Ana Sayfa  

TÜR » Renault 12'ler ve Toroslar
Sayfa: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21  Sonraki
cevap yaz Ana Sayfa -> ULAŞIM
mesut_tr

Çrş 11 Hzr 2008, 19:53   TÜR » Renault 12'ler ve Toroslar

Sitemizde; İstanbul Şehiriçi Ulaşımı ile ilgili olarak açılmış diğer bölümleri, yandaki indeks yardımıyla rahatlıkla tarayarak okuyabilir, resim indirebilir, yeni mesajlarınızı, dokümanlarınızı ve fotoğraflarınızı ekleyebilirsiniz. İSTANBUL ŞEHİRİÇİ ULAŞIM İNDEKSİ

Artik pek göremedigimiz Türkiye' nin en eksi araclarindandir toroslar, gerci köylerde hala kullaniliyor...ben tasarimini o zamanlar cok modern buluyordum, simdi ise emekliye ayrildilar, ama yerini doludaracak bir araba cikmadi, hatirliyorum, babam 9 yil kirmizi bir tane kullandi, bir kez olsun teker degistirmek disinda tamirciye ugramadi...tas gibiydi masallah...

ama seker arabalardi ha.....

not: benzer bir baslik var ise kilitlenmesini, eger yanlis bölüme actiysam ise diger bölüme tasinmasini talep ediyorum....
[başlık değişti - Engin - Pts 04 Ağu 2008 20:01 ]

mesajı beğendiniz mi?
Mehmet Adıyan

Çrş 11 Hzr 2008, 20:01  

Ahh ahh Toroslar yok mu?

1980'lerde T SERİSİ olarak piyasaya girdiler.Doğuda hala arazi aracı olarak kullanılıyor

Gerçekten de araçlar arazi şartları için yapılmış

mesajı beğendiniz mi?
009^Nazmi

Çrş 11 Hzr 2008, 20:03  

Tipik bir hacemmi arabası ,ülkemizde Doğan ve Şahin ile birlikte en fazla tutulan model.Şu anda Kayseri'deki 2. el piyasası 3 ile 6 binlira arasında değişiyor,ama hasarsız orjinalleri eski modelde olsa çok pahalı.
Ayrıyetten,küçükken;içeriden kapısını açmakta zorlandığım,hatta çoğu zaman açamadığım araba modelidir kendileri.

mesajı beğendiniz mi?
mesut_tr

Çrş 11 Hzr 2008, 20:08  

ama beni sasirtan arkadaslar: 16 yasindaki bir torosun nasil 7 bin ytl civari bir para ettigi, yasina göre ve km sine göre biraz fazla geldi para bana....
ama daha uygunlarida var, galiba yukaridaki 17 yasindaki sadece koleksiyoncular satin alir, ama üretimi devam ediyormu, bilmiyorum, ama 2000 model bir toros 6750 ytl..

mesajı beğendiniz mi?
009^Nazmi

Çrş 11 Hzr 2008, 20:18  

Alıntı:
ama beni sasirtan arkadaslar: 16 yasindaki bir torosun nasil 7 bin ytl civari bir para ettigi, yasina göre ve km sine göre biraz fazla geldi para bana....

Araba orjinalse 10 bin lira da eder,yani milyar.3 ay önce Nevşehir'de tanıştığım bir arkadaşın babası 1989 model binek model,turuncu renkli torosu 15 milyara aldı.yalnız araç 100 küsür kilometre yapmış,Almancının birinin garajında yatmış,doğru düzgün kullanılmamış bile,gıcır gıcır.
Yani bu tip araçlarda fiyat belirlenirken aracın modelinden çok sağlamlığı ve orjinalliği ön plana çıkıyor.

mesajı beğendiniz mi?
KORAY3434

Çrş 11 Hzr 2008, 20:19  

Bu torostan 6-7 yıl kullandık gerçi şirket arabasıydı ama çok anılarımız var o arabada.Sonra torosun steyji sinden vermişti şirket babama o da iyiydi.Polislerde genelde Toros u tercih ederlerdi gerçi hala Toros polis araçları görüyoruz.Ne söylenirse söylensin Torosun yerini hiçbişey alamaz...

mesajı beğendiniz mi?
Saygın ÖNGEN

Çrş 11 Hzr 2008, 20:20  

Toroslar Türkiyenin en eski araçları değildir aracın tam adı Renault 12 Torostur.Renault 12 1970 başlarından beri (Murat 124 ten 1 yıl kadar önce)Türkiyede Oyak tarafından üretilen bir araç olup toros dediğimiz model bu araçlara biraz makyaj yapılarak ortaya çıkmıştır.

Sağlamlığı yüzünden hala Türkiyede çoğu insanın satmadığı ve bindiği bir araçtır.Sağlamlığının sebebleri ise kullanılan malzemelerin sağlam ve ağır parçalar olması,basit yapısı,kara şanzımanlı olması,önden çekiş standart Renault 12 motoru,iyi atılmış astar ve boyası yüzünden kolay çürüme yapmayan kasa ve alaşımlı sağlam şase sayılabilir.

Ehliyeti 1995 model torosta almış biri olarak benimde sahibi olmak istediğim bir araçtır.

mesajı beğendiniz mi?
yavuzcanpolat

Çrş 11 Hzr 2008, 23:47  

Kırşehir'in Kaman ilçesinde yaşıyorum,arkadaşlar burda toros resmen karaborsa gidiyor Çiftçinin,köylünün vazgeçemediği tek araba torostur buralarda çünkü fazla masraf çıkarmaz,altını falan vurunca hemen teslim bayrağını çekmez

mesajı beğendiniz mi?
Serkan Aslantürk

Prş 12 Hzr 2008, 01:42  

Hep Cüneyt Arkın filmlerinde görürdüm resmen donar kalırdım.Torosla yaptığı showlar olsun kovalamacalar.Düşünsenize 6 silindir İmpalanın peşine Torosla düşüyordu yine de yakalıyordu( film icabı )

mesajı beğendiniz mi?
tamer gündüz

Prş 12 Hzr 2008, 11:03  

Alıntı:
Araba orjinalse 10 bin lira da eder,yani milyar.3 ay önce Nevşehir'de tanıştığım bir arkadaşın babası 1989 model binek model,turuncu renkli torosu 15 milyara aldı.yalnız araç 100 küsür kilometre yapmış,Almancının birinin garajında yatmış,doğru düzgün kullanılmamış bile,gıcır gıcır.
Yani bu tip araçlarda fiyat belirlenirken aracın modelinden çok sağlamlığı ve orjinalliği ön plana çıkıyor.
1989 model Toros'a 15 milyarmı verdi tanıdığınız? Çok şaşırdım doğrusu,şuan sıfır km Toros üretilse fiyatı ancak o kadar olur...

mesajı beğendiniz mi?
Mesajları seç: