Ana Sayfa  

Burç
site denetçisi

Prş 20 Mar 2008, 08:53   İftar çadırı laikliğe aykırı mıdır?

Bu savcı kafayı sıyırmış olmalı.
Laiklik nedir bilmeyen adam nasıl savcı olur da laikliği korur?
Bu kadar kopabilir mi bir insan kendi halkından ve kültüründen?

O kadar komik iddialar var ki, bence acil akıl hastanesine kapatılmalı.
Bunlardan sadece birini ele almak istiyorum :
Ramazan ayında kent meydanlarında kurulan iftar çadırları, irtica imiş, laikliğe aykırı imiş.
Öyleyse neden sadece bir tek partiyi kapatmaya çalışıyorsun diye sormazlar mı adama?
Her belediyenin verdiği bir hizmet bu.
Tüm partileri kapatıp, orucu yasaklayın, herkese Lenin posteri dağıtın, "laikliği" korumak için.

Alıntı:
Ünlü sanatçı Mahsun Kırmızıgül de yıllardır iftar yemeği verdiğini ifade ederken, imkânı olduğu sürece bu tür organizasyonlara destek vereceğini vurguluyor. Kırmızıgül, "Böyle manevi bir durumu nasıl iktidar partisiyle ilişkilendirebilirler? Ben Allah'la arama bu tür küçük hesapları koymam. Bu, duyduğum en saçma şey." sözleriyle tepkisini dile getiriyor. Sanatçı Seda Sayan ise bu tür hayırların konuşulmasını yadırgadığını belirtiyor. Sanatçı, her yıl iftar yemeği vermeye devam edeceğini dile getiriyor. İftar çadırında yemek vermenin her insanın yapabileceği bir şey olduğunu söyleyen ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil de, "Böyle şeyler iktidara göre veya şarta, duruma göre yapılmaz." diyor.

haberin tümü için tıklayınız...

Bu adamın bu yaşa kadar "adalet" dağıttığı insanlara acıyorum..

mesajı beğendiniz mi?: +20
OkanDikmen
bölüm denetçisi

Prş 20 Mar 2008, 09:02  

Alıntı:
Bu adamın bu yaşa kadar "adalet" dağıttığı insanlara acıyorum..

Burç bey bayağı iyimser..

Ben bu kerameti kendinden menkul adamcığın bugüne kadar bırakın adalet dağıtmayı; zulümden başka herhangi birşey dağıttığına bile inanmıyorum..

En son OkanDikmen tarafından Prş 20 Mar 2008, 09:07 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

mesajı beğendiniz mi?
İSMAİL ÇELİK

Prş 20 Mar 2008, 09:06  

Allah bağışlasın,Allah korusun,İnşaallah,Maşaallah,Allah kurtarsın,Allahaısmarladık,Allah kahretsin,Allah kavuştursun,Allah Allah, Allah'ın emri peygamberin kavli ile kelime ve kavramarıda irtica tehdidi sayılıyormu acaba?Yakında banada dava açarlar o zaman.

mesajı beğendiniz mi?: +2
metehan akdoğan

Prş 20 Mar 2008, 09:06  

iftar çadırını laiklik karşıtı bir eylem olarak görenleri,hayretle gülerek ve şaşkınlık içerisinde sanat camiasına havale ediyorum.....

mesajı beğendiniz mi?
ÇALIŞKAN

Prş 20 Mar 2008, 09:12  

Garibanlara sıcak çorba içirmek suç olmamalı.Keşke imkân olsada işte verebilseler.Kimse bir gün o garibanın yerine düşemiyeceğini garanti edemez.Bakarsınız sizde bir gün bir parça ekmeğe muhtaç kalmışınız.Bence karşımızdakinin yerine kendimizi düşünmeliyiz.

mesajı beğendiniz mi?
melih

Prş 20 Mar 2008, 09:12  

Savcının kendisi irticacı asıl.Sekreteri Türbanlı. Yargıtay kamusal alan değilmide binaya türbanla giriyor.... Sonrada Türbandan dolayı iddanameye yüzlerce iddaa yazıyor.Bu ne pehriz bu ne lahana turşusu savcı bey.

mesajı beğendiniz mi?: -2
osman eskimez

Prş 20 Mar 2008, 09:13  

Alıntı:
Gönül ne çay ister ne kahve gönül sohbet ister kahve bahane !!!!!!!!

Ne demek istediğimi her halde anladınız ? Pardon tabiki anlamayanlarda vardır öyleyse hemen söyleyeyim . Maksatları ÜLKEMİZDE DİN VE İSLAM UĞRUNA HEPSİNİ YOK ETMEK YANİ DİNSİZ BİR DEVLET HAYAL EDİYORLAR .
İslamın 5 şartından biri olan oruç'u ne hallere getirdiler PES DOĞRUSU . ONLARI ALLAHA HAVALE EDİYORUZ .
Artık şaşırmışlar SAPLA SAMANI BIRAK KARIŞTIRMAYI ÇORBAYA ÇEVİRDİLER ..
ONLARO ÇADIRDAKİ MUTLULUĞU HİÇ YAŞAMIŞLARMI ACABA ?

BURÇ DEMİŞKİ
Alıntı:
O kadar komik iddialar var ki, bence acil akıl hastanesine kapatılmalı.

AMAN BURÇ AKIL HASTANESİNE GÖNDERİRSEK ORAYIDA RAHATSIZ EDERLER BUNLARDAN KORKULUR

En son osman eskimez tarafından Prş 20 Mar 2008, 09:15 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

mesajı beğendiniz mi?
Ali KIRLI

Prş 20 Mar 2008, 09:14  

İslâmda hayır ve sevap Allah rızası için yapılır. Kullara gösteriş olsun, reklam olsun diye değil. Bir parti, bir cemaat, bir sanatçı vs. samimi niyetle insanlara iftar yemeği verirse bu çok iyidir. Taraftar kazanmak, oy toplamak gibi amaçlar öne çıkmışsa bu laikliğe de aykırıdır, şeriata da...

Savcının bu faaliyeti hangi anlamda laikliğe aykırı bulduğuna bakmak lazım.

mesajı beğendiniz mi?: +1
Uğur!
site denetçisi

Prş 20 Mar 2008, 09:18  

Alıntı:
İslâmda hayır ve sevap Allah rızası için yapılır. Kullara gösteriş olsun, reklam olsun diye değil. Bir parti, bir cemaat, bir sanatçı vs. samimi niyetle insanlara iftar yemeği verirse bu çok iyidir. Taraftar kazanmak, oy toplamak gibi amaçlar öne çıkmışsa bu laikliğe de aykırıdır, şeriata da...

Savcının bu faaliyeti hangi anlamda laikliğe aykırı bulduğuna bakmak lazım.

Bu o zaman tamamen niyet okuyuculuğudur öyle değil mi?
Hangi niyetle yaptığını kim bilebilir ?

mesajı beğendiniz mi?: +1
MURAT ÇELİK

Prş 20 Mar 2008, 09:36   ÇOK KOMİK ŞEYLER BUNLAR

arkadaşlar bu olaylar,bu tartışmalar çok komik ve çok çocuksu. Elhamdülillah müslümanım diyoruz fakat en ufak bir dini meselede acaba suçmudur bu diye düşünüyoruz.kıyametin yaklaştığı ve insanlığın yoldan çıktığı gayet ortadadır. ki Sevgili Peygamberimiz(S.A.V) ahir zamanda İslama sarılmak ateşe sarılmaktan daha zor olacak diyor.namuslular namussuz , namussuzlar namuslu olacak, alimler cahil , cahiller alim olacak. dünya tersine dönecek. biraz düşünelim arkadaşlar sizce bunlar olmuyormu? hep eleştiriyoruz, hep tenkit ediyoruz. bir kaç kendini bilmez yada başkaları tarafından ayartılmış kişilerin yanlış hareketlerini göz önüne alarak sırf adam müslüman diye kos koca İslamı eleştirmekten çekinmiyoruz. İslamın ilk emri oku ve karıncayı dahi inciltme düsturu vardır arkadaşlar. önce kendimizi ve etrafımızı eleştirmeliyiz. kaldıki iftar çadırı laikliğe aykırı ise bütün camilerin yıkılması ve islamın ortadan kaldırılmasıda gerekmezmi??tabi sıkıysa... saygılar sunuyorum.

mesajı beğendiniz mi?
Mesajları seç: