Ana Sayfa  

Sevgili günlük " Deli'nin hikayesi .. "
Benim çok hoşuma gitti .. Keşke bende orda olsaydım
32.5%
 32.5%  [40]
Belgrad yolunu şaşırdı , çok şaşkınım
3.3%
 3.3%  [4]
.. böyle bir hikaye yok .. nedense bomboş
4.1%
 4.1%  [5]
.. Hokkabaz dünyasında ne işleri var delilerin ..
3.3%
 3.3%  [4]
Tarumar oldum .. o hikayede ne işleri var ..
0.0%
 0.0%  [0]
şemsettin'i ve fikret'i hiç sevemedim doğrusu .. peh
0.8%
 0.8%  [1]
Vallahi gerçekten ayvayı yediler .. Sonucu hüsran olacak !
22.8%
 22.8%  [28]
Beni büyütüp ağlatmayın .. bu hikaye bir şaheserdir
5.7%
 5.7%  [7]
Kararı sen ver .. ben karar veremedim bu hikayeye .. garip ve tuhaf
27.6%
 27.6%  [34]
Toplam Oy : 123

fatih civelek
site görevlisi

Prş 08 May 2008, 04:10   Bannerlarimiz yayilmaya devam ediyor.

Bannerlarimiz yayilmaya devam ediyor.
Arkadaslar elimizden geldigi kadar sizin katkilarinizi bekliyoruz.
Sizlerin, Arkadaşlarınızın intenet sayfaları olabilir, forumlar olabilir veyahut Bloglar olabilir.

Bu sene ki Eurovision şarkımızın ülke içi olsun, ülke dışında olsun tanıtımı için kolları beraber sıvayalım.

Gereken çeşitli bannerlar ve banner modellerine bu linkten HTLM kodlarına ulaşabilirsiniz.
http://www.freewebs.com/turkisheurovisionschool/morvetesi.htm

N'olursunuz

(+)

Bu başlıkta iki sayfa öne giderseniz bir proje başlatığımızı göreceksiniz. 'Deli' isimli parçamızın başka lisanlarda ki tercümelerine ulaşabilmek için katkılarınızı bekliyoruz.

mesajı beğendiniz mi?
Şenol M.

Pzr 11 May 2008, 07:35  

1. GÜN

eveet ben bu sene Eurovision'a gidemedim ama bugün PROVALAR başlıyor

Eurovision 2008'e 10 gün kaldı

işte bugünkü prova programı :::

Karadağ - 09:30 , 11:05 (konferans)
    İsrail - 10:10 , 11:45 (konferans)
    Estonya - 10:50 , 12:25 (konferans)
    Moldova - 11:30 , 13:05 (konferans)
    San Marino - 13:10 , 14:45 (konferans)
    Belçika - 13:50 , 15:25 (konferans)
    Azerbaycan - 14:30 , 16:05 (konferans)
    Slovenya - 15:30 , 17:05 (konferans)
    Norveç - 16:10 , 17:45 (konferans)

not : CET (Merkezi Avrupa Saati) saati iledir , verdiğim ikinci saatler ise konferans saatleri.

mesajı beğendiniz mi?
Şenol M.

Pzr 11 May 2008, 22:51  

sahneden görüntü :::

mesajı beğendiniz mi?
Şenol M.

Pzr 11 May 2008, 22:55  

İsrail prova :

http://www.youtube.com/watch?v=nKbE4LpZcgE

Belçika prova :

http://www.youtube.com/watch?v=XeUxUK0in7M

birkaç resim ::::

Karadağ (Stefan Filipoviç)

İsrail (Boaz Mauda ve ekibi)

Slovenya (Rebeka Dremelj)

Estonya (Kreisiraadio)

mesajı beğendiniz mi?
Şenol M.

Pzr 11 May 2008, 23:01  

Azerbaycan prova :

http://www.youtube.com/watch?v=S0xZurDd8dg

mesajı beğendiniz mi?
fatih civelek
site görevlisi

Sal 13 May 2008, 18:16   2008 Eurovision Günlüğü devam ediyor .. geri sayim basliyor

GERI SAYIM BASLIYOR http://www.eurovision.tv/medialounge/video/738

2008 Eurovision Günlüğü devam ediyor ..

1. Yari final'e katilan ülkeler salı 20 Mayıs 2008

01. Montenegro / Karadağ
02. Israel / Israil
03. Estonia / Estonya
04. Moldova / Moldova
05. San Marino / San Marino
06. Belgium / Belgium
07. Azerbaijan / Azerbaycan
08. Slovenia / Slovenya
09. Norway / Norveç
10. Poland / Polonya
11. Ireland / Irlanda
12. Andorra / Andora
13. Bosnia & Herzegovina
14. Armenia / Ermenistan
15. Netherlands / Hollanda
16. Finland / Finlandiya
17. Romania / Romanya
18. Russia / Rusya
19. Greece / Yunanistan

2. Yari final'e katilan ülkeler perşembe 22 Mayıs 2008

01. Iceland / Izlanda
02. Sweden / Isveç
03. Turkey / Türkiye
04. Ukraine / Ukrayna
05. Lithuania / Litvanya
06. Albania / Arnavutluk
07. Switzerland / Isviçre
08. Czech Republic / çek cumhuriyeti
09. Belarus / Belarus
10. Latvia / Letonya
11. Croatia / Hırvatistan
12. Bulgaria / Bulgaristan
13. Denmark Danimarka
14. Georgia / Gürcistan
15. Hungary / Macaristan
16. Malta / Malta
17. Cyprus / Kıbrıs Rum Kesimi (KRK)
18. FYR Macedonia / Makedonya
19. Portugal / Portugal

Final'e direk katilan ülkeler Cumartesi 22 Mayıs 2008

Eurovision'un Big-Four (Büyük 4'ler) ülkeleri ve geçen ev sahibi. Bu finalistlerin final günü sahneye çıkış sıralamaları altta ki gibidir

02. United Kingdom / Birleşik Krallık
04. Germany / Almanya
19. France / Fransa
22. Spain / Ispanya
23. Serbia / Sırbistan

Katılmayan / Bazı sebeplerden dolayi katılamayan ülkeler

Avusturya / bir sene dinlenmeye çekildi.
Monako / 3. sene okullar tatil
Fas / Bir özel Fas TV niyetliydi ama vazgeçti - ilk ve son kez 1980'de yarştılar. Ajda Pekkan'ın senesiydi 1980.
Slovakya / Maddi sıkıntılar diz boyu - 2009'u düşünüyorlar. Bakalım artık.
Lübnan / 2005'te deneme yaptı, ama maalesef israil yüzünden yayınlama konusunda yasal ve hukuksal engeller 2009'a umut bıraktı.
Italya / 1997'de son defa sahnedeydiler .. ondan sonra Italyanlar kendilerini beğenmeye başladılar nedense .. kendi 55 yıllık San Remo Festivali bu Eurovision'a önayak olmuştur .. yine yine Herneyse ..
Lüksemburg / 1993'te Eurovision'a Elveda diyen başka ülkelerden birisi..
Filistin / 2009 için ödev yapıyor ve çok istiyorlar. Palestine TV neredeyse cirit atacak
Tunus / 1977'de sahnede yer alacaktı ama son anda vaz geçildi. 41 sene geçti aradan hala o sene ki belirlenen Tunus şarkısı meçhul veyahut ortaliklarda yok. israil yine sebep oldu geri çekilme konusunda. Herneyse ..
Lichtenştayn / 1969 ve 1976'da denemeler yapsa bile bu mini ülkenin hala bir Devlet kanalı yok. Bu yüzden kendi elleriyle eurovision sahnesini ömür boyu çıkamayacak kadar katlettiler .. yine Herneyse ..
Esperanto / Böyle bir ülke yok ama böyle bir lisan var. Uyduruk lisanlarla şarkı ile katılmış olan Belçika vardı 2003'te hatırlarsanız. Bu lisan da yakında Eurovision tarihine geçecek diye düşünülüyor.

devamı gelecek .. Yorumlara hazırlıklı olun.

Not: Akreditasyonumu bir türlü ayarlamakta zorluk çektiğim için son anda vakitsizlikten Belgrad'a gitmemeye karar verdim. Bu demek değildir ki geçen senenin muhabirlik performansımızın altına düşeceğiz. Aksine .. oturduğum yerde daha ferah fırıl fırıl sunumlarla sizlere bu sene Eurovision'un öncesini, ilerleyişini ve sonrasını gözler önüne sereceğiz..

Bu arada Geçen sene WowTurkey olarak Helsinki'deydik ..
Helsinki Günlüğüne bu linkten ulaşabilirsiniz

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=40859

En son fatih civelek tarafından Çrş 14 May 2008, 04:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 5 kere değiştirildi

mesajı beğendiniz mi?: +1
fatih civelek
site görevlisi

Sal 13 May 2008, 18:47   1. GÜN - 1 GRUP - 1. YARI FINAL PROVALARI - PAZAR 11 MAYIS 2008

1. YARI FINAL PROVALARI - PAZAR 11 MAYIS 2008

20 MAYIS 2008 - 1. YARI FİNAL

Karadağ, Finlandiya, Yunanistan, İrlanda, İsrail
Polonya, Bosna&Hersek, Estonya, Hollanda, Romanya
Moldova, San Marino, Slovenya, Norveç, Belçika
Andorra, Ermenistan, Azerbaycan.

OYLAMADA YER ALACAK ÜLKELER: ALMANYA, İNGİLTERE

22 MAYIS 2008 - 2. YARI FİNAL

Hırvartistan, Danimarka, Bulgaristan, Portekiz, Ukrayna
İsviçre, Makedonya, İzlanda, Kıbrıs (RK), Letonya
Beyaz Rusya, Macaristan, Arnavutluk, İsveç,
TÜRKİYE Litvanya, Gürcistan, Çek Cumhuriyeti

OYLAMADA YER ALACAK ÜLKELER: SIRBİSTAN, FRANSA, İSPANYA

1. gün Prova ülkeleri şunlardı:

01. Karadağ
Zauvijek volim te - Seni ömür boyu seveceğim

Prova: 9:30- 10:10
Basın Toplantısı 11:05- 11:35

Prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=783

Stepfan Filiovic sahneye çıkan ve bu sahneye adımını atan ilk ülke bu sabah. 4 Bayan dansçı ile küvvetli bir prova geride bırakıldi. 4 bayan dansçı ayni zamanda da zaman zaman şarkıya eşlik ediyorlar. Ve ses konusunda problem görünmüyor. şarkının yarısına kadar sürekli sahnenin ön tarafında söylerken ikinci yarısına nedense bir ani kontrolsüz hareket olsa gerek bayan dansçıların birisinden güzel bir tokat yiyiyor bizim Stepfan Filioviç. Herneyse fena sayılmaz .. açılış şarkısı kırmızı fon renkleriyle başladı. Umarım geçen sene ki gibi delegasyonlar sürekli KIRMIZI arka fon ışıklandırma seçmezler, insanın gözü yanıyor KIRMIZI'ya baka baka

02. Israil
Fire in your eyes - Gözlerindeki ateş

Prova 10:10-10:50
Basın Toplantısı: 11:45- 12:15

prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=776

Bu şarkının bestekâri ise 1998'de Birmingham'da bu festivali kazanan bizim şu ünlü transexüel ULUSLARASI DANA. Eurovision sahnesine ayak adımımı birdaha basmayacağım diyen DANA hernedense yine dolaylı yoldan bu Eurovision'a tekrar bulaşmış oldu.

Işıklar Boaz Mauda'nin (israilli sanatçının ismi) üzerinde belirliyor sahneye doğru ilerledikçe. şarkının birinci bölümünü kendisi yalnız söylerken daha sonra 5 yakışıklı geri vokal eslik ediyorlar. şarkının tekrar tazlenmesini insan hissediyor.. biraz daha etnik ve enstrümental öğeler eklenmiş.
Bizim 5 yakışıklılar ise Boaz'in sesine müthiş eşlik ediyorlar. Kusursuz diyebiliriz. şarkı ibranice olmasına rağmen bazen iki üç cümle ile süsleme yapılmış ve bu ingilizce sözler harikulade tamı tamına yerinde seslendiriliyor. Provanın sonunda doğru güçlü bir israilli erkek ekip olarak sahnenin ön kısmında şarkı son buluyor. Bu senenin iddiali slow parçalarından.. Bu şarkı küvvetli ihtimalime göre final bileti tutturacak gibi .. başarılar Boaz ..

Not: Boaz geçtiğimiz sene israil pop star yarışmasının birincisiydi .. Israil devlet TV'si temsilci ararken fazla zorlanmadı anlaşılan.

03. Estonya
Leto Svet - Yaz ışığı

Prova: 10:50- 11:30
Basın Toplantısı: 12:25- 12:55

prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=779

Estonya gerçekten bir rezalettir gidiyor ! son 4 senede çok çektiler ve bir türlü 90'lı senelerin altın çağını yakalayamıyorlar. Bu sene ise son 4-5 senenin en rezalet sahnesine sahne olacağız desek yeridir. eurovision'cular bilir ' JOKE ENTRY ' diye birşey vardır. Yeni ESPRISEL SARKI gibi birsey anlamak lazım geliyor. Bir rezalettir gidiyor bayraklar dalgalaniyor bir iki ziplama o yana bir bu yana .. salla babam salla. Sarışın geri vokaller ise ilk Sırp bayrağını sallarken salonda bulunan herkesi ayağa kaldırmayı hedefliyor anlaşılan.. Bir an geliyor ve ' Almanya bayrağının işi ne bu sahnede ? ' diyebiliyor insan kendine. Bir de canlarından bezmiş olacakki ne estonyaca ne de ingilizce var şarkının içinde .. Dünyanın geri kalan her lisanını bu VASAT ÖTESI şarkıda duymak hayli hayli mümkün.
Sahne renklerine gelince her taraf altın, yeşil ve kırmızı sıçrıyor. Arka fon görüntülerinde ise kek ve pastalar eksik değil. Birde üstüne sos olarak şarkı söylemekten ziyade, bağırmalardan ortalığı kan reva götürüyor sanki .. Final yaparken bile sarışın kızlar her nedense piramid şekli kalıplı herifler arkasında görüntü çızmeleri bir ayri komik bir olaydır gitti gidiyor.
Bu şarkı benim Eurovisionu 22 seneden beri bildim bileli ilk defa kaliteyi katlediyor. Bu ne şaklabanlık böyle .. böyyyk böğğğyyk.. insanı Eurovison fanatikliğinden soğutmaya birebir..

Not: Kepazeliğin son damlasını ne oluşturuyor biliyor musunuz? Retorik bir soru elbet. Cevaplıyayım: şarkının ismi Sırpça ' Leto Svet ' Eurovision'un gelmiş geçmiş en rezzzil hikayesini barındırıyor Yaz aylarında Estonya'da bir adam (şarkıyı seslendiren adam yani) bir Sırp Turiste rastlar ve bu Sırp elinde bir Estonyaca/Sırpça bir sözlük ile bu adama derdini anlatmaya çalışır. Ama bir türlü derdini anlatamaz. Velhasıl arka planda gördükleriniz sözlükten yani : Patates, domates, hamsi, fasulye, soğan, pasta masta, gaz kalmadı arabamda felan filan falan .. Bu gerçek yaşanmış bir menkibe .. söyleyeyim dedim

Bu şarkı mı Allah aşkına .. kim oy verir ki demeyin .. Eurovisionluktan çıktı bu yarışma .. nefret eder oldum bu Estonya yüzünden .. Allah rahmetine kavuştursun .. pfff

04. Moldova
A century of Love - Bir asır aşk

Prova: 11:30- 12:10
Basın Toplantısı: 13:05- 13:35

prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=781

Eurovision koltuğu yeni bir buluş olarak Geta (Moldova sanatçısı) tarafından sahneye 97'den bu yana tekrar taşınıyor ve yerde ona tapan trompetli bir adam oturuyor. Neon ışıkları gereken asırlık ışığı simgelemeyi bile başarıyor mu acep sormadan edemiyosunuz? şarkıya müzikal Cazz elementleri katmış bu moldovalılar.. güzelim şarkı daha da heba oldu ve sonuna doğru ne dinlediğinizi bile bilmiyorsunuz. Yazık resmen .. Birde şu klasikleşmiş " bayanı sırtında havaya kaldır ve final yap " görüntüsü artık baydı yani. Eurovision çevreleri bu şarkı Moldova ulusal finaline göre iyileştırılmış ve ivme kazanmış diyorlar ya.. çıldırmamak elde değil. Bunu da söyleyen profesyoneller yani. Herneyse .. final bileti bu ülke için yok sanırım. şarkı hiç büyüme göstermiyor ve sonuna doğru büyme de göstermiyor. Ulusal finallerinde bir şarkı vardı ilk 5 yapabilecek. Yanlış şarkıyı seçen de halk yani ..

05. San Marino
Complice - Suç ortağı

Prova: 13:10- 13:50
Basın Toplantısı 14:45- 15:15

prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=788

5 San Marinolu genç. Pırıl pırıl ve ilk defa bu yarışmaya katılıyorlar. Resmen kendi kendi boykot eden ve inat mı inat katılmamakta direnen italya'ya taş çıkartıyorlar. Bu şarkı italyancayı bu sene Romanya (kismen) ve isviçre ile beraber tekrar eurovision sahnesine taşıyor. şarkı yavan dursa biel bir şah eserdir aslında. Ilk prova orta derece iken, şarkıyı dinleyen iyi bir kulak olunca elit ve klas bir şarkı olduğu anlaşılıyor. Ama %99'u sevmeyebilir. Tıpkı Mor ve Ötesi'nin şarkısı bir kaç defa dinlenmesi gerekiyorsa biraz tebessüm edebilmek için .. bu şarkı da o çinsten. Rock müziğin en hafif şarkısı eurovision tarihinde bu olsa gerek.
MIODIO erkek grubunun her üyesi San Marinolu. Sipariş sistemine başvuran bu minik ülke meşhur italyan sanatçılardan top yekün teklif aldıysada milli davalarına bu ilk katılımlarında sahip çiktilar. Soft yapısı olan bu eser orkestrasyon ve dramaturji alt yapısıyla kendini tatlı tırmandırıyor. Keşke o Bale yapan bayan olmasa arka planda .. şükür bir baleci bayan .. iki olsa hüsran olurdu ve şarkıyı elit ve klas yapısından görsel olarak kesat duruma düşürürdü.

şarkıyı seslendiren Nicola Della Valle ise kamerayı ustalıkla kullanmasını bilip vücüd lisanıyla selam iletmesini bilen tiplerden. Tebrikler San Marino .. Belgrad'a hoşgeldin .. Benvenuto 2. provada başarılar.

06. Belçika
O Julissi (uydurmasyon lisan)
Sende mi derbeder (uydurmasyon tercüme)

Prova: 13:50- 14:30
Basın Toplantısı: 15:25- 15:55

prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=791

Allah aşkına .. Ne garip menkibeler var yahu .. Benim doğduğum ve ikamet ettiğim Belçika devleti her sene müthis ulusal final organizasyonuna imza atar, hiç bir kuruştan kaçınmaz ama gel gör ki hiç bir sene ' bu şarkı eurovisionu kazanır ' dedirttirecek cinsten değil maalesef.
Bu sene de aynı 2003'te ki gibi uyduruk hecelerle lisanlanmış gibi kulağa aşına gelen bir melodik yapılı şarkı halk oylamasıyla birinci geliyor ulusal finallerimizde.
Nedense bazı bazı batı Avrupa ülkeleri bu yarışmayı kazanamamamın olgusu olsa gerek saçma saçma kararlar alabiliyor.
Arka plan görüntülerine gelince Müthiş Kaligrafi sanatı ekranlarda belirliyor. Sanki bizim Hattat motiflerini andırıyor .. beyaz beyaz renklendirmelerle sarımsı ekran mutluluk yansıtıyor. Kendinizi bu şarkıda mutlu hissetmelisiniz. iyi dinlemeyi deneyenler mutlu olabilir kanaatimce
Eski günlerin orkestrasini andiriyor melodik alt yapı. Sound olarak gerçekten ulusal finalden daha parlak bir modülasyona sahip. Eurovision çevreleri uzun zaman sonra Belçika'nın tekrar final bileti tutturacağına inanıyorlar. Hadi hayırlısı.

07. Azerbaycan
Day after day - Günden güne

Prova:14:30- 15:10
Basın Toplantısı: 16:05- 16:35

prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=790
Azerbaycan resmi eurovision sitesi: http://www.eurovision.az/

Ateş her yerde .. Melek ve şeytan sahnede .. Evet Sayın Seyirciler, Azerbaycan bu sene en pahalı ulusal finaline imza attı Avrupa'da. Petrol'den paraları bol olsa gerek. Gerçekten insan imreniyor. Keşke TRT'de 70'li ve 80'li senelerdeki gibi büyük Ulusal Finallere imza atabilse ..
Elnur ve Samir Eurovision tarihinin en dramatik şarkısına ve sahne senaryosuna imza atacaklar. Bu eserde müzikal Aranjmanı o kadar değiştirildi ki, Elnur sesinin her türlü çığlık atmasında envayit çeşit vokal imkanlarını kullanabilsin diye ..
Dinlerken ' Aman Allah'ım bu ne ' sakın demeyin. Eurovision tarihinin en a-tipik eseri bu provada son enerjilerini tükettiler diyebiliriz. Parça'nın başında insan cehenemme mi geldim diyordu.. Belgrad'ta ise son versiyon olarak biraz daha yumuşattılar açılış seansini. Kulaklarınız zarı patlmasın sakın. Cehenmmin çığlığı cennette yankı buluyor ve sizde delirmeye başlıyorsunuz.
4 kanatli bayan geri vokallerle utopik bir hikayenin içinde ikisi şeytana kanarcasına hizmet ediyorlar. Piroteknik efektler ise (yani ateş kıvılcımları) hiç eksik olur mu?
Ben şahsen Eurovision'da daha böylesi bir ses porsiyonu duymadım .. ya siz??
Başarılar Azerbaycan .. komşu oyları KONFETTI gibi yağar artık

08. Slovenya
Heavy Wether - Ağır Hava

Prova: 15:30- 16:10
Basın Toplantısı: 17:05- 17:35

prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=792

Rebeka Dremelj, bu güzel bayan Slovenya temsilcisi. çalıştığı ekip ise geçen sene Sırbistan'a 1.liği getiren teknik ekip. 180° ters birşey yapmak istedi herhalde bizim slovenya güzeli, şarkı aslında aynı olmasına rağmen daha kadınsi dominant melodik öğeler eklenildi. ispanyol gitarlarda eklenince gerçekten egzotik bir şarkı meydana çıktı. ingilizce söyleneceği kesinleşen bu şarkı provalarda slovence seslendirildi. Bazı sanatçılar rizikoyu çok seviyor olsa gerek uzun kiyafetler felan filan falan .. takılıyor oraya burya derken 1. provalar gümbürtüye gidebiliyor. Yazık .. en önemli birinci provalar zati. netice de 2 prova var. 3. prova denen birşey yok. oldu oldu, olmadıysa da olmadı .. ciddiyete alınmıyor bu olgu uluslararası sahnede. Amma ve lakin final için iki erkek dizlerinin üzerinde Rebeka'ya tapıyorcasına kırılıyorlar. Resmen iplerle köpek gibi sürünmeler kadının hükümdarlığını sahne taşımayı amaçlamışlar. Eurovision Fashion olsa gerek RÜZGAR MAKINESI BURDA DA KULLANILDI. Bu bayanlar rüzgar olmadan şampuan reklamı yapamıyor anlaşılan. Sarkının modülasyonu daha FUNKY ve Disko Kulüp Müziğine dönmüş durumda. Her ne kadar şarkı benim için 5 para etmesede gitar tınıları insanı mest edebiliyor bazen. Başarılı hükümdarlık Slovenya için bu sene yok sanırım

09. Norveç
Hold on, be strong - Sabir eyle, güçlü ol

Prova: 16:10- 16:50
Basın Toplantısı: 17:45- 18:15

prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=794

Maria şu an ilk provalarda kostüm ile ilk prova yapanlardan. Elbise uzunluğu ise eurovision çevreleri tarafından tevazu kategorisine alındı bile. Ege denizi derin mavisi renk ile elbisesi olgunluğu sergileyen Maria'ya 3 adet iskandinav sarışın geri vokal ve yine tevazu dolu koreografi hareketleriyle eşlik ediyorlar. Yan tarafta ise iki gitarist sahneyi (neredeyse süs olarak - ki ben yakıştıramadım - o gitaristlerin orada ne işleri var.. sahne görüntüsü mahvolmuş resmen) süslüyorlar. Maria çok sabırlı ve metanetli biçimde sesini teknik olarak yerinde güzel kullandı diyebiliriz. Ingilizce telafuzu mükemmel. inşalleh bu orta derece slow parça klas olması sebebiyle final bileti alır. Hakediyor yani. Alamazsa ilk ağlayanlardan ben olurum herhalde.
Bu sene ilk RÜZGAR MAKINESI'ni kullanan ûlke Norveç .. Ama gelin görün sırada sürüsüyle ülke var bu cihazı kullanamak isteyen .. Bayan temsilciler şampuan reklamı yapacaklar adeta sanırım.

not: bu arada da söylemeden edemeyeceğim. Bu sene Norveç ulusal finalini izledim. Inanin 4 yari final olsun, yari final ya da final olsun .. onca şarkı içerisinde tek bu vardi adabında olan. Gerisi çok vasatın altında .. Norveçliler o kadar zayıf bir ulusal final geçirdiler ki .. resmen 'Utaniyorum Norveçli olarak' dedirtti uluslararası forumlarda.. Allahüellem nerde kalmıştık .. ha evet tamam .. Norveç'in bu sene tek ümidi bu şarkı .. Norveç kendisine yazık etti .

En son fatih civelek tarafından Çrş 14 May 2008, 04:00 tarihinde değiştirildi, toplamda 5 kere değiştirildi

mesajı beğendiniz mi?: +1
fatih civelek
site görevlisi

Çrş 14 May 2008, 00:03   2. GÜN - 2 GRUP - 1. YARI FINAL PROVALARI - PAZAR 12 MAYIS 2008

altta ki linkte tüm eurovision haftası boyunca ülkelerin sahneye çıkış
ve basın toplantısı saatlerine ulaşabilirsiniz.

http://www.eurovision.tv/upload/media/ESC2008_rehearsals.pdf

Türkiye'de youtube yasaklı olduğundan buraya tıklayıp tüm eserleri
youtube'sız dinleyebilme imkânına sahipsiniz

http://www.eurovision.tv/mediaplayer/2008/player.html

1. YARI FINAL PROVALARI - PAZARTESI 12 MAYIS 2008

10. Polonya
For life - Hayat boyu

Prova: 9:30- 10:10
Basın Toplantısı 11:05- 11:35

Prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=800

Polonya en son 2003'te ilk 10'a girebilme başarısı göstermişti. O gün bu gün derken 4 sene rezillik çektiler. Hatta 2 yıl peşpeşe ucundan 11. oldular ve hep kılpayı final biletlerini kaçırdılar. Bu sene Polonya Devlet Televizyonu Ulusal final Kapılarını Uluslararası sanatçılara açtı ve bol bol isveçli ve ispanyol besteciler bu yarışa katıldılar. şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki gerçekten Mükemmel bir ulusal final ile Avrupa'nın ilk 3 içine girmeyi başardılar. 12 şarkının her biri klastı diyebilirim. Ve nihayet Polonyalı bir erkek ile evlenen Amerikalı güzel ISIS GEE hanfendi sesiyle Avrupa'yı büyüledi ve büyülemeye devam ediyor. Bu şarkı hemen hemen bir Hollywood şarkısı, ama daha elit ve seviyeli diyebilirim. Bir aşk şarkısı .. tamamda hep o bildiğimiz aşk şarkılarından değil yani .. dinlenmeniz gerekiyor .. ne dediğimi anlayacaksınız.

Isis bu sabah herkesi cezbetti. Kısa beyaz bir elbise Altın renkli saçlarıyla beraber kraliçe görüntüsüyle güzellik saçtı resmen. Kendinden emin ve vokal güçlü bir provayla gününü tamamladı. Bu bayan sanatçı işini ciddi aldığının ispati oldu bugün, Kamera ile göz iletişimi, vucüd duruşu vesaire .. profesyonelce .. Sabah olmasına rağmen ses kalitesi iyinin bayağı üstüydü.
Bir pianist ve 4'lüden oluşan 3 kemancı ve çellocu ile şarkının klasik soundu yerli yerinde aktarıldı. Zaten bu şarkı sukünet gerektiriyor. Iyi ki Estonya gibi zıplamalar yok . Yerde ki sahnenin üst kısmına hafif kuru buz etkisi veriliyor .. LED ekranları fazla ısınmasın diye. Bu durumda bugün 2-3 sanatçı kaymasyonlardan kurtardılar. Kaygan bir sahne de prova zorluyor elbet. Polonya tekrar final bileti istiyor ve küvvetli ihtimal ile Polonya kesin finalde

not: Polonya heyeti arka fon renklerden hoşnut olmadığını açıkladı. Kırmızı bu şarkıya açmıyor, bu aşıkâr elbet. Büyük ihtimal ulusal finllerinde ki gibi MAVI renkerli tercih edecekler gibi görünüyor.

11. Irlanda
Irelande douze points - Irlanda oniki puan

Prova 10:10-10:50
Basın Toplantısı: 11:45- 12:15

Prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=801

Bazı ülkeler vardır ya hani .. diyesim var ama, bunu tekile indirmek lazım. Bir ülke vardır 7 defa bu festivalı kazanmış ve son 12 sene diblerde sürünmüş, bu son 12 senede kendinden bahsettirememiş ve sonunda bu ülkenin halkı tepkisel oylama ile uyduruk / kıytırık hiç kaydeye alınmayacak bir HINDI'yi yolluyorlar Belgrad'a. Estonya'dan sonra Irlanda'da AMAN ALLAHIM N'OLUYOR BU ÜLKELERE diyorsunuz ister istemez. isteseniz de istemeseniz de bu Hindi'nin ismi DUSTIN ve ekranlarda " Dustin the Turkey " olarak yansıyacak. Ve bizim Türkiye ile isimlendirmesiyle bağ kuruluyor son zamanlarda bu Hindiyle.
Irlandalılar alış-veriş yapmışlar ve Carrefour gibi bir yerde Abüdik Gübidik çamaşır makinesi satın almışlar. Bu çamaşır makinesinin üstünde mi içinde mi bilinmez bir de TUVALET yerleştirmişler. Bu Kukla Hindi çok antipatik ve laubali bir ses tonajinda Avrupa'ya sesleniyor.. cesaretle birde münasebetsizlik yapıp ' N'olursunuz irlanda'ya 12 puan Lütfen " diye yalvarıyor aslında. 2 geri vokal ve 3 adet rezil rüsvan içinde manyak manyak dansçilarla irlanda kendisini rezil etmeyi garantileyen ikinci ülke [ estonya'nın ardından tabii ki ].
Utanıyorum ve kızıyorum resmen Güzelim Eurovision'u ne hale getirdiler. 22 senelik Eurovision hayatımda böyle bir kepazelik görmedim. Velhasıl ünlü Riverdance halk oyunlarına her daim her sene ekler oldular. Vokallere altın renkli kıyafet ve dansçılarda irlanda bayrağında ki renklerden oluşan papağan tüğlü köstümler giyeceklermış felan filan. De get rezil Hindi .. Bir de utanmadan Türk delegasyonuna bir röpörtajda diyor ki .. Valla benim sayemde Türkiye'ye reklam oluyor. Turkey turkey diye diye insanlar ikimizi de puan verecekler gibilerinden. Bu röpörtaja buradan ulaşabilirsiniz Kukla sende pfffffffffffffff ..

Bir de utanmadan ne diyor demezsiniz ?? prova sonunda ' Kazandık mı şekerim ' .. Bu şarkıda muhakkak bir mola vermelisiniz. veyahut çamaşırlarınızı o arada gerçek bir makineye atıveriniz. Bu şarkı mı Allah aşkına .. buna kalp dayanmaz .. kalp krizi geçirenler olmasın lütfen. şarkı sözlerinden bahsetmeyeceğim diyorum ama daha sonra tercüme edip buraya aktarırım. Yuh diyorum, başka birşeyde demiyorum

12. Andora
Cassanova - Kasanova

Prova: 10:50- 11:30
Basın Toplantısı: 12:25- 12:55

Prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=802

Gisela ispanyol bir hanfendi ve Andorra'yı temsil ediyor [ az kalsın Andora'li bir grup ta ispanya'yı temsil edecekti gibi gibi ] ülke sanatçılarında değiş tokuşlar oluyor iki ülke arasında bazen.
Gisela uzun zaman eurovision'da görünmeyen prova kıyafetiyle bizleri 70'lı yılların nostaljisine götürdü. Vokal olarak temiz bir seslendirme ve ingilizcesini bayağı düzelttiği duyuluyor. Geri vokaller tam senkronize (yani eş güdümlü) değiller. 2. provada düzellir umarım.
Eski Eurovision Koreografisiyle de bizleri eskilere götürüyorlar. Bu parça ritmik pop-müziği ve standart bir parça olarak fazla tantanası yok sahnede. şarkı sözleri ingilizce ve Katalanca ispanyolcasıyla ekrana taşınıyor. Mutluluk hissetiren bir eser olduğu gibi sadeliği ile final bileti alır gibi geldi bana.

Bu arada Gisela 2002 senesinde Rosa'nın geri vokali olarak ispanya'yı temsil etmişti ve o senesi 7. gelmişlerdi yanlış hatırlamıyorsam. Bu durumda Gisela'nın Eurovision sahne tecrübesi söz konusu, fazla heyecanlı olmaması gerekir. Gisela'yı 2002'de tekrar seyretmek isteyenler buraya tıklasınlar. Benim top 10 listemde yeri olan bir şarkı aynı zamanda. http://www.youtube.com/watch?v=pQJpRO1P6jc (Gisela en önde uzun saçlı olan)

13. Bosna Hersek
Pokusaj - Dene(mek)

Prova: 11:30- 12:10
Basın Toplantısı: 13:05- 13:35

Prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=807

Laka efendiye eşlik eden kız kardeşi. Sahne de bir koşuşturmaca var anlatmak mümkün degil.
şizofrenik git-gel yaparak bayan çamaşırları asıyor tele. Daha sonra geri vokallerin ellerinden yünü alıp irmağın içine atıyor. Laka ise enerji dolu hareketleriyle hikayesini anlatıyor ve ' dene ' diyor. Korma dene, yeter ki isteyiver .. şarkı sözleri boşnak lisanında entellektüel edebiyatı anlatıyor ve ne kadar da kötü bir şarkı gibi yansısa da Bosna Herksek son 2 senede yolladığı etnik ve balkanların romantizmi ile dolu şarkılarından vazgeçip 270° bambaşka bir stilde temsiliyetini sürdürüyor. Arka planda bu sefer Hindiler yok ama Tavuklar var. Tavuk yakalamak o kadar kolay değil.. ve aynı şekilde " hayatta her insanın kucağına şans düşmüyor. Dene ve çalış .. azim ve irade gösterirsen dünyada ki bütün zorlukları atlatabilirsin " diyor. çok ince nükteleri olan bir eser. Melodik alt yapı ise gizemli ve roller muazzam biçimde etkiliyor insanı. Bravo Bosna .. bu cesaretten dolayı tebrik etmek lazım gelir. Bu seviyeli ve egzentrik yapısıyla bu şarkı final bileti alacak gibi geliyor bana. Hadi hayırlısı
Bu arada bizim sanatçımız aynı zamanda eğitimli birisi ve hayat içinde gayret etmemiz gerektiğini teatral olarak aktarıyor.

14. Ermenistan
Qele qele - Haydi haydi (gidelim)

Prova: 13:10- 13:50
Basın Toplantısı 14:45- 15:15

Prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=816

Ermenistan güzeli Siruşho sahneye 3 erkek dansçı ile geliyor ve iki erkek vokal ise Sirusho'ya eşlik ediyorlar. Kesinkli bu senenin küvvetli performanslarından saymak lazım. Ses kalitesi sahnenin arka ucralarına kadar yetişiyor. En güzeli de ne biliyor musunuz? Alışageldiğimiz dans koreografisi yok burda. Bu 3 dansçıyı insan hayretler içinde izliyor. Yer ekranında sürünerek motifler çizip şarkınının estetik görünüm olarak büyümesine katkı sağlıyorlar. Büyük UYUM buna denir herhalde .. Sirusho eurovision sahnesinde bu platformda benim tahminime göre yüzerek, hatta yüzerek bile değil .. Flört yapa yapa finalde yerini alacaktır. Finali kayıtsız şartsız hakkeden şarkılardan, çünkü bu Türkiye'nin şarkısı olsa muhakkak finaldeyiz dedirttirecek cinsten. çünkü Anadolu - Kavkas tınıları bu şarkıda ihya ediyor. Mutlu olmamak elde değil
Bu yıl Ermenistan'ın 3. yılı ve ilk 2 senede erkeklerin ikiside 8.lik getridiler .. inşallah sirusho daha da güzel neticeler getiririr. Sevimli olduğu kadar da görevini temiz yerine getiriyor.

15. Hollanda
Your heart belongs to me - Kalbin bana ait

Prova: 13:50- 14:30
Basın Toplantısı: 15:25- 15:55

Prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=819

Bayan sanatçılar bu sene müthiş performans sergiliylar. Bu sefer Hollanda'dan bir Hindi ... şaka şaka Hollanda güzelinin ismi HIND .. bu kadar da tesadüf olamaz yani .. heheh
Büyük şamdanlar arka planda belirliyor. Diz üstüne kadar kadinsi botlarla Hollanda temiz bir 1. provayı geride bıraktı. 3 bayan geri vokal ve 2 erkek dansçı ile temiz prova'dan maalesef şarkı adına pek birşey diyemiyorum. şarkı aynı Ermenistanda ki gibi " Ben Burdayım " diyip ekrandan sıçramıyorum. Hollanda yine hiç birşey avlayamadan geri ülkesine dönecek sanırım
HIND 'in diksyonu (telafuzu çok güzel) .. bye bye Hollanda ...

16. Finlandiya
Missä miehet ratsastaa - Insanoğlu nerden geçiyorsa

Prova:14:30- 15:10
Basın Toplantısı: 16:05- 16:35

Prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=823

Bu Finlandiya'da ya gerçekten kültür kalmamış, ya da kültür denen birşey yok! şöyle diyelim.. Finlandiya'da kültür var mıdır ?? insan 3 sene peşpeşe ROCK yollar mı yahuu.. hadi 2006'da rock ile kazandılar .. 2007'de ise kendi evsahipliğinde pasif rock eseri ile diblerde sürünürken bu sene çekmecelerinde en ağır [ .. yani en ağır ne varsa .. ] ROCK parçasını yolluyorlar. FIN ulusal finallerden başka türlü şarkı çıkmaz oldu ve en kötüsü de rock rock rock dolunca bir Ulusal final .. insana GINA gelmiyor değil..
Terästbetoni ========>>> yani TERAS BETON isminde bu grub Metal Rock'u saheney getiriyorlar ve armoni olarak birbirlerinin seslerine güzel eşlik ettikleri duyulabiliyor. Lordi'nin Rock eseri " Hard Rock Hallelujah " orta sınıfa hitap eden bir rock parçasıydı. Bu neye hitap ediyor anlamadım gitti. Arka fon görüntü ve piroteknik efektler olarak Finliler bu sene Azerbaycan'ın o cehennemsi atmosferini rahatlıkla solluyabiliyorlar diyebilirim.
30 saniye boyunca kıvılcımlar ve ateş şeritleri ve alevler ve vuruşlar sizleri hiç bırakmıyor. Klimax'a doğru ilerlediğimizde Fince seslendirilen bu eser gerçekten insanı hayrete düşürüyor.. Bir lisan bu kadar mi çirkin yansır insanoğlunun kulağına ???
Görüntü olarak bu TERAS BETONI 'nin hiç bir eksiği yok.. Sanki arka fon ışıklandırmasını kendilerine tapulamışlar !!!

Ben beğenmedim rezil ötesi .. bahyyğğğkk .. Finlilerden ama Türkiye'ye oy çıkar .. Rock'u seven ve bol bol keseden Rock için oy veren bir halk oldukları için .. şarkı sözlerini tercüme etmek bile başlı başına ahmaklır olur ..

17. Romanya
Pe-o margine de lume - Dünyanın bir uçurumunda

Prova: 15:30- 16:10
Basın Toplantısı: 17:05- 17:35

Prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=824

Allah'tan bu güzelim şarkı Finlandiya'dan sonra sahne de yer alıyor .. yoksa gerçekten rezillik üstü rezillik olurdu. Romanya'nın şarkısını bu yıl hiç birinin katletmesine hakkı yok. Bu sene ilk 3 yapacaklarına canı gönülden inanıyorum.
BU KADAR AHENK BU KADAR TATLI RENKLER nasıl bir şarkının reçetesini oluşturuyormuş ögrenmek lazım .. örneğin Türkiye en son ne zaman bir DUET yolladı şu kahrolası Eurovision'a ? Bilenlere eurovision arşıvımden bir DVD ikram edebilirim

Türkçe Mükemmel, muazzam, müthiş dediğimiz kelimelerin ingilizce karşılığı PERFECT olur galiba .. Bu kadar tatlı, tane tane telafuzlarla ve flört yapmadan dürüst aşkı ekrana aktaran bir şarkıdan bahsediyoruz. şarkı sinenize işliyor ve kalbinizi fethediyor. Bu duygu dolu şarkıyla sevginin coğrafyasında ve aşkın ılıman ikliminde yolculuk etmeye hazır olun, çünkü Vlad'in o antramanli klasik seslendirmede erkeksi sesi sizi cezbedecek. Nico ise bayan olarak güzel eşlik ediyor. Rumen ve Italyanca .. iki kardeş lisanın bir eserde ki bu uyumu anlatılamaz sanırım. Sonuna doğru bu ikili yaklaşıyor .. Yüksek notaları tutturmakta zorlanmaya bu ikiliye bir pianist ve 3 adet bayan geri vokaller eşlik ediyor. Bu şarkı top yekün bir kitleye değil .. kişiye ulaştırılıyor.

Not: Polonya gibi Romanya'da bu sene müthiş bir ulusal finale imza attılar. Rumen ulusal final isveçlilerle doluydu. Bu isveçliler eurovision-kolik oldular gerçekten. Ama bizde ki gibi Romanya'da da Milli duygular hat safaya yükseldi ve netice de halkı etkilemesini bilen TV programları Rumen kökenli sanatçıları yollamakta karar aldılar. Ama inanın bir şarkı vardı ki bu Romanya'nın ulusal finalinde dillere destan klasiklerin arasında sayılabilecekti. o mu bu mu olsaydı diyenler youtube'da BIONDO - SHINE diye aratsınlar ve dinleyip karar verebileceklerdir sanırım.
Birde bu yetmemiş gibi Romanya'nin bu sene ki şarkısı bir ispanyol şarkısından çalıntı diye haftalarca haber başlıkları attı .. Netice de özel Müzik Heyeti Timi Romanya Televizyonu tarafından tayin edildi ve araştırmalar gösterdi ki Nota yazılımı olarak bir çalıntının olmadığı ortaya çıktı. Romanya temiz belge kağıdını alıpta Belgrad'a geldi yani.. keyfli dinlemeler ..

18. Rusya
Believe - Inan

Prova: 16:10- 16:50
Basın Toplantısı: 17:45- 18:15

Prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=827

Dima Bilan'ı tanımayan yoktur eurovision fanları arasında .. Hatta Helsinki'de Fotoğraf makinemle onu yakından yakalayabildim .. O fotoğraflarım arşivde bir yerde vallahi .. görmek isteyenler bana özel mesaj atsın ulaştıracağım .. söz
2006 senesinde Atina'da Rusya'ya ikinciliği getiren Dima Bilan bu sene Rusya'yı tekrar temsil ediyor. Bu Dima var ya .. Bu nazık adamda fikir tükenmek bilmiyor. Her katılımda katma değer getirmez iseniz sahne showunuz için o zaman ölmeye mahkumsunuz demektir.

Dima sahneye kimleri mi getirdi, sayalım .. 1) Evgeni Plushenko = erkeklerde Avrupa, Dünya ve Olimpiyat buz pateni kralı. Sahne de küçük bir buz platformu üzerinde o enfes hareketlerini izlemelisiniz, bir deha bu adam resmen. Bir kaç adet Piruette, serili dönüşler sanırım Lup ve Axel dönüşleri de vardı ekranda .. 2) ise Rusya'nın en meşhur Kemancısı ve dünya'nın en pahalı STRADIVARIUS kemanlarından birini elleriyle hizmetlendiriyor.. herneyse .. uzun lafın kısası şarkının dramatik alt vuruşları güçlendirildi ve şarkı insana daha sıcak ve duygu dolu aktarılıyor.
Dima ilk provasında ses problemi çekmemesine rağmen istediği performansı veremed .. 2006 tecrübesine dayanarak söyleyebilirim ki 2. provalar daha muhteşem olacak.

Rusya'nın şarkısı bir sosyal projeyi anlatıyor. Ayağı kesilecek veyahut Ameliyat olmazsa ölecek olan bir çocuk için Yardım Kampanyası başlatılıyor ve neticede INAN yavrum, inan iyileşeceksin diyor. ilk kez direk olarak aşkı anlatmayan ender şarkılardan eurvision'da.
Bu video'yu izlemek isteyenler .. http://www.youtube.com/watch?v=TBoALZEo7NA n'olursunuz izleyin .. ne dediğimi fazlasıyla anlayacaksınız.
Bu şarkı bu sene muhabir olarak benim birincim. 2009'da Moskova'da olmak istiyorum. Artık Rusya imza atsın bu yarışmaya .. hak ediyorlar çünkü ..

19. Yunanistan
Secret Combination - Gizli birleştirme

Prova: 16:50 - 17:30
Basın Toplantısı: 18:25- 18:55

Prova resimleri : http://www.eurovision.tv/page/photos?gal=826

Ya bu Yunanistan'ı temsil eden bayan nasıl böyle her daim şımarık davranıyor ?? Ya yapısı böyle ya da rolünü güzel oynuyor .. Herneyse ..
KALOMOIRA hanfendi Belgrad'a kendi sahnesini getirdi adeta .. Dansçılar bir kitabın sayfasını açarken büyük bir Kalp oluşu veriyor.. ve bu kalp bizim Mor ve Ötesi'nin grup isminden esinlenilmiş olacaklar ki Mor renkli çiçeklerden oluşuyor. Velhasıl Kalomoira dansçları tarafından omuzlarda taşınıyor ve elmas renklerinden oluşan yatak direkleri üzerine oturtturuluyor felan filan falan. Bana çok karışık geldi.. Bu şarkı fena değil .. yani hani Beyaz Show'da bu Yunan bayanı görmüş olanlar bilir. Ülkemizi ziyaret ettiğinde şarkı her yerde çalınıyor ve müthiş melodik bir şarkı olduğu anlaşılıyordu .. derken .. Yunanistan kendi elleriyle bu vasat sahne senaryosu ile final biletini yakacak .. Yunanistan koreografisinden daha fazlasını beklemek daha doğru olurdu. Hatta msn'imde isveçli, fransız ve ispanyol eurovision arkadaşlarımla irtibattayım .. onlarda aynı kanaati taşıyorlar. 2. grubun son provasını yapan Yunanistan güzeli en hareketli sanatçıydı bugün. Bütün Vucüdünü o kadar çalkalıyor ki .. Asena ve Tanyeli'yi aratırmayak çinsten .. Ben beğenmedim ve her daim abartı ile dolu bir prova .. Ses olarak fena değil, ingilizce güzel .. birde sonunda o bildiğimi şampuan reklamı için kullanılan Rüzgar Makinesi ile bu gün ki provaları kapatmak durumundayız.

.. bakalım Salı günü bizim MOR VE ÖTESI 'nin provaları nasıl olacak ..

DEVAMI GELECEK AZ SONRA

mesajı beğendiniz mi?
hilalacuner

Çrş 14 May 2008, 19:04   teşekkür

Fatihcivelek çok başarmış ve yorulmuş.Elinize gözünüze sağlık..

mesajı beğendiniz mi?
Galik

Prş 15 May 2008, 04:01  

Azerbaycan ve Türkiyeye başarılar!

mesajı beğendiniz mi?
Mesajları seç: