Nüfusu 200 bine yaklaşan Sarıçam Çukurova Üniversitesi, Balcalı Hastanesi, Yeni Adana Stadyumu, Alparslan Türkeş Üniversitesine sahip ama Bu Lokasyonlara toplu taşıma ile tek seferde ulaşım imkanına sahip değil. Araba ile 15 dk da varabildiğimiz yerlere bazen otobüs ile 1 saatte anca varabiliyoruz. Belediye ile görüşüp 155 ya da 151 ATÜ kalkışlı otobüslerin Buruk Mezarlığına kalkışlı olmasını (yaklaşık 5 km güzergah eklenecek) talep ettim. Cevap olarak 151 ve 155 numaralı otobüslerin güzergah olarak çok uzun olduğu (155 numaralı hat neredeyse 151 numaralı hattın yarısı kadar güzergah uzunluğuna sahip) için olumsuz cevap aldım. İstersem 124 numaralı otobüse binip tek bilet ile ulaşabileceğimi söylediler. Bu sefer 124 numaralı otobüsün 20 dk da bir olmasını istedim talep yetersizliğinden dolayı olumsuz sonuçlandı. Sonuç olarak Sarıçam'da Konut projeleri büyük bir iştah ile devam etmekte ama ulaşım konusuna yeterli önem verilmemekte.
Şehrin en güzel lokasyonuna sahip olmasına rağmen hala nedense öksüz bırakılmakta Sarıçam. Alt yapının, ulaşımın, yatırımın olmadığı yerin gelişmesi mümkün değil. Ara sokaklara asfalt dökmekle olacak işler değil. Yeni bulvarları açmak, devlet yatırımlarının, kamu kurum-kuruluş sayılarını artırmak, bölgeye insan çekmek lazım. Yani yoğunluğun artması gerek. Yazık oluyor