Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
Konya'da ne nerede yenir, nereye gidilir?
123 ... 525354   sonraki »

ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
sayfa 1
hürkan42
10 yıl önce - Pts 11 Ağu 2008, 03:11
Konya'da ne nerede yenir, nereye gidilir?


Kayserili arkadaşlar biraz kızabilir ama Kayseri başlığındaki bu bölüm çok hoşuma gitti bende Konya başlığına kopyala yapıştır yaptım Ayrıca Konya'ya gelmeyi düşünenlerede yardımcı olacağını düşündüm şu an elimde ekleyebileceğim fotoğraf yok ama en kısa zamanda eklemeye çalışacağım...

Alper Çolak
10 yıl önce - Pts 11 Ağu 2008, 07:31
Köfteci SOFU


Eğer aradığınız leziz bir tat ise Konya şehir merkezinde her türlü ikramları ile bulabileceğiniz en damak tadına hitap eden yer Köfteci Sofu...

Marangozlar Sitesinde salaş bir ortamda hizmet veren bu yer öncelikle göze hitap ediyor;Tavsiye olunur


hahmetd

10 yıl önce - Pts 11 Ağu 2008, 07:34

Bir çok şehirde çok farklı pideler yedim ama ETLİ EKMEK gibisini tatmadım. Konyaya yolunuz uğrarsa etli ekmek yemeden dönmeyin sakın tabii ki HAVZAN da



osman 42

10 yıl önce - Pts 11 Ağu 2008, 11:11

Fırın Kebabı
Fırın kebabının Selçuklular döneminden geldiği rahatlıkla söylenebilir. Hz. Mevlana’nın eserlerinde kebaptan ve kelle kebabı yapan fırınlardan bahsedilir.
Fırın kebabı için Konya ova merinos yaylım koyunu kullanılmalıdır, besi lezzetli olmaz. Kuzu veya koyun kesildikten sonra 7-8 saat bekletilmelidir. Hayvanın arka budu dışında her tarafından kebap yapılabilirse de kaburga ve ön kolu en makbul yerleridir. Fırın kebabı ne kadar çok etle yapılırsa o kadar lezzetli ve yumuşak olur. Kuzu kullanılırsa hiç su verilmez, kendisi sulanır. Kuzu 3 -3,5 saatte, erkek koyun 4 saatte, dişi koyun 7-8 saate pişer. Etli ekmek fırınlarında ateş sağda, fırın kebabında ateş solda olur, çünkü etli ekmek yüksek ateş ister. Etli ekmek fırınında meşe dalı, fırın kebabında meşe yarması ateşi kullanılır. Hayvanın özelliğine göre yağ durumu az olursa bir gün önceki kebabın yağından ilave edilebilir. Ancak bu yağ, suyunu tamamen çektikten sonra verilmelidir, yoksa kebap lezzetsiz olur.


Fırın Kebabıda tabiki Hacı şükrüde yenir


köksallar

10 yıl önce - Pts 11 Ağu 2008, 17:16
havzan


hahmetd arkadaşıma katılıyorum etliekmek havzanda yenir boyum kadar etliekmek getiriyorlar


COK ÇEKİCİ DİMİ


mehmet emin başalp
10 yıl önce - Çrş 13 Ağu 2008, 00:59

aslında konya nın eski etliekmekleri o kadar uzun olmazdı, aslına en uygun halini şuan bence ismi bolu lokantası ama mevlana caddesinden aziziye dönen caddenin başındaki bolu lokantasında yemek lazım.

köfteyide küçük bir dükkan ama istanbul caddesindeki, konyalılar daha iyi bilir fenni fırın civarı dediğimiz yerdeki numan usta yapar,gerçekten tavsiye ederim bence konyadaki en iyi köfteyi bulabilirsiniz.



ismail cemre
10 yıl önce - Çrş 13 Ağu 2008, 01:15

sabah kalktınız canınız sıcacık bir çorba cekmişse size mukemmel bir yer kaşıbeyaz lokantası.saat5-6 civarı corba hazırdır ve bol çesit vardır.oglen eger canınız etliekmek cektiyse bolu lokantasını bu konuda tek gecerim.kebap isterseniz hacı şükrü ,meşhur kebapcı yada ehil kebapcısı.eger ızgara istiyorsanız o zaman isiniz gercekten zor.kılcı mahir,çini ali,sofu,numan usta,hakkı usta sadece bazıları bu arada kilolara dikkat etmenizi tavsiye ederim

hahmetd

10 yıl önce - Çrş 13 Ağu 2008, 01:26

konyada çorbacılar da bi başkadır. istediğiniz her çeşit çorbayı bulabilirsiniz ve 24 saat açıktır. Zaferde Çorba 24 de yediğim arabaşı çorbalarının tadı hala damağımda. az kaldı haftaya ordayım

nebi

10 yıl önce - Çrş 13 Ağu 2008, 21:08

Konya'da size tavsiye edebilecegim bir kaç yer var :

Konya'nin Afyon yolu uzerinde, tam olarak mevkii bilmiyorum ancak Konya'ya çok uzak degil, ve gidilmeye deger. Yolun kenarinda bir kaç lokanta var, hatta birinde gemi var evet yanlis duymadiniz, gemi, ufak bir gemi yerlestirmisler (Konya'miza liman geliyor ) Bu lokantalarda taze yeni tutulmus balik yiyebilirsiniz... bu belki size normal gelebilir, ancak birkaç
ayrintiyi sizinle paylasmak istiyorum. Baliklariniz kizarirken usta sizi bos birakmiyor, ve ateste eritilmis peynir ve mantar getiriyor. bunu yedigimi dusundukçe agzim sulaniyor, gerçekten çok guzel ...

Birde balik ile birlikte Yogurt getiriyorlar, Ve hayatimdaki en guzel yogurdu burda yedim.

Genelde sirf balik yemek için lokantaya gitme adetim yoktur, ancak buraya tekrar gidecegim.


Birde, konya'da misafiriniz varsa ve uzak yere gidemiyorsaniz, Meram'a goturun,

http://wowturkey.com/t.php?p=/tr220/nebi_IMG_2066.jpg

Solda gordugunuz lokanta'nin masa mimarisini çok guzel buluyorum, masa'yi yiyecek degilim demeyin bana, gerçekten burda yemek baska bir hava katiyor
Ben buraya saç boregi yemege gidiyorum, hanim teyzeler hemen ne istediyseniz yapiyor, peynirli, kiymali, patatesli, sicak sicak doyum olmuyor...


HÜLYA79
10 yıl önce - Çrş 13 Ağu 2008, 22:52

1995-1999 yılları konyadaydım ..öğrencilik yılları..elbette konya`ya gidince etli ekmek yemek lazım...arada sırada yerdik bizde..

Ama benim aklımda daha farklı bir yer var..iplikçi caminin karşı tarafında sanırım ismi "kervansaray"olan bir yer vardı..arkadaşlarla orada ekmek arası döner yerdik..çok lezzeti olurdu..ehhh öğreci bütçesine de uygundu..mütevvazi şirin aynı zamanda temiz bir yerdi...üniversite anılarında bir de orası saklı...
off of gitti gelmez günler..
hala dediğim lokanta işlevini sürdürüyor mu acaba..seneler geçti...



sayfa 1
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
123 ... 525354   sonraki »
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET