Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Gaziantep - Trafik Fotoğrafları
« önceki   123 ... 232425   sonraki »

ANA SAYFA -> GAZİANTEP
cevap yaz
sayfa 24
Serkan Guzel
1 yıl önce - Prş 20 Oca 2022, 17:29

Meteorolojinin verilerine göre, bölgede bu yoğunlukta kar yağışı 54 yıl önce yaşanmış...

Bu da yaşı 70'ten küçük olanlar böyle bir kar yağışını hatırlamayacak demektir.

Oktay Y
1 yıl önce - Prş 20 Oca 2022, 17:55

Kar yağalı iki gün oldu ama Yeditepe'nin en işlek sokaklarından birisinde durum bu;

osman yörükoğlu
1 yıl önce - Prş 20 Oca 2022, 18:03

Belediye tedbirsizse suç onun ama Gaziantep gibi yağışın az olduğu yerde normalden fazla yağan karı da belediyeye atmak suç değil.İzmir'e aşırı yağmur yağıp sel olunca afetlerden medet beklemeyin deniliyorsa Gaziantep'te de yağan kardan medet beklemeye gerek yok.Gaziantep Şanlıurfa gibi yere bu kadar kar hep yağmaz.

berdan ak
1 yıl önce - Prş 20 Oca 2022, 22:20

Alıntı:
Meteorolojinin verilerine göre, bölgede bu yoğunlukta kar yağışı 54 yıl önce yaşanmış...

Bu da yaşı 70'ten küçük olanlar böyle bir kar yağışını hatırlamayacak demektir
.

Alıntı:
Gaziantep Şanlıurfa gibi yere bu kadar kar hep yağmaz.

Gaziantep’i tanımayan, iklimini ve aldığı yağışı bilmeyenlerin yazdığı mesajlar beni tebessüm ettiriyor. Gaziantep karasal bir iklime sahip olup kış aylarında kar yağışı alması gayet olağan sıradan bir durumdur. 80-90 lı ve hatta 2000 li yılların başına kadar kış aylarında yoğun kar yağışı olurdu. Ancak GAP projesi sonrası artan barajlar ve nem oranının nispeten artması sebebiyle kar yağışı nispeten azalmış olsa da kış mevsimin Urfa ile kıyası kabul edilemez.

Daha 10 yıl önce yani 2012 yılında çok şiddetli bir kar yağışı meydana gelmişti. Yine 80 ve 90 li yıllarda bu kar yağışından çok daha şiddetli yağışları bizzat gördüm. Hatta 80 li yıllarda kapı boyunda kar yağdığını bilirim. Meteoroloji de Tüik gibi uydurma istatistik işine girip birilerinin koltuğunu koruma derdine mi düşmüş ? Kar yağışı öncesi ve yağış esnasında belediye müdahale noktasında önce kayıtsız sonra yetersiz kaldı. Sonuç olarak çuvalladılar ama meteorolojinin medet uymaları bu ayıbı örtmez.

Oktay Y
1 yıl önce - Prş 20 Oca 2022, 23:41

Ben Gaziantep'de doğdum büyüdüm. Yukarıda bahsedildiği gibi 2012 kışını da gördüm. O zamanlar belediye bu kadar etkisiz durumda kalmamıştı. Sürekli kar küreme araçları geçerek yolları açardı.
Arşivimden tam da aynı sokağı çektiğim bir fotoğraf buldum ve yol açık. Ayrıca dikkatiniz çekmek isterim ki kar yağışı hala devam ediyor. Yukarıda paylaştığım fotoğraf yağıştan 36 saat sonrasına ait. Şimdi mantıklı bir kıyaslama yapabiliriz.
21 Ocak 2012 - Yeditepe Mahallesi

(+)

sayfa 24
« önceki   123 ... 232425   sonraki »
ANA SAYFA -> GAZİANTEP