Ana Sayfa  

ZAFE®

Çrş 20 Ağu 2008, 22:36   Ordu - Eski ve Yeni Otomobil Manzaralı Ordu Görüntüleri

(+)

Asıl amaç ülkemizin cennet köşesi şehirlerini tanıtmak ise, araçların ön planda olduğu Ordu fotoğrafları da ilgi oluşturabilir değil mi dostlar. İlk ben başladım, sizler devam ettirin..

mesajı beğendiniz mi?: +8
Çetin KOŞAR

Prş 21 Ağu 2008, 10:33  

Şimdi bilmeyenlerimiz "sevgili Zafer kendi arabasının fotoğrafını yayınlıyor"diyecekler. Ben "şahitlik" yapıyorum. "O araba Zafer'in değil"

Benim burada asıl amacım araba değil,
bu fotoğraftaki KONAK hakkında bir şeyler söylemek.

Bu konak Samsun -Çarşambalı Haznedarzade Süleymanpaşa'nın İkinci oğlu ve yine babasından sonra Trabzon Valiliği de yapmış olan Abdullah Paşa konağıdır. Bolaman Kalesi üzerine 1784 yılında yapılmıştır. Ön tarafta bulunan babası Süleyman Paşa'nın Konağı için bakınız ( http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=899672#899672 )

Abdullah Paşa hakkında küçük bir not daha...
Kızı Fıtnat Hanım Divan Şairi'dir
Alıntı:
Fıtnat Hanım zekî olduğu kadar son derece güzel ve “Gazel” söylemekte usta idi. Ne yazık ki bu sahada doğuştan var olan kabiliyeti, kıskanç ve kuruntulu eşi yüzünden körelmeye yüz tutmuş; bu sebepten hattatlıkla tatmin olmaya çalışmıştır. Nitekim, kendi eliyle yazdığı Kur’an- ı Kerîm ’i Süleyman Nazif’in de takdirini kazanmıştır.

1831- 1909 tarihleri arasında yaşayan elem dolu şâire, tamamlayamadığını sandığımız divânında “Divân şiiri ” geleneği içinde terkipli dili, mazmunlarıyla aşk ve şarap konularını, klâsik şekiller aydın zümrenin zevkine sunmuştur

En son Çetin KOŞAR tarafından Prş 21 Ağu 2008, 17:06 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi

mesajı beğendiniz mi?: +1
emrullah

Cum 29 Ağu 2008, 14:32  

(+)

mesajı beğendiniz mi?: +2
ZAFE®

Cum 29 Ağu 2008, 22:35  

(+)

Ordu ve ulaşımcı arkadaşlara hediyemiz olsun..

mesajı beğendiniz mi?: +3
Erkut A.

Sal 02 Eyl 2008, 01:23  

Otomobillerimizle birlikte Çambaşı Yaylamız

(+)

(+)

not : Fatih Ayvaz`a otomobilini tüm tatil boyunca kullanmama izin verdiği için ayrıca teşekkür etmek istiyorum.
(52 FA 321, kalbimdesin )

Saygılarımla.

mesajı beğendiniz mi?: +3
Mesajları seç: