Giris icin 10 milyon TL ödedim, baya pahaliydi. Kamera icinde para almak istiyorlardi, ama ögrenciyiz falan diyerek yirttik. Aldigimiz biletle aslinda Harem kismina girilmiyormus, bizde bunu bilmiyorduk. Sonra orda milleti gezdiren kisiyle konustuk ve yurt disindan geldigimizi anlattik, sagolsun Sarayin diger bölümleride görebildik (Atatürkün kaldigi yerleri).
Ancak iceride flasla resim cekmek yasak, 1-2 kere flasla cektim hemen uyari geldi. Atatürk'ün vefat ettigi odadanda resim cektim, ama flas olmadigindan maalesef bisey belli olmuyor.
bu saray Sultan Abdülmecit tarafından borç alınarak yaptırılmış buna rağmen hiç bir lüksten kacınılmamış,muayede salonu var selamlık kısmının tam ortasında salonun büyükülğü tam 2000 metre kare salonun tavanından aşağı sarkan 4.5 tonluk bir avize var..kristal salon diye bir kısmı var merdivenlerin parmaklıklarının hepsi kristalden...daha neler var neler fırsat oldukça burada sarayın tarihinden,yapılış özelliklerinden bahsedeceğim...benmide aklıma şu soru geliyor;ACABA BU SARAY OSMANLININ İHTİŞAMLI YILLARINDA YAPTIRILSAYDI KİMBİLİR NASIL OLURDU!!!
Milli Saraylar Dairesine bağlı müzelerde;cuma cumartesi ve pazar günleri halk günleri
halk günlerinde ücretler dolmabahçe için selamlık(imparatorluğun yönetim binası,konuk ağırlama yeri):4 milyon , harem(padişahın kendisinin ve ailesinin yaşadığı kısım,ki Atatürkün öldüğü oda da burdadır) 3 milyon lira.diğer günler her ikisi de 6şar milyon lira
Fotograf makinası için 6milyon(flaşsız ve tripotsuz) kamera(flaşsız ve tripotsuz) 9milyon lira
halk günü ayrımı yok çekimlerde!
öğrenciler(TC.) içinse selamlık 750bin lira harem de 750bin lira fakat fotograf ve kamera için yukarıdaki fiyatlar geçerli...
içerisinde kesinlikle flaş kullandırtmıyorlar o yüzden kompakt bir makinayla hüsrana uğrarsınız,ayrıca odaların coğunda pencerelerden ters ışık geldiği için handikap oluyor..bunun için yüksek asa(en az 200) da çekmek gerekiyor slr tipi bi makinada ise 400 asa güzel sonuçlar verecektir...ayrıca EV değerlerini kısmakta kısa bir çözüm olabilir..
biz ogün 3 makinayla gittik bende digital hp850 vardı osmanda ise digital olimpos c740 ve slr tip minolta dynax 4.ayrıca slr makinada fujifilmin 400 Asa lık özel filmini kullandık...(slr ile çektiklerimizi henüz tab ettirmedik,yakında tarayınca onlarıda aktarırız