Ana Sayfa 915 bin Türkiye Fotoğrafı
Ömer Humanızlı
6 yıl önce - Sal 17 Hzr 2008, 21:28
Gaziantep - Emine Göğüş Mutfak Müzesi


Emine Göğüş Mutfak Müzesi - (Diğer Başlıklar)


(+)

(alıntıdır)

Gaziantep Kalesi'nin güneyinde bulunan Göğüş Konağı, tarihi dokunun içerisinde yer almaktadır. 1905 yılında yapıldığı bilinen konak, Kethüaczade Göğüş İbrahim Efendi Konağı olarak adlandırılmaktaydı. Gaziantep'in önemli şahsiyetlerinden biri olan, 13 yıl boyunca bakanlık ve milletvekilliği yapan Ali İhsan Göğüş tarafından 2005 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis edilmiştir.

2007 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanan konağın, 2007 yılının sonunda restorasyonu tamamlanmıştır. Emine Göğüş Mutfak Müzesi olarak restorasyonu yapılan konağın, teşhir ve tanzim işi Şubat 2008'de ihale edilmiştir. Emine Göğüş Mutfak Müzesi olarak tanzim ve teşhirine Mart ayının başında başlandı. Müze çalışmasının 120 gün içerisinde tamamlanarak hizmete girmesi planlanmaktadır.

Müzede Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürü tanıtılacaktır. Bu kapsamda mutfak malzemeleri olan kab-kacaklar özel vitrinlerde sergilenecektir. Antep mutfak kültürünün önemli bir örneği olan yuvarlama yemeğinin yapılması, kış gecelerinde eskiden tandır başında bastık, sucuk, ceviz vb yenilmesi ve içecek kültürünün tanıtılması amacıyla kahve-mırra pişirilmesi ve içilmesi konuları, Antep yöresine özgü kıyafetler giymiş mankenler yardımıyla canlandırılacaktır

Kaynak: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi


En son Ömer Humanızlı tarafından Sal 17 Hzr 2008, 21:37 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi


Mehmet cetin27
6 yıl önce - Çrş 09 Tem 2008, 01:00

1905 yılında yapıldığı tahmin edilen ve 2007 yılında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonuna başlanılan Tarihi Göğüş Konağı ise, Emine Göğüş Mutfak Müzesi olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Ağustos sonunda hizmete girmesi planlanan yemek müzesinde, Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürü tanıtılacak. Antep mutfak kültürünün önemli bir örneği olan yuvarlama yemeğinin yapılması, kış gecelerinde eskiden tandır başında yapılan bastık, sucuk, ceviz gibi yiyeceklerle ve içecek kültürünün tanıtılması amaçlanıyor.


Ayhan
6 yıl önce - Çrş 15 Ekm 2008, 21:30



Belirtilen tarihte gecikme var ama restorasyon çoktan tamamlandı, müze çok yakında açılacak...


Abdullah Şentürk
5 yıl önce - Sal 04 Ksm 2008, 23:55



(+)


Müzenin artık son rütuşları yapılıyor.Çok yakın bir zamanda açılacak.


Ayhan
5 yıl önce - Çrş 24 Arl 2008, 03:41



Açılış : 25 Aralık 2008 Perşembe 16:00


cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
Ana Sayfa -> GAZİANTEP