1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1  |
 |
Patron
19 yıl önce - Cum 26 Mar 2004, 11:14
İstanbul-Ankara Trenle 5 Saat Oldu!
Hızlı lokomotifler alındı ve bazı seferler artık sadece 5 saat sürüyor...
AKP'ye bir puan daha...
|
 |
melih
19 yıl önce - Cum 26 Mar 2004, 11:51
Suan deneme asamasındalar. ayrıca yeni lokomotif alındıgını duymadım sadece hatlar iyilestirildi sanırım. duz yolda 140km virajlarda ise 90 km hızla gidebilecekmis artık trenler.
|
 |
Patron
19 yıl önce - Cum 26 Mar 2004, 12:11
Televizyonda öyle duymuştum ama galiba sadece yolları düzeltmişler :
RADİKAL - ANKARA - Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Ankara-İstanbul demiryolu rehabilitasyon çalışmalarını tamamladı. Rehabilitasyon çerçevesinde, tren lokomotif ve vagonlarına bakım yapıldı. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman dün Ankara'dan İstanbul'a 'deneme sürüşü' gerçekleştirdi. Deneme sürüşünde demiryollarındaki rehabilitasyon çalışmaları test edildi. Deneme sürüşüyle, Ankara'dan İstanbul'a 4 saat 50 dakikada gidildi. Genel müdürlüğün hedefi saat başı kalkacak trenlerin Ankara-İstanbul hattını beş saatte alması.
Saat başı tren kalkacak
Denemede, trenin düz alanlarda 140 km. hıza ulaştığı öğrenildi. Ankara-İstanbul arasını beş saate indirmeyi hedefleyen TCDD, 10 gün içinde düzenli seferlere başlamayı planlıyor. TCDD yetkilileri, tren seferlerindeki yeni fiyatlamaların da önümüzdeki günlerde netleşebileceğini ifade etti.
Karaman, Ankara-İstanbul hattındaki trenlerin ortalama hızının saatte 115 km. olmasını planladıklarını belirterek, "Daha sonra Bandırma-İzmir ve doğu hatlarında bu hıza ulaşacağız. Denemeleri bitirince Ankara-İstanbul hattında saat başı sefer koyacağız" dedi.
Karaman Ankara-İstanbul arasındaki mevcut tren yolunun yanı sıra bir de hızlı tren için yol yapımına başlandığını söyledi. "2005 aralık ayında çift hatlı hızlı trene uygun hattın yapımının tamamlanması planlandı. Bu hatla Ankara-İstanbul arası 3 saat 10 dakikaya inecek" dedi.
Ankara’ya saat başı tren
ANKARA - Ankara-İstanbul tren hattındaki rehabilitasyon çalışmalarını tamamlayan Devlet Demiryolları (TCDD), iki şehir arası trenle ulaşımı 5 saate indirme denemeleri yapacak. TCDD, denemelerin ardından Ankara-İstanbul arasında saat başı tren seferleri düzenleyecek. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, son 10 yılda demiryollarına ray alınamadığını, gerekli yatırımların yapılamamasıyla trenlerin iyice yavaşladığını ifade etti. Trenleri hızlandırmak üzere başlanan çalışmalar kapsamında Ankara-İstanbul hattındaki iyileştirme çalışmalarının tamamlandığını, eksikliklerin giderildiğini belirten Karaman, hattaki ulaşım süresini 5 saate indirmek üzere bir trenle deneme yapacaklarını bildirdi. Bakımları yapılmış lokomotif ve vagonlarla yapılacak denemede, trenin düz alanlarda 140 kilometre hıza ulaşacağını, virajların ise 90 kilometre hızla geçileceğini söyledi.
Sürat ortalama 100 km
“Ankara-İstanbul hattındaki rehabilitasyon sonrası yapılacak ilk denemede hızın saatte ortalama 115 kilometre olacağını söyleyen Süleyman Karaman, “Ama genel olarak trenlerin hızını saatte ortalama 100 kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Başlangıçta bu hatta bunu gerçekleştireceğiz, daha sonra Bandırma-İzmir ve sonrasında doğu hatlarında bu hıza ulaşacağız. İlk denemeden sonra eksiklerimiz varsa bunları gidereceğiz. Denemeleri bitirince bir hafta ya da 15 gün sonra Ankara-İstanbul hattında her saat başı tren sefere koyacağız.” dedi.
Hedef 3 saat 10 dakika
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Ankara-İstanbul arasındaki mevcut tren yolunun yanı sıra hızlı tren rayı yapımına başlandığını, bu yeni hattın yapımı konusunda Ankara bölgesinde istimlak sıkıntıları bulunduğunu ifade etti. Hızlı tren projesinin iki aşamada gerçekleştirileceğini belirten Karaman, ilk etap olan Ankara-İnönü (Eskişehir) arasının ihale edildiğini, 400 milyon euroya İspanyollar’ın inşaat çalışmasına devam ettiğini kaydetti. Karaman, İnönü-Köseköy arası ikinci bölüm için gelecek ay ihaleye çıkılacağını, 2005 yılı Aralık ayında çift hatlı hızlı trene uygun hattın yapımının tamamlanmasının planlandığını söyledi. Karaman, 250 kilometre yeni tren yolunun yapımını da içeren projenin tamamlanmasıyla yeni hattan Ankara-İstanbul arası trenle ulaşımın 3 saat 10 dakikaya ineceğini belirtti. Karaman, öte yandan saatte ortalama 250 kilometre hız yapabilecek hızlı trenlerin yapımı için Türkiye’de fabrika kuracaklarını belirterek, “‘Yurt dışı ve yurt içinden firmalarla birlikte hızlı treni de Türkiye’de üreteceğiz. Bu trenler saatte 250 kilometre hızla yol alacak” dedi.
Türkiye
|
 |
vali
19 yıl önce - Cum 26 Mar 2004, 17:29
Super ya....keşke borçlar kapansada şu tren işine bir başlasak artık..
|
 |
Patron
19 yıl önce - Cum 26 Mar 2004, 18:27
Bence tam tersi, gerekirse borç alıp tren yolu yapacaksın.
Borçlar böyle ödenecek.
|
 |
Orhan
19 yıl önce - Cum 26 Mar 2004, 18:29
Borclar hicbir zaman kapanmayacak. Bu sirf Turkiye icin degil butun ekonomiler icin gecerli. En zengin ulkeninde, en fakir ulkeninde borcu vardir. eger hukumet siki para poltikasina devam ederse 3-4 sene icinde borc yukumuz epey hafifler. O zaman da yatirimlara ayrilan para artar.
Beni bu haberde sevindiren trenleri disaridan ithal etmek yerine, Turkiye'de uretip know-how kazanmamiz
En son Orhan tarafından Cmt 27 Mar 2004, 11:20 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
M.Ali
19 yıl önce - Cmt 27 Mar 2004, 03:59
Orhan haklı, önemli olan borç veya borcun miktarı değil borcun çevirilebilirliği. Düşük faizle ve uzun vadeli borç alabilmektir önemli olan.
|
 |
Kazandibi
19 yıl önce - Cmt 27 Mar 2004, 18:25
Ben de haberlerde ilk duyduğumda çok sevinmiştim, ama sonra "140 km'ye ulaşıyorlar" kısmını duyunca biraz demoralize oldum doğrusu...
İtalya'daki en dandik şehirlerarası trenler olan "Inter-City", hatta dolmuş gibi her istasyonda duran "Inter-Regionale" trenleri bile saatte 200 km'nin üzerine çıkıyorlar.
Paraya kıyıp "Eurostar Italia" trenine bilet alırsanız (ben öyle yapıyordum) ise saatte 300 km'ye çıkarak Roma'dan Floransa'ya (İstanbul-Ankara mesafesi) 2 saatin altında bir sürede gidiyorsunuz.
Demiryolunu sakın küçümsemeyin: Dünyanın en çok turist çeken ülkelerinden olan İtalya'da şehirlerarası taşımacılığın (hatta "turizmin") tüm yükünü trenler taşıyor.
Roma'daki Fiumicino Havaalanı'na inen bir yabancı turist ilk iş olarak havaalanından Roma Termini tren istasyonuna gidiyor (hafif metro ile) oradan da bir trene binip İtalya'da nereye gidecekse oraya gidiyor.
Aynı tip bir demiryolu ağı Türk turizminin potansiyelini büyük ölçüde arttırır; özellikle Anadolu'nun kıyılardan uzak bölgelerine olan turizm (Çatalhöyük, Hattuşaş, Kapadokya, Van Gölü, vs.) büyük ölçüde artar.
Ben bile oralara gitmeye üşeniyorum; ama hızlı tren olursa hiç üşenmeden giderim...
|
 |
vali
19 yıl önce - Pzr 28 Mar 2004, 00:10
evet bende zaten borçların kapanmasıyla, borçlarımızı rahat çevirebilmeyi ve kolayca düşük faizli krediler alabilecek konuma gelmemizi kastetmiştim......Bence raylı sistemlerin yaygınlığı bir ülke için en büyük gelişmişlik göstergelerinden biri, en az gökdelenler kadar havalı bişey...
|
 |
Tacettin
19 yıl önce - Pts 29 Mar 2004, 18:52
Sonunda tren yollarina yatirim yapilabildi. Cevreye diger araclardan cok cok az zarar veren, kaza orani en düsük olan , kapazitesi en cok olan bir tasima sistemi simdiye kadar Türkiye gibi ovalarla kapli bir memlekette nasil geri plana atildi anlamis degilim.
Umarim bu olumlu gelismeler cogalir ve ülkenin her sehrine trenle gidilebilir...
|
 |
sayfa 1  |
ANA SAYFA -> ULAŞIM
|