |
Aydinsert
|
 |
ASLI
18 yıl önce - Cum 18 Mar 2005, 17:04
Kabatas Lisesi ile ilgili bir baslik oldugunu bilmiyordum! Burasi benim 4 sene dirsek curuttugum guzel okulum.. En son iki sene evvel pilav gununde gittim Kabatas'a. Bir dahaki gidisimde size guzel guzel fotograflar cekerim.
Ellerine saglik Kemal.
|
 |
Faruk Öncan
18 yıl önce - Sal 22 Mar 2005, 00:03
Çamlıcadan görünümü
(+)
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> İSTANBUL
|