Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 2
Mustafa Köseoğlu
12 yıl önce - Pzr 16 Mar 2008, 16:47

İstanbul'un lezzet durakları denince akla Bozası ile Vefa,Hıyarı ile Çengelköy, Yoğurdu ile Kanlıca,Böreği ile Sarıyer, Balığı ile Boğaz Kenarı ve Balık Ekmeğiyle Eminönü Meydanı aklımıza gelir.

ibrahim alıcı
10 yıl önce - Çrş 11 Ksm 2009, 03:26

Adana Dostlar Restaurant-ATAŞEHİR

http://www.adanadostlar.com/

Develi Restaurant-ATAŞEHİR/ETİLER/KALAMIŞ/SAMATYA

http://www.develikebap.com/atasehir/subeler.asp

Kırıntı-NİŞANTAŞI/BAĞDAT CADDESİ/BEBEK/MODA

http://www.kirinti.com.tr/

GoMongo-SUADİYE/İSTİNYE PARK/BEYLİKDÜZÜ MİGROS AVM

http://www.gomongo.com.tr/

Moğol Barbeküsü'nü tatmak isteyenlere özellikle tavsiye ederim



Yılmaz Edessa

8 yıl önce - Pzr 29 Oca 2012, 18:14

Türkiye'nin tartışmasız en iyi kaburga dolmasını yapan meşhur Kaburgacı Selim Amca'nın İstanbul'daki şubeleri için şehir fırsatı kampanyası başlamış. Sevgilinizle, annenizle, babanızla ya da arkadaşlarınızla bu fırsatı değerlendirin derim. Şahsen hemen aldım. 1 hafta sonra kullanacağım.
Şöyle bir menü kampanyaya dahil;

Çift kişilik;
Çorba
Salata
Enfes Kaburga
İkişer Adet İçli Köfte
Kuru Patlıcan Dolması
Mumbar
İçecek
Tatlı
Sınırsız Çay.


55 TL

Bence kaçırılmamalı. Fırsat için linke tıklayabilirsiniz.

http://www.sehirfirsati.com/in/.4q0A0D?nlp


Mehmet DK

8 yıl önce - Cum 03 Şub 2012, 10:21



Ali Muhiddin Hacı Bekir
Türkiye'nin en eski firması olan Hacı Bekir, günümüzde, ailenin 4. ve 5. kuşak iyi yetişmiş bireyleri ile profesyonel yöneticileri idaresinde, bir fabrika,iki imalathane, dört satış mağazası ile Japonya'dan Yeni Zellanda'ya, Orta Doğu'dan Letonya'ya , İngiltere'den ve A.B.D.'lerine kadar uzanan ihracat ağıyla, kurumsallaşmasını tamamlamış, bilgi birikimi ve tecrübelerine ek olarak gelişen teknolojiyi takip eden, modern, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ISO 9001-2000 VE HACCP 2002 belgeleri güvencesinde hizmetini sürdürmektedir.



(+)


Tarihi geçmişinden gelen gelenekleri ile Hacı Bekir dükkanlarında yalnız bugün 28 çeşit olan lokum, 13 çeşit olan akide şekerleri, 11 çeşit olan ezmelerine ilaveten unlu mamuller alanında tatlı- tuzlu bisküvi, pasta, turta, profiterol ve bunların yanında en az lokumları ve helva çeşitleri kadar tanınmiş acı badem kurabiyesi ile, çok aranılan eski bir Osmanlı içeceği olan Demirhindi şerbetine çok rağbet edilmektedir.

Fotoğraf Istiklal caddesindeki şubesinden bir karedir. Benim bildiğim birde Kadiköy şubesidir. Sanırım yurt genelinde epeyce şubesi bulunmaktadır ama, sayıları toplam olarak kaç adet'tir bilemiyorum.


MeteHan!
8 yıl önce - Cum 03 Şub 2012, 10:25

Hacıbekirde Demirhindi şerbetini mutlaka deneyin.



enginist

8 yıl önce - Cmt 04 Şub 2012, 00:36

Kadıköy Hasanpaşada bulunan "Güler Osmanlı Mutfağı" nı mutlaka deneyin derim. Yemeklerinin lezzeti bir yana ilginç şerbetleri de var. Demirhindi, sikencebin ve harnup şerbeti ilk aklıma gelenler.

Bangir
8 yıl önce - Cmt 04 Şub 2012, 13:18

Mahmutpaşa'da bulunan "Dürümcü Raif"

Fahri

8 yıl önce - Pts 30 Tem 2012, 22:24

Besiktas çarsidaki "Karadeniz Pide ve Döner Asım Usta" ile ilgili yorumu olan var mi? Çok mütevazi bir mekan olmasina ragmen çok rağbet gördüğünü duydum. Bazilarina göre Türkiye'de en lezzetli döner burada yapiliyormus

engygl
7 yıl önce - Cum 07 Arl 2012, 12:20

Alıntı:
Besiktas çarsidaki "Karadeniz Pide ve Döner Asım Usta" ile ilgili yorumu olan var mi? Çok mütevazi bir mekan olmasina ragmen çok rağbet gördüğünü duydum. Bazilarina göre Türkiye'de en lezzetli döner burada yapiliyormus

İstanbul'da yediğim en güzel döner, kesinlikle Beşiktaş'taki Karadeniz Pide ve Döner - Asım Usta'nın Yeri'dir.

Ankara'daki Hacı Bayram Camii'nin yakınında bulunan Hacı Bayram Kebapçısı - Nazım Usta'nın Yeri, benim için Samanyolu Galaksisi'nin en güzel dönercisidir.

Ekleme: Yukarıdaki mesajıma, "bu mesajdaki bilgiler yanlış" puanı veren keyfimin kâhyasını tanımak isterim..


Alp U.
7 yıl önce - Prş 13 Arl 2012, 18:50

İstanbul Anadolu yakasında nerede ne yemeli konusunda yazdığım mesajı burada da paylaşmak istiyorum.

Alıntı:
BEYLERBEYİ-öncelikle beylerbeyinde iseniz iskeleye doğru inen arasokakta karpi var.pideleri ve akçaabat köfteleri ortalamanın üzerinde.yine aynı sokakta inciraltı meyhanesi var.mezeleri güzeldir.beylerbeyi iskelesinin karşısında iskele restaurant var.deniz ürünleri güzeldir.inciraltı ile iskele restaurant fiyat olarak yüksektir.aman diyim dikkat edin.özel günler harici gitmek için pahalı kaçabilir.(son 2 mekan alkollü)

KADIKÖY-kadıköy merkezde ptt tarafında starbucks ın arasından girince ekspres inegöl köfte var.köfteleri şahanedir.zaten çok eski müessese.servis hızları şaşırtıcı.fiyat performans olarak üst seviyedeler.

KADIKÖY-kadıköy çarşı da ıslama köfte yemek isteyenler ako adapazarı ıslama köfteyi deneyebilirler.

KADIKÖY-SAHRAYICEDİD-kanat yemek isteyenler inönü caddesi üstündeki meşhur mahmutbey kanatçısını deneyebilirler.gidenler mutlaka acılı yesinler.alkollü bir mekandır.

ÇİFTEHAVUZLAR-butik cafe olarak çiftehavuzlardaki art cafeyi öneririm.yağsız şekersiz çilekli pastaları oldukça lezzetli.hayatımda yediğim en güzel pastalardan birisi.

BURGER-yarı gurme yarı fast food burgerciler içersinde çiftehavuzlardaki jumbo burger ile bağdat caddesi barlar sokağındaki mano burger iyidir.ikisi farklı damaklara hitap ediyor.ayrıca burger house da oldukça güzel burgerler yapıyor.(ben güzel yapılmış bir akçaabat köfteyi hiç bir burgere değişmem, onu da belirteyim. )

ÜMRANİYE:tepe üstündeki lider pide trabzon tipi pide severler için güzel bir yer.kavurmalı pideleri özellikle tavsiye edilir

ÇAMLICA: son olarak ilk göz ağrım çamlıca istanbula ilk geldiğimde dışarıda ilk yemeğimi çömlek de yemiştim.5 seneye yakın çamlıca da oturdum ve sık sık çömlek'e gittim.benim gittiğim ilk zamanlarda fasulye sofraya tek kişiklik çömleklerde gelirdi.o dönemde sadece fasulye, karadeniz pidesi ve sütlaç yaparlardı.köfteyi bile bulamadığımız zamanlar olurdu.

o dönemde duruşları da az çeşit yüksek kaliteden yanaydı.üzülerek belirtiyorum ki artık bence eski kalitesinde değil.çamlıca daki büyük mekanları ile ve menüyü genişletmeleri ile kurunun ve sütlacın kalitesi bence düştü.eski sıcaklığı yok mekanın...ancak hala anadolu yakasında en iyi kuru fasulye yiyeceğiniz restorant burası.daha iyisine şimdiye kadar rastlamadım.


Son olarak da son zamanlar da en çok ziyaret ettiğim minik bir restorantı önermek istiyorum.Nayla Akçaabat Köfte Evi..ufak bir aile işletmesi, akçaabat köfteleri oldukça lezzetli ve porsiyonları oldukça büyük.istanbulda sadece burada 1,5 porsiyon köfte söyleme ihtiyacını hiç hissetmedim.Sütlaçları da benim tam istediğim kıvamda, öyle içine kıvamı tutsun diye nişasta basılmamış.köftelerin yanında gelen tereyağlı kızarmış ekmekleri çok lezzetli, ayrıca ekstra ekmek istemenizi tavsiye ederim..kısacası özünden kopmamış, hala ruhu ve sıcaklığı olan ufak bir aile işletmesi..

çamlıcayı bilenler gitmekte zorlanmayacaktır.kısıklı meydanından caminin yanındaki sokaktan çamlıca tepesine doğru çıkılmaya başlanır.ilk yokuşun bitmesi ile birlikte solda eski coşkun koleji (şimdiki anafen sevgi okulu) var, okulu geçtikten yaklaşık 100 metre sonra yol 4'e ayrılır.bu 4'e ayrılan yolda sağ taraf çamlıca tepesine ve kafelerin olduğu alana gider.işte tam o noktada siz hiç bir yere dönmeyeceksiniz.düz gittiğinizde 100 metre sonra inişin bitiminde solda restorantı göreceksiniz.

başka bir ifade ile kısıklı meydanından çamlıcaya doğru dönülecek, soldaki okulu geçtikten yaklaşık 300 metre sonra solda kalıyor restorant.

Not:son restorant ünlü olmadığından ve herhangi bir internet sitesi olmadığından dolayı ayrıntılı ulaşım tarifi verdim.diğer restoranların ulaşım tarifi için yardım isteyen arkadaşlar olursa elimden geldiği kadar yardımcı ourum.aklıma geldikçe başka yerleri de ekleyebilirim.şimdilik bu kadar

not:naylanın blogunu buldum.bahsettiğim yer burası, köfteyi ve sütlacı deneyin pişman olmazsınız.(link için blog ile spot arasındaki boşluğu kaldırınız)

http://naylaakcaabat.blog spot.com/




sayfa 2
ANA SAYFA -> İSTANBUL - Haberler ve Sohbet