sayfa 2  |
 |
İSMAİL ÇELİK
15 yıl önce - Prş 13 Mar 2008, 15:18
Mecidiyeköy metrobüsü için durak olursa anıtmezarın orada ayrıyetten aktarma yapmak istemeyenler biraz yürüyerek Lrt ye geçebilirler.5 dakika çok değil.
|
 |
Mustafa Noyan
15 yıl önce - Prş 13 Mar 2008, 15:28
Aynı noktaya bir aktarma merkezi istasyon kurma fikrini, henüz Şehitlik Edirnekapı Topkapı uzatma inşaatı başlamadan bir mesajımda yazmıştım; kısa bir yürüme bantı gibi bir çözümle bahsettiğimiz istasyona sultançiftliği LRT hattını entegre edebiliriz; bu konuda öncü düşünceyi sitemizde yazmasa da üye olarak izleyen bir arkadaşım Mehmet Cömert geçen aylarda benimle paylaşmıştı, hatta kendisiyle bölgede küçük bir keşif gezisi yaparak istasyonun çevre uzaklıklarını tesbite çalışmıştık; şüphesiz pahalı bir yatırım ancak bu sayfada dile getirildği gibi 2 metrobüs, 2 metro ve onlarca İETT hattını birbirine entegre edecek muhteşem bir istasyon olurdu
|
 |
Mehmet Kasım
15 yıl önce - Prş 13 Mar 2008, 15:46
Tasarı projesi de bu. İBB alsın bu mantığı kullansın. Bedava hizmet
Mavi çizgi:Metro hattının geçtiği yer.
Sarı alan: Peronlar. P1 ve P2 şeklinde gidiş-geliş ayrı peronlardan olacak.
(+)
|
 |
Akın Kurtoğlu
15 yıl önce - Prş 13 Mar 2008, 22:35
P1 ve P2 platformlarını niye birbirinden ayırdın?
Akın KURTOĞLU
|
 |
Mehmet Kasım
15 yıl önce - Cum 14 Mar 2008, 11:40
Yer müsait olmayabilir diye. Malum kavşak ortası bir yer. P1 ve P2 olarak daha rahat yapılabilir diye düşündüm.
İstasyonlar dar olmamalı. Ferah ve geniş olmalı.
|
 |
Akın Kurtoğlu
15 yıl önce - Cum 14 Mar 2008, 11:45
Alıntı: |
Yer müsait olmayabilir diye. |
Sormamdaki amaç şuydu: LRT o kesimde zaten alttan devam etmiyor mu? Tünelden ilerlediği için, karşılıklı platform inşası mümkün olabilir. Bu sayede güvenlik de zayıflamaz. Kontrol güçleşmez.
Akın KURTOĞLU
|
 |
İSMAİL ÇELİK
15 yıl önce - Cum 14 Mar 2008, 11:54
Yer müsait o bölgede emin olun,en kötü ihtimal yolun altına doğru yapı genişletilebilir.Zira yol geniş olup fazla engel çıkarmaz.Biraz ötde kısa süreliğine henzeminde oluyor hat.
|
 |
Mehmet Kasım
15 yıl önce - Cum 14 Mar 2008, 12:09
Pes ettim tamam. P1 ve P2 karşı karşıya olacak.
|
 |
İSMAİL ÇELİK
15 yıl önce - Cum 14 Mar 2008, 12:48
İstasyona güzel isim bulalım ama!Vatan bence olmaz dışında kalıyor anıtmezar olabilir ama anıt kelimesi abideye karşı uydurulmuş kelime olduğu için sevimli gelmiyor bana;
|
 |
Akın Kurtoğlu
15 yıl önce - Cum 14 Mar 2008, 12:52
Aslında şu andaki mevcut LRT istasyonunun adı: "Valilik" olmalı, yeni düşündüğümüze de "Ulubatlı" denilmeli (Zaten bir evvelkinin ismi de; Emniyet): Aksaray, Emniyet, Valilik, Ulubatlı, Bayrampaşa... diye gider.
Akın KURTOĞLU
|
 |
sayfa 2  |