sayfa 4  |
 |
Mak.Tek.Mehmed
14 yıl önce - Pts 08 Eyl 2008, 17:46
Anadolu yakasından Avcılar' a gitmek isteyen birini şunu söyleyebilirim ; köprülü kavşakta in ve metrobüse binerek rahat bir şekilde seyahat et derim. Ama şimdi şöyle bir problem var. Daha önceki başlıkta ki yazımda bu sabah ki aksaklıkları dile getirmiştim. Köprülü kavşaktan metrobüse ulaşmak tehlikeli. Herhangi bir geçit yok. Bu konuyuda düşünmüşler diye düşünüyorum ve buna çözüm bulurlar İNŞALLAH.
Güvenli olarak duraklardan herhangi birine gitmek isteyen Çağlayan durağından sonraki duraklardan aktarma yapabilir.
Burda tam tersi ise yani Anadolu yakasına geçmek için Zincirlikuyu kavşağında inip aynı cephede bulunan durağa yürümek yeterli olur.
Alıntı: |
Anadolu yakasından gelip de Avcılar'a devam etmek isteyen biri hangi durakta aktarma yapmalı? Köprülü kavşak diye bilinen durakta mı? Ayrıca metrobüse ulaşmak için yürünen mesafe hangi yönde, ne kadar, ya da yürünen yol nasıl, güvenli mi?
|
|
 |
Semih Yaşar
14 yıl önce - Pts 08 Eyl 2008, 18:07
köprülü kavşak
Metrobüs'ten diğer otobüslere transfer köprülü kavşak üzerinde olmayacak. Otobüs
rampayı çıktıktan sonra yonca yaprağından dönüp köprü yolunun en sağındaki yeni
yanyola giriyor.Esas yolcu durağı burada yapılıyor, çok geniş bir yolcu platformu yapılıyor.
İstasyon inşaatı henüz bitmediği için geçici olarak yolcular dönüş rampasından biniyor
Metrobüse. Normal işleyişe geçildiğinde Metrobüs köprü yolunun her iki yanındaki duraklarda
duracak, yani iki defa duracak. Beşiktaş yada Levend yönüne gitmek isteyen yolcular, hemzemin
Metrobüs istasyonlardan merdiven kullanarak köprülü kavşağın gitmek istedikleri tarafına çıkacaklar.
|
 |
bülent eco
14 yıl önce - Pts 08 Eyl 2008, 18:15
zincirlikuyu kavşağı ile ilgili animasyonu eklemiştim... zannedersem silinmiş...video görüntülerinin sonunda nasıl boğaz köprüsüne yöneleceği de var... bilgilendireceğini umarım...
http://www.trtube.com/izle.php?v=nckbrqgkta
|
 |
Süha
14 yıl önce - Pts 08 Eyl 2008, 22:00
Öncelikle hayırlı olsun diliyorum İstanbul bu hizmeti çoktan beri hak ediyordu ve ilk gün sebebi ile sıkıntı yaşayanlarda olmuş. Televizyonlar bize böyle lanse ettiler. Bende benim dikkatimi çeken görüntüleri sizlerle paylaşacağım.
Basında Çıkan Haberler:
|
 |
Süha
14 yıl önce - Pts 08 Eyl 2008, 22:03
Umarım bu görüntüler yararlı olur zira sonuçta basın bu sitemizde bu olayların canlı tanıklarıda vardır elbet bende bunlardan bir kesit sundum. 
|
 |
Akın Kurtoğlu
14 yıl önce - Pts 08 Eyl 2008, 22:09
İBB kameralarında 15-20 saniyede bir geçen Capacityler dahi vardı bugün. Bilhassa akşam zirve saatlerde, iftara 1-1.5 saat kala... Belediye her ihtimale karşı fazla fazla araç sevketti demek ki bugün...
Akın KURTOĞLU
|
 |
mordehay kohen
14 yıl önce - Pts 08 Eyl 2008, 22:10
Benim sorum otobüs şöförü olarak yolumun üstünde duraktan benden evvel yola çıkmış olan metrobüs'te herhangi bir bozukluk olursa arkadan gelen metrobüs ilerleme imkanı varmı?
yol kapanıyormu veya bozuk aracı sollama imkanı varmı ?
|
 |
a_gumus
14 yıl önce - Pts 08 Eyl 2008, 22:16
Yolda bozulursa kontrollu olarak karsi yonden gelen araclarin seridini kullanabir ama durakta bozulursa herhalde sollayamaz.
|
 |
deniz1764
14 yıl önce - Pts 08 Eyl 2008, 22:20
Alıntı: |
Akın abi başlığı sakın değiştirme 10 numara olmuş başlık |
Başlık değişti tabii ama eski hali de tatlı bir anı olarak kalsın istedim.
(+)
|
 |
Orhan Kınık
14 yıl önce - Pts 08 Eyl 2008, 22:25
Yukardaki resimlerden görüldüğü gibi vatandaşlar metrobusa olağanüstü ilgi göstermiş. Bu da gösteriyor ki halkımız metrobusu, ilk günden benimsemiştir. Duraklarda olması gereken bir kalabalık var. Kalabalık olmasaydı o zaman üzülürdüm. Halkımız metrobusa ilgi göstermemiş diye hayıflanırdım.
Halkımız metrobusa ve toplu ulaşım araçlarını tercih etmeseydi ve özel araçlarıyla çocuklarını okula götürseydi ve trafik kilitlenseydi, aynı medya bu defa da '' Metrobus işe yaramadı, yollar kilitlendi'' diye başlık atacaklardı.
Sonra da'' halkımız bizi niye dinlemiyor, niye okumuyor, ne dersek tersini yapıyor'' diye hayıflanırlar..
|
 |
sayfa 4  |