sayfa 1  |
 |
Mehmet Kasım
15 yıl önce - Prş 19 Hzr 2008, 13:19
İST » Hızlı Tren'in Alternatif Kuzey Hattı Güzergahı Nasıl Olmalı ?
Bakanlık Doğançay-Söğütlüçeşme arasında hızlı tren ve marmaray için alternatif ray hattı yapılması amacıyla mevcut hattın kuzeyinden geçecek bir aks için proje hazırlıyor.
İstanbul sınırlarında bu alternatif hat nasıl güzergahlandırılmalıdır?
GEBZE-SÖĞÜTLÜÇEŞME ARASI NASIL GEÇİLMELİ.
1-Mevcut hattın hemen kuzeyinde mi? 300-500 m yakınında mı?
2-E5 civarın da mı? (Kadıköy-Kartal Metrosu ile entegreli)
3-E5'in daha da kuzeyinde mi?
|
 |
C. H. Engin Er
15 yıl önce - Prş 19 Hzr 2008, 13:26
Şöyle düşünüyorum E-5 güneyinden geçme ihtimali yok E-5 kuzeyinde ise çok fazla yükselti var, Sabiha Gökçen in kuzeyinden geçse yani TEM e yaklaşsa ancak uygun olur , Tem kuzeyinden geçme ihtimali yok su havzası olduğu için Üsküdar-Ümraniye metrosu havalimanına uzatılmadı Taşdelene yönlendi,
Kocaeli Üniversitesinin de bulunduğu bölgeden geçerek Gebze Tuzla Organize Sanayi Bölgelerinden geçerek Sabiha Gökçen Kurtköy Sultanbeyli Samandıra Dudullu Ataşehir güzergahı uygun ama daha batısını düşünmek bile istemiyorum geçebileceği yer yok heryer dolu...
|
 |
Mehmet Kasım
15 yıl önce - Prş 19 Hzr 2008, 13:28
O zaman şunu da düşünelim. Yer altından mı olmalı yer üstünden mi?
|
 |
mehmetkonyar
15 yıl önce - Prş 19 Hzr 2008, 13:31
TEM'in kuzeyine yönlendirilerek 3.köprüye bağlanacak büyük ihtimalle. Bu şekilde Doğu-Batı Hızlı Tren hattı kesintisiz sağlanmış olacak. Tabii bu benim fikrim. Yer üstünden olmalı. İnsanlar çevreyi görmek isteyeceklerdir. Bütün İstanbul'u baştan başa yer altından geçmek pek hoş olmaz diye düşünüyorum.
|
 |
Mehmet Kasım
15 yıl önce - Prş 19 Hzr 2008, 13:35
| demiş ki: |
| Bu şekilde Doğu-Batı Hızlı Tren hattı kesintisiz sağlanmış olacak. |
Zaten 3. köprüden demiryolu da geçirelim diye prensip kararı almıştı bakanlık. Bu dediğinle örtüşüyor.
Peki e5'in ortasındaki 2 şerit ayrılamaz mı? Metrobüs nasıl ayrıldı ise anadolu yakasında öyle ayrılsın ama hızlı tren geçsin. Kadıköy-Kartal Metrosuna aktarma imkanı verir.
Ayrılıkçeşme İstasyonuna uğrar. Marmaray'a aktarma şansı doğar. Haydarpaşa da son yapar.
|
 |
mehmetkonyar
15 yıl önce - Prş 19 Hzr 2008, 13:39
Trafik çok etkilenir. Güzel bir karar aslında ama istasyon bölgelerinde karmaşa çok olur. TCDD istasyonlar artık yaşam bölgeleri olacak diyor. Bu şekilde de epey büyük olacağını anlayabiliriz. Hızlı trenden inen bir yolcunun kıytırıktan ufacık bir istasyonda beklemesini istemeyiz hepimiz. E-5 ortasında bundan daha fazla imkan yok. Ancak hat kuzeye alınırsa metrolarla bağlantı yapılabilir. İstanbul için de kuzey-güney akslarını oluşturmuş olurlar. Bir taşla iki kuş misali
|
 |
Mehmet Kasım
15 yıl önce - Prş 19 Hzr 2008, 13:47
E5 tekrar rehabilite edilip geniş alanlar açılamaz ise, ortadan değil de yandan gidebilirmi? Önerimizi haritaya dökelim.
3 sistem AYRILIKÇEŞME'de birleşiyor ve HAYDARPAŞA ATIL KALMIYOR.
(+)
|
 |
İSMAİL ÇELİK
15 yıl önce - Prş 19 Hzr 2008, 14:40
Daha çok D100 güzergahını takip ederek karma bir şekilde yani viyadük-henzemin-yeraltı olarak yapılabilir.İleride kuzeyden geçecek ikinci ray geçişi içinde iyi bir güzergah olur.Daha çok kuzey kesimden olmak üzere zaten yandan gidilebilir ama dediğim gibi karma olarak.
|
 |
mehmetkonyar
15 yıl önce - Prş 19 Hzr 2008, 22:02
| Alıntı: |
| E5 tekrar rehabilite edilip geniş alanlar açılamaz ise, ortadan değil de yandan gidebilirmi? |
Açıkçası bu fikre herhalde en çok mimarlar odası sevinirdi çünkü onlar da İstanbul'un sıfırdan yapılanması görüşünde. Fikirleri İstanbul'un şu anki durumuna bakıldığında hoş tabii ancak E-5 için bile bu çok zor. E-5 kenarında hem yerleşim hem de ticaret olarak pek çok yer mevcut. E-5'in revize edilmesi demek etrafındaki pek çok yerin de yıkılması anlamına geliyor. Aynı zamanda da pek çok kavgayı da beraberinde getirecektir. Orası senin burası benim. En başından planlanması gereken işlerdi bunlar. Herhalde bugün için en mantıklı görüş bu hattın kuzeyden geçirilmesi ve İstanbul trenleri için de Avrupa ve Asya yakalarında merkeze yer altından birer yol inmesi olacaktır. Bu şekilde yapanlar işte size Hızlı Tren geçişli köprü yaptık diyecek hem de hiç kimseye zarar vermeden yer altına indirdik diye reklam yapma olanağı da bulacaklardır. Öyle istimlak her babayiğidinin harcı değildir, sanmıyorum yapsınlar. Eğer akıllarında öyle bir fikir olsaydı Marmaray projesini 3 hat değil 6 hat olarak planlarlardı.
|
 |
yusuf38
15 yıl önce - Cum 20 Hzr 2008, 10:21
(+)
yeni güzergah haydarpaşadan başlayarak ayrılıkçeşmede marmarayla entegre olur. daha sonra tünelle devam ederek e-5 le tem bağlantı yoluna paralel tem gişelerine kadar devam eder.burdan sonra yerüstüne çıkarak yine tem otoyoluna paralel sabiha gökçen havaalanını geçerek gebzeye devam eder. burda eski hatla entegre olur.burdan ikiye ayrılarak bir kol temin üstünden doğançaya bir kol devam ederek yeni yapılacak körfez köprüsüyle yalovaya geçerek bursaya devam eder.
,
|
 |
sayfa 1  |