sayfa 1  |
 |
Kaan1327
|
 |
cemaynur_yilmaz
14 yıl önce - Prş 26 Hzr 2008, 05:06
Domenikan düzen nedir?
|
 |
Kaan1327
14 yıl önce - Prş 26 Hzr 2008, 05:23
Düzen
Alıntı: |
Domenikan düzen nedir? |
Katolik rahiplerin mensup bulunduğu Fransisken, Kapuçin, Domeniken, Benedikten gibi tarikatlardan biri. Bunlar genellikle o kilise yada manastırdaki rahiplerin disiplini ve yaşam tarzı ile ilgili ayrıntılar. Bunlara İngilizce'de "Order", Türkçe'de ise "Düzen" deniyor. Tarikat kullanmak pek doğru değil çünkü bu düzenler sadece ruhban sınıfı için. Halk bu düzenlerden birine mensup olmuyor.
Mesela Gülün Adı diye bir film vardı Sean Connery orada bir keşişi oynuyordu. Orada Sean Connery ve yamağı Fransisken, manastırdaki diğer keşişler Benedikten ve sonradan gelen Engizisyon yargıcı da Domenikendi.
|
 |
mehtap_deü
14 yıl önce - Cmt 13 Eyl 2008, 01:40
(+)
(+)
|
 |
mehtap_deü
14 yıl önce - Pzr 14 Eyl 2008, 13:51
(+)
Acele çekilmiş bir kaç fotografı sizlerle paylaşmak istedim.Hep önünde geçerim ama bi türlü içeriye girmemiştim.Kapısı hep kapalı oluyor.Sanırım aktif bir kilise değil ya da kendi mensuplarına özel bilmiyorum.Ama bu defa geçerken kapıyı açık bulup bi kaç kare almak için acelece girip çıktım.Mimarisi çok güzel bir kilise
En son mehtap_deü tarafından Pzr 14 Eyl 2008, 13:55 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
|
 |
sayfa 1  |