Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
hakanaydın
14 yıl önce - Cum 05 Eyl 2008, 12:59
İST » A 'Park Et-Metrobüsle Devam Et' Sistemi Geliyor

"Park et metrobüsle devam et"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanliği’ndan toplu taşimi teşvik etmek, vatandaşlarin rahat ulaşimini sağlamak için yeni bir uygulama başlatildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan toplu taşımı teşvik etmek, vatandaşların rahat ulaşımını sağlamak için yeni bir uygulama başlatıldı.

Şehir içi trafiğini azaltmak için ilk kez Ümraniye Haldun Alagaş Katlı Otoparkı’nda İSPARK tarafından uygulanan “Park et devam et” projesi önce Metrobüs güzergâhlarında sonra tüm İstanbul’da uygulamaya başlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından trafiğe bir çözüm olarak hizmete sunulan, Avcılar- Zincirlikuyu Metrobüs hattına, İSPARK’tan otopark desteği. Metrobüs güzergahının 12 noktasında “PARK ET METROBÜSLE DEVAM ET” uygulaması başlatılıyor. Özel araç sürücüleri otomobilleriyle bu transfer merkezlerine gelecek otopark görevlilerinin bulunduğu otoparklarını park ettikten sonra Metrobüs hattından faydalanabilecekler. Transfer merkezlerinden üçü Balmumcu yeraltı otoparkı, Zeytinburnu Çırpıcı ve Merter Metro İstasyon yanında hizmete girdi.

“Park et Metrobüsle Devam et” otoparklarında yaklaşık 700 aracın park yapması hedefleniyor. Bu noktalara gelen sürücüler araçlarını güvenle bırakıp, 3 ytl karşılığında otomobillerini park edebilecekler.

İstanbul trafiğini rahatlatma ve toplu taşımayı özendirme amacıyla başlatılan çalışma 9 noktada daha hayata geçirilecek.

“Park et Metrobüsle devam et” otoparklarının hizmete gireceği bölgeler.

* MERTER METRO İSTASYONU,
* BALMUMCU KAT OTOPARKI,
* KÜÇÜKÇEKMECE KAVŞAĞI,
* OKMEYDANI CEMAL KAMACI SPOR TESİSİ,
* TOPKAPI TRAKYA MİNİBÜS GARAJI,
* ZEYTİNBURNU ÇIRPICI,
* HALİÇ KÖPRÜSÜ ALTI,
* BAHÇELİEVLER RECEP YAZICIOĞLU CADDESİ,
* KÜÇÜKÇEKMECE EVLENDİRME DAİRESİ,
* KISIKLI MİLLET PARKI ÜSTÜ,
* ÇAĞLAYAN ŞAFTI TRANSFER MERKEZİ,
* İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AVCILAR KAMPÜSÜ

(+)

omersever

14 yıl önce - Cum 05 Eyl 2008, 13:33

Alıntı:
"Park et metrobüsle devam et"
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanliği’ndan toplu taşimi teşvik etmek, vatandaşlarin rahat ulaşimini sağlamak için yeni bir uygulama başlatildi.

Bence super bir haber bu. Beklenen gelismeler oluyor yavas yavas. Insallah kendi araclarini kullananlar da bu sistemi benimser ve bu tarz otoparklarin arac kapasitesi de gittikce artar.

Istanbul trafiginin en onemli rahatlaticisi toplu tasima aginin genislemesi ve makul surede rahat ulasim olacak.

Akın Kurtoğlu

14 yıl önce - Cum 05 Eyl 2008, 23:51

Topyekûn bir değişim beklemek safdillik olur (Hele ki, İstanbul gibi kuralsızlığı kural edinen insanların kaynadığı bir şehirde ) Ama, trafikten eksilen her araç, bu kent için bir kazançtır. %1'i dahi azaltılsa, bu bile belli oranlarda trafik akışına yansıyacaktır. Unutmayalım ki; "Bir sıfırdan büyüktür!"

Akın KURTOĞLU

EmirOtluoglu

14 yıl önce - Cmt 06 Eyl 2008, 01:03

Alıntı:

Metrobüsün ardından duyduğum en güzel gelişme benim için.

Bundan 7-8 sene evvel başlayan Arnavutköy-Avcılar yolculukları önceleri bir şehirlerarası yolculuk tadındayken metrobüs ve park et devam et sayesinde yan sokağa yolculuk kadar kolaylaşacak.

İlk zamanlar A.Köy-Beşiktaş-M.Köy-Avcılar şeklinde bir güzergah ile yaklaşık 2 saat 15 dk. süren yol günluk ortalama 5 saatime mal olmaktaydı. Sonraları 78'in kalkması ile araya bir de Y.Bosna aktarması eklense de toplam sürede bir değişiklik olmamıştı fakat yolun bana hediyesi olan yorgunluk artmıştı. Üstelik E-5 için rutin haline gelen trafik kazalarına, araç bozulmalarına rast gelirsem, aniden yağmur, kar vs. bastırırsa bu yolculuk tek yönde 3 saat, 3,5 saate kadar çıkabiliyordu (hele Avcılar'dan saat 16:45 otobüsüne binip 20:05'te M.Köy'de olduğumuz Maliyet Muhasebesi dersi vizesini, yağmurun bastırması ile 1,5 saat süren M.Köy-C.Bağ yolculuğunu, dersi kaçırdığımı anlayınca C.Bağ'da otobüsten inmemi sonrasına geri dönerken kilit trafik yüzünden Okmeydanı'nda tekrar otobüsten inip M.Köy'e yürümemi ve iç çamaşırlarıma kadar ıslanmamı unutamam).

İlk asistan olduğumda bu yolu özel aracımla gidip gelmeye başlamıştım. Güzergah A.Köy-Beşiktaş yerine A.Köy-Etiler şeklinde değişmişti. Bu güzergah ve araç değişikliği yolculuk süremi 1,5 saate indirse de dönüşte mesai bitimi köprü trafiğine denk geldiği için aynı yolun zaman zaman 2 saate kadar uzar, eve gelince de işin ardından o kadar saat trafikte olmanın verdiği stres ve yorgunlukla yığılıp kalırdım. Tabi bir de bir arkadaşım ile paylaştığımız günlük 25YTL'lik benzin masrafı, arabanın yıpranması da cabası.

Sonra İBB Metrobüs isminde bir fikir attı ortaya, inşaatlar her ne kadar yolculuk süresini arttırsa da açıldıktan sonra tabiri caiz ise hayatımı kurtardı.

Güzergahım A.Köy-Taksim-C.Bağ-Avcılar şeklinde değişirken yolculuk sürem 1,5 saate yol masrafım ise dolmuş ile birlikte 12,50 YTL'den 6,60 YTL'ye düşmüştü. Üstelik artık yolun büyük bir kısmında ne köprüden, ne yağmurdan, ne kardan etkileniyor, aracı kendim kullanmadığım için strese girmiyor, hatta zaman zaman uyukluyordum. C.Bağ-A.Köy arası bazen saatlerde gecikmeler olsa da (Dolmabahçe trafiği, Ortaköy trafiği) bir kaç sene öncesini düşünüp şükrediyor, metrobüsün M.Köy'e gelişini iple çekiyordum.

Bu P.tesi'den itibaren Park Et - Devam Et sisteminin de devreye girmesi ile birlikte artık bu yol benim için 10Dk. A.Köy - Balmumcu, 5dk. Balmumcu - Z.Kuyu (yürüme ve bekleme), 40dk. Z.kuyu- Avcılar olmak üzere toplam 55dk.ya düşecek ve üstelik ne yoldurumunun ne de hava koşullarının gücü bu süreyi eskisi gibi 2 katı 3 katı saptırmaya yetmeyecek.

Buradan İBB'ye kocaman bir teşekkürü borç bilirim.

Saygılarımla.

Serhat Atan

14 yıl önce - Cmt 06 Eyl 2008, 02:14

Fikir ve proje güzel ama uygulamadaki 3 ytl sorun olabilir gibi geliyor bana.Sonuçta toplu taşımayı teşvik etmek için ilk etapta 1.5 ytl filan alınabilirdi.

EmirOtluoglu

14 yıl önce - Çrş 17 Eyl 2008, 00:00

Park Et Metrobüsle Devam Et İptal

Metrobüs Zincirlikuyu'ya uzatıldığından beri aracımı Balmumcu'daki İspark'a ait otoparka bırakıyorum ve tüm günlük park ücreti olarak belediyenin taahhüt ettiği gibi 3 Lira ödüyorum. Sistem henüz yeni olduğu için tam olarak oturmamış durumda ve suistimale açık. Sabah normal bir müşteri gibi biletimi alıp aracımı park ediyorum, akşam döndüğümde ise metrobüsten geldiğimi beyan edince diğer müşteriler gibi biletimi okutmak yerine plakamı yazdırıp el ile düzenlenmiş bir fatura alıp 10-12 Lira ödemek yerine 3 Lira ödüyorum. Yani metrobüsü kullanmamış biri de aynı beyanda bulunarak sistemi suistimal edebilir, bunu ilk gün de otoparktaki yetkililerle paylaştım.

Bu akşam aracımı almaya gittiğimde ise bir şok haber ile sarsıldım. Otoparktaki yetkili bana bu sistemin iptal edildiğini, otopark abonelerinin aylık 199 Lira ödeme yaptıklarını ve günlük 3 Lira'lık ödemeye isyan ettiklerini söyledi. Ben de İspark'ın resmi sitesinde, İBB'nin sitesinde bangır bangır duyuru yaptıklarını böyle bir haklarının bulunmadığını ilettim. Şimdi gerek İBB'ye gerekse İspark'a birer şikayet dilekçesi yazmayı planlıyorum. Eğer gerçekten iptal edilirse günlük 2 saat 20dk. ya düşmüş olan yolculuk sürem tekrar 3 saat 25 dk.ya çıkmış olacak. Daha önemlisi İBB ve İspark resmi siteleri aracılığı ile yaptıkları reklamla vatandaşı kandırıyor olacaklar.

Sedat_85g

14 yıl önce - Çrş 17 Eyl 2008, 01:45

Park et Metrobusle devam et sonra bir aktarma bir aktarma daha karda yağmurda merdiven in cik ardindan otobüs bekle gelince tiklim tiklim gelsin bineme sistemi.

Benim arabam olsa hayatta ugrasmam bu sefaletle....

Emre Güray
14 yıl önce - Çrş 17 Eyl 2008, 01:56

Alıntı:
aktarma daha karda yağmurda merdiven in cik ardindan otobüs bekle gelince tiklim tiklim gelsin bineme sistemi.

İnan Sedat bende arabam yokken senin gibi düşünüyordum şimdi kar yağsa ve Avcılar'da işim olsa hiç tereddüt bile etmeden metrobüse binerim , karda zaten ya yol kapanır ya tır devrilir gidemezsin, zincir takmadan çıkamazsın zinciri takana kadar senin kafanda pişen bozalarla mahalleliyi sevindirirsin yağmurda yine aynı çile, önünde arabam ıslanmasın diye 10 km hızla giden bir şöförün bütün şeritleri tıkayacak şekilde özenle yolu hizalamasından dolayı sinirini boş yere bozmanla kaldığın trafik keşmekeşinde hiç değilse metrobüs yolunda metrobüsü kullanmak daha keyifli olacaktır buna emin olabilirsin

EmirOtluoglu

14 yıl önce - Çrş 17 Eyl 2008, 02:21

Alıntı:
Benim arabam olsa hayatta ugrasmam bu sefaletle....

Ben de Emre Bey gibi düşünüyorum. Arnavutköy - Avcılar arası 4-5 yıl arabasız gittim, o zamanlar çok istiyordum arabam ile gitmeyi, herşey çok kolaylaşacak diye düşünüyordum. Sonra 5 ay araba ile gittim. Her hangibir hava durumunda, kaza anında ya da akşam köprü trafiği yüzünden yolun felç olması bir yana, yol açık bile olsa 45-50 km araç kullanmanın verdiği stres öte yana. Arkandan dibine girip sıkıştıranlar, sinyalsiz önüne dalanlar, makas atarak gidenler... Daha işe vardığımda sanki akşam eve gelmişim gibi yorgun oluyordum. Aracın eskimesi ve maaşın yarısının benzine gitmesinden bahsetmiyorum hiç.

Metrobüs gerçekten çok faydalı oldu benim için, müzik dinliyorum, uyuyorum, gazete okuyorum üstelik hiç bir hava ve yol koşulundan da etkilenmeden sabit bir sürede iş yerinde oluyorum, evden çıkarken kaçta varacağımı biliyorum. Ki bunun örneğini geçen kış yaşadım. Kar yağdığında zar zor Topkapı'ya gidip oradan 25 dakikada Avcılar'a ulaştım, E-5 durma noktasındayken.

Yalnız daha önce de belirttiğim gibi benim için en büyük sıkıntı Arnavutköy - Zincirlikuyu arası. Bunu da tam park et devam et ile aştık diyor, hergün belediyeye teşekkür ediyorduk ki görevli artık yok böle bir şey dedi. Gerek İBB'ye gerekse İspark'a şikayet dilekçesi gönderdim, sonuç gelince (gelirse) yazacağım.

EMRE YILMAZ
14 yıl önce - Çrş 17 Eyl 2008, 13:12

O zaman bu sistemi şöylede yapabilirlerdi;
ispark yetkilisinde akbil basma kutusu olacak ve arabasını bırakan kişiden akbilinden ücret kesilecek , akşam tekrar geldiğinde ki akbili metrobüse basmış ise kişi ücret ödemeyecek yani bir nevi ücretsiz aktarma gibi olacaktı böylelikle kimin metrobüse binip binmediği belli olurdu.
Hatta işi abartayım biraz isparka akbili basacaksın metrobüse aktarma yapacak

sayfa 1
ANA SAYFA -> ULAŞIM