Çrş 12 Mar 2008, 20:30 Cumhuriyet Gazetesinin Sinir Bozucu Reklamı: Cumhuriyet Kadınıymış! Hıh!
Az önce gördüm reklamı. Kanallarda bu tip reklamın verilmesi bence rezillik.
Bu reklam resmen ırkçılık olmuş. Başka bir tanım getiremiyorum.
Kadınlar üzerinden böyle nasıl ucuzca prim yaparlar anlamıyorum.
Biz kadınlar ne kadar aciz oldukta Cumhuriyet gazetesi bizi düşünür oldu?
Nasıl iğrenç bir zihniyettir bu böyle.
Allah bilir o gazetenin çalışanlarının büyük çoğunluğu erkektir. Bıktım artık kadınlar konusunda erkeklerin ve şimdi de gazetelerin söz sahibi olmasına.
Buna benzer reklamları cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde de yaptılar sonuç ne oldu hepimiz gördük, yüzde 47 lik bir karşı devrim oldu, demek ki hala bazı şeyleri çok iyi idrak edememişler,yüzde 47 i sakın yüzde 70 olmasın, bir sene sonra yerel seçimler var.
Bunun adı direkt faşizm..Birilerini hedef göstermek istiyorlar..Tamam anladık onları sevmiyorsunuz onlardan nefret ediyorsunuz..Ama bari onları reklamınız için malzeme olarak kullanmayın..
Başbakan'ın 3 çocuk doğurun demesi ne kadar etik değilse, bu reklam da o kadar etik değil. Böyle reklamlar ve düşünceler kadının düşünce özgürlüğünü tamamen aşağılamaktadır. Ataerkil toplumların en büyük sorunu; kadını sadece araç olarak düşünmek ve kullanmak, çocuk doğurtup soyunu devam ettirmek ve eve hapsederek uygarlığın nimetlerinden yararlanmasını önlemek. Bunu da engelleyecek ve bitrecek tek şey Kadının isyan ederek hakkını araması ve kazanmasıdır.
Boşver.Takma kafana.Kendilerinden bekleneni ve kendilerine yakışanı yapmışlar.Kimbilir,belkide 'yahu nekadar güzel bir iş çıkardık 'diyorlardır.ALLAH ıslah etsin demekten başka neyapabiliriz.Şu memleketi azıcık düşünseler..
Sayın Gözde hanım, bu reklamları sevmiyorsunuz fakat böyle devam ederse siz de reklamdaki gibi olabilirsiniz. İran'da yavaş yavaş böyle olmuş. Benim mesajıma sizde menfi katılmıştınız. verilen eksi mesajlar çok ama gidilen yol bu yol inşallah ben haklı çıkmam.
CUMHURİYET Kadını nasılmış birde onu açıklasalarda bizde ona göre sahip çıksak!!!!!! .
AMA TÜRKİYE CUMHURİYETİ kadınları bu reklama OKKALI BİR OSMANLI tokatı vurunca o zaman görecekler gerçekleri .
Bu tür hareketler hoş değil. Toplumu ayrıştırmanın,ötekileştirmenin bir anlamı yok. Hepimiz aynı gemideyiz.. Bu toplumu birbiriyle kapıştımanın kimseye faydası olmayacaktır.
Geçmişte bunun acılarını bu toplum yaşadı .Sivas'da yaşadı, Maraş'ta yaşadı,Üniveristelerde yaşadı. Hala bir tarafımız kanıyor. Bölücülük tehditi bitmiş değil. Komşumuzda yangın var.
Amerika dibimize kadar geldi. Toplumsal barışı bozucu davranışlardan kaçınmamız gerekir. Daha çok nasıl üretiriz,işsizimize nasıl iş buluruz,gelir dağılımını nasıl çözeriz, kalkınmamızı nasıl sağlarızı düşünmemiz gerekir.