Size göre 35-40 yıl sonra nüfus yapımız nasıl olur?
55-70 milyon
3.5%
[26]
70-85 milyon
10.2%
[75]
85-100 milyon
55.4%
[409]
Türk nüfusu azlacak,etnik kökenli insanların nüfusu artacak
27.5%
[203]
Diğer seçenekler
3.4%
[25]
Toplam Oy : 738
Hüseyin Cumhur
Pts 11 Oca 2010, 20:04
3 çocuk aslında mantıklı bir düşünce, lakin bu ülkenin başının dik olabilmesi için kaliteli vatandaş lazım. Hali vakti iyi olan çocuk yapmalı, ama iyi bir eğitim, iyi bir gelecek sağlayamayacak olan elinden en iyi ne geliyorsa onu yapmalı.
Cocuk şartında da Ülkemizde çocukbaşına ayda çocukparası 150 TL vermeli!!!Hatta Doğum Parası bile almalı! Avrupadaki gibi,hani Avrupa kriterlerine uyacağız.Buda Adil olur.
Cocuk 25 yaşına kadar Okula gidiyorsa bile Cocuk Parası devam etmeli.Bu uygulama
biran önce Ülkemizde başlamalı 1.cocuk 150 TL
2.Cocuk200 TL
3.Cocuk250TL
4.Cocuk tabi arz taleb meselesi 300 TL
Avrupa böyle
En son Güzel fatih tarafından Sal 12 Oca 2010, 00:02 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi
ama iyi bir eğitim, iyi bir gelecek sağlayamayacak olan elinden en iyi ne geliyorsa onu yapmalı.
Bir insanın tahtını yaparsınız ama bahtını yapamazsınız derdi büyüklerimiz. Kimsenin geleceğini kimse garanti edemez. İyi bir eğitim ayrıca açıklamaya muhtaç bir konudur. İyi bir eğitimden kasıt üniversite bitirmek midir yada diplomalı cahil sayısını artırmak mıdır?
Kapitalist sistemin tüketim paradiğmasına dayalı ihtiyaçlara göre '' bakabileceğiniz kadar çocuk yapın'' demek ne derece doğrudur?
Yapın demek kolay tabi
Yapın dedikten sonra devamını getirmek önemli.
Rusya'da 1 oçak 2007 den sonra doğan 2., 3. vs. çocuk için anneye ANNE KAPİTALI adında ikramiye veriliyor. Az da değil - 343378 rubl (tahminen 11.500 $). Sadece bu çocuğun ilk çocuk olmadığı hakkında evrakları toplayıp belediye'ye götür, işlem tamam. Evlat edinen çocuklar için de geçerli, çocuk kaç yaşında olması önemli değil. Bu para direk annenin eline verilmeyecek, sertifika şeklinde olacak ve anne bu parayı istediği zaman istediği şekilde harçayamaz. Çocuğun eğitimi, ğayrimenkül ya da daha önce bu amaçlarla alınan kredilerin kapatılması için kullanabilir.
Türkiyede buna benzer bir uyğulama varmı - bilmiyorum.
Başbakanı bilemiyeceğim ama ben 33 yaşımda halen bekarım bu durumda bir çocuk sahibi bile olamam, kim istemez Annelik ve Babalık duygusunu yaşamayı bu gidişle taşıyıcı Anne mi bulmam gerekiyor.
Başbakanımız kendine kısmet bulmakta sıkıntı çeken vatandaşlarına da düşünsün, bizlerede bir politika geliştirilmeli, ülke çapında ciddi çöpçatanlık hareketine ihtiyaç var, bu 3 çocuk konusu evde kalmış kişilere hakaret gibi oluyor.
70 milyon insanı doyurmakta güçlük çekiyoruz, bir de her aile 3 çocuk yaparsa ne olur halimiz. Herhalde başbakan kendisini İsviçre başbakanı falan sandı 3 çocuk yapın derken. Zaten çoğu konuda da bu karışıklığı yapıyor. Sık sık da A.B.D başkanı ile kendini karıştırıyor. Bana göre bu istek tam bir vurdum duymazlık örneği. İşte Türkiye İstatistik Kurumundan bazı sayılar:
" Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), “2008 Yoksulluk Çalışması Sonuçlarını” açıkladı.
Buna göre, Türkiye’de geçen yıl fertlerin yaklaşık yüzde 0,54’ü yani 374 bin kişi sadece gıda harcamalarını içeren açlık sınırının, yüzde 17,11’i yani 11 milyon 933 bin kişi ise gıda ve gıda dışı harcamaları içeren yoksulluk sınırının altında yaşıyor.
2008 yılında hanehalkı büyüklüğü 3 veya 4 kişi olan hanelerde bulunan fertlerin yoksulluk oranı yüzde 8,48 olurken, 7 ve daha fazla olan hanelerde fertlerin yoksulluk oranı yüzde 38,20 olarak hesaplandı. 7 ve daha fazla kişiden oluşan hanelerden kentsel yerlerde oturanlar için yoksulluk riski yüzde 26,95 iken, kırsal yerlerde bu oran yüzde 54,03 olarak belirlendi.
Hanehalkı türüne göre çocuklu çekirdek ailede bulunan fertlerin yoksulluk oranı yüzde 15,42 olurken, çocuksuz çekirdek ailelerdeki fertlerde bu oran yüzde 8,76’ya düşüyor. Ataerkil veya geniş ailelerdeki fertler için yoksulluk oranı ise yüzde 21,79 olarak tahmin edildi. Kentsel yerlerde çocuklu çekirdek ailede yaşayan fertlerin yoksulluk riski yüzde 9,14 iken kırsal yerlerde bu oran yüzde 33,77 oldu.
"
Türkiye gibi gelişmekte olan bir ülkeyi Nüfus ilerletmez.. Ve 21. yy'da çocuk bakmak demek sadece yedirmek içirmek değil! 6 milyarı geçtik. Dünya kaldırmıyor, dahası varmı? Siz hala ne nüfusundan bahsediyorsunuz??
3 çocuk yapıp ne idüğü belirsiz eğitimin verildiği devlet okullarında okutacağıma 1 çocuk yapıp yabancı diliyle birlikte en güzel eğitimin verildiği okullarda okuturum. 3 çocuğun ayrı ayrı masraflarını karşılayıp onlara kısıtlı imkanlar tanıyacağıma tatilinden tut herşeyine kadar tek çocuğun parasını karşılarım.
Ha tabi zenginseniz 10 çocuk yapın.
3 çocuk yapıp ne idüğü belirsiz eğitimin verildiği devlet okullarında okutacağıma 1 çocuk yapıp yabancı diliyle birlikte en güzel eğitimin verildiği okullarda okuturum. 3 çocuğun ayrı ayrı masraflarını karşılayıp onlara kısıtlı imkanlar tanıyacağıma tatilinden tut herşeyine kadar tek çocuğun parasını karşılarım.
İyi niyetli ama eksik bir düşünce şekli.Tek çocuk şımarık oluyor,kardeşlik nedir bilmiyor,eskisi gibi artmadığımız için akrabalık zaten azaldı bari kardeşler ile bu devam etsin.
İkinci bir husus sanki bizler sizin dediğiniz gibi mükemmelmi yetiştik.Allah'a şükür tahsilimizide yaptık.
Şunada inanın çocuk bereketi ve kısmeti ile geliyor.Ha saldım çayıra mevlam kayıra anlayışında değilim tabiki.