sayfa 107  |
 |
Serkan Guzel
2 yıl önce - Cum 26 Mar 2021, 21:17
Boğazdan geçen tanker, tarihi ahşap yalıya bindirdi ve 1nci sınıf statüdeki tarihi eseri 3ncü sınıf tarihi eser durumuna düşürdü.
Gönül isterdi ki; Topçu Kışlası da 1nci sınıf tarihi eser olarak yerinde dursaydı.
Ancak bazı durumlarda eserin fiziki durumundan ziyade, tarihini yansıtması daha önemlidir. Tarihini yansıtması ve yaşatması açısından yapılması önemlidir.
Yalnızca bu eser değil, yok olmuş bütün tarihi yapıların yeniden vücut bulması önemlidir.
|
 |
afes26
2 yıl önce - Cum 26 Mar 2021, 22:06
Alıntı: |
Yalnızca bu eser değil, yok olmuş bütün tarihi yapıların yeniden vücut bulması önemlidir.
|
Betonarme şeklinde vücut bulacaksa bence hepsi kalsın. Önce elimizdekileri yıkımdan kurtaralım. Rüya görmeye gerek yok.
|
 |
Serkan Guzel
2 yıl önce - Cum 26 Mar 2021, 22:26
Betonarme şeklinde vücut bulacaksa bence hepsi kalsın. Önce elimizdekileri yıkımdan kurtaralım. Rüya görmeye gerek yok. |
Sizin değerlendirmeniz sizi bağlar. Yani o size göre öyle...
Benim görüşüm de böyle ;
Ancak bazı durumlarda eserin fiziki durumundan ziyade, tarihini yansıtması daha önemlidir. Tarihini yansıtması ve yaşatması açısından yapılması önemlidir. |
Tabi benim görüşüm de beni bağlar.
|
 |
unuttum
2 yıl önce - Çrş 21 Nis 2021, 12:01
Daha önce söyledim yine söylüyorum. Bu meydandaki güzelim binaları yıkmak büyük bir hainliktir.
Planlıdır. Nefretle ve intikam duygularıyla bu binaları yıkmışlardır.
Bu kışla ve İstanbul'da birçok tarihi eserimizin yıkılması talimatı veren, bu konuda özel davetle İstanbul'a getirilen kişi. Henri Prost, Fransız mimar ve şehir plancısı.
Merak ediyorum kendi ülkesinde yapıların bir taşına bile dokunmayan Fransız, II.Dünya savaşında Paris zarar görür diye savunma dahi yapmadan şehri teslim edenler, güzel İstanbul'un içine etmişler... Güzelim tarihi binalarımızı, mirasımızı paramparça etmişler...
Birde, 'İstanbul'un modern bir mimari ve şehir planına kavuşmasını sağlayan ünlü Fransız mimardır.'
diyorlar... Hangi modern mimari...
Yazıklar olsun.
Ayrıca bu yapının yıkılmasına önayak olan Lütfi KIRDAR'ı (dönem valisi ve belediye başkanı)
rahmetle anmıyorum. Ben olsam tüm İstanbul'dan ismini silerim.
|
 |
Kateter123
2 yıl önce - Pzr 25 Nis 2021, 01:53
Sanırım şu anda projelendirme yapılıyordur. Birkac aya yapmaya başlarlar herhalde ben böyle düşünüyorum bakalım nasıl olacak?
|
 |
Atila
2 yıl önce - Sal 27 Nis 2021, 05:27
Topçu kışlası yapılsa, kilisenin önü temizlense ve meydana katılırsa, meydana bakan tüm binalara cephe düzenlemesi yapılırsa, geri kalan yollar yerin altına alınırsa dünyanın - zaten dünyanın sayılı meşhur meydanlarından - dünyanın en güzel meydani olur.
|
 |
Kateter123
2 yıl önce - Prş 29 Nis 2021, 20:43
taksimde ki bütün binalara acilen cephe restorasyonu yapılmalı. Meydanın yanında ki dönercilere acilen çeki düzen verilmeli. Dükkanların mimarileri düzenlenmeli. Topçu kışlası yapılmalı. Arkada ki Rum kilisesi meydana dahil edilmeli.
|
 |
Kateter123
1 yıl önce - Pts 31 May 2021, 21:36
Neden başlamadı hala bu kışla işi??
|
 |
Patron
1 yıl önce - Pts 14 Hzr 2021, 07:49
Neden başlamadı hala bu kışla işi?? |
Tarihi yapıları restore etsen bunlar ne anlayacak, koy 20 tane ağaç, altında mangal yapsınlar daha iyi dediler bence.
|
 |
Abdur Niyaz
1 yıl önce - Pts 14 Hzr 2021, 10:25
Divanhane Karakolu'nu da o muhteşem tarih sevgileri yüzünden yok ettiler. Kim kime caka satıyor. Beyoğlu'nun yarısı harap durumda. Sen elindeki koru önce sonra rekonstruksiyona bakarsın
|
 |
sayfa 107  |