Ana Sayfa  

Erdoğan'dan kadınlara: En az 3 bebek doğurun
Sayfa: Önceki  1, 2, 3, 4 ... 70, 71, 72  Sonraki
cevap yaz Ana Sayfa -> HABERLER ve SOHBET

Size göre 35-40 yıl sonra nüfus yapımız nasıl olur?
55-70 milyon
3.5%
 3.5%  [26]
70-85 milyon
10.2%
 10.2%  [75]
85-100 milyon
55.4%
 55.4%  [409]
Türk nüfusu azlacak,etnik kökenli insanların nüfusu artacak
27.5%
 27.5%  [203]
Diğer seçenekler
3.4%
 3.4%  [25]
Toplam Oy : 738

gürkang

Cmt 08 Mar 2008, 01:14  

Ben bir tehlike göremiyorum. Daha geçenlerde nüfusun %50'si 28 yaş altında diyen kendisi değil miydi? Şimdki genç nüfusa çok mu istihdam, gelecek sağlanıyor da yenileri gelsin deniyor? Böyle ucuz şovenist propagandalardan vazgeçsinler artık!

Kaldı ki kadınlar gününde kadınlara (bu ifadeyi kullandığım için kadın üyelerden özür dilerim) tavuk muamelesi yapmak ne kadar ahlaki? Kadınların tek varolma nedeni çocuk doğurmak mı? Accaba başbakan kadınların çalışma hayatındaki sorunları, eğitim, sağlık, meslek vb. etkenlere ulaşmada uğradığı eşitsizlik, kadının erkeğe bağımlılığı, taciz, tecavüz vb. vakalar ve hakimlerin bu olaylarda aldıkları tuhaf kararlar (kot pantolon giymesi, kadının bağırmaması gibi nedenlerle zanlıların beraat etmeleri) karşısında ne düşünüyor? Bunların düzeltilmesi için ne gibi bir çabası var?

mesajı beğendiniz mi?
gyilmaz

Cmt 08 Mar 2008, 01:14  

Bu kadar onemli bir koltukta oturan bir sahis nasil olur da bu kadar bilincsiz bir demec verebilir, anlasilmasi zor??
Sanirsin ki, yuksek medeniyetler seviyesini yakalamisiz, her dogan cocugu medeni sartlarda egitecek ve okutacak altyapiyi kurmusuz, sosyal sigorta ve emeklilik sistemlerini optimize etmisiz, dogal kaynaklarimizin tuketimini kontrol altina almisiz ve yeni zenginlik kaynaklari bulmusuz da, sayin basbakan kalkip herkeze 3 cocuk yapin diyor!!!!!!
Resmen inanamiyorum! Acaba dogan cocuklardan, sefalet icinde buyuyup, hic bir baltaya sap olamadan kopru altina dusenlerine de kendisi mi bakacak? Sen ilk once elindekilere egitim, is ve as bul derler adama! Vay bu ulkenin haline, pes dogrusu!!!

mesajı beğendiniz mi?
Atila@Kara

Cmt 08 Mar 2008, 01:19  

Alıntı:
"sayin basbakanim: sen bana avusturya gibi cocuk basina 400 euo öde, ben sana birkac düzine birden düzeyim, olurmu???"
Senin avusturyan 8.5milyonluk nüfusu ile bir İstanbul bile etmiyor ve nüfusunun
üçte biri 60yaşın üzerinde.
Bunun sebebi de batılı ülkelerde yaşanan inanılmaz ahlaki çöküş.

mesajı beğendiniz mi?: +2
erkanyure

Cmt 08 Mar 2008, 01:27  

Alıntı:
İki çocuk anne ve babayı karşılamaktadır. 3. çocuk, çocuksuz aileleri, hiç evlenmemişleri ancak karşılamktadır. Dolayısıyla nüfus; 3 çocuklu aile yapısında yerinde saymaktadır.

Mehmet Bey, Bu yazdıklarınız bilimsel verilerde de kullanılıyor. Bu genel bir anlayış. Fakat ben bu genel anlayışı algılayamıyorum. Ne yani anne, baba iki çocuk dünyaya getirince ölüyorlar mı? Hiç torunlarını göremiyorlar mı? Eğer öyle olsaydı, genelde iki kişi ile başlayan evlilik müessesesi, nasıl oluyorda gittikçe kalabalıklaşıyor. Çekirdek aile, toplumun en küçük birimi değil mi?

mesajı beğendiniz mi?
Okhan

Cmt 08 Mar 2008, 01:27  

Tehlikeye dikkat çekmiş deniyor da neyin tehlikesi bu? Bizim nüfus zaten genç ve çoğalıyor. Evet Almanya'da çocuk teşviki var çünkü nüfusu azalmakta, oran eksilerde, doğal olarak da teşvik ediyorlar. Araba hızlı gidiyorsa frene basarsın, yavaş gidiyorsa gaza. Biz zaten gayet normal hatta normalin biraz hızlısı seyahat ediyoruz, gaza ihtiyaç yok ki. Gerçi Güneydoğu'dan "ver gazı başbakan ver gazı" naralarını duyar gibiyim, malum elektrik de çok kesiliyor.

mesajı beğendiniz mi?
sipahi

Cmt 08 Mar 2008, 01:35  

Akıllı bir çift ne başbakanı çocuk yapın dedi diye çocuk ister ne de istemez.. Medyanın dolmuşuna biniyoruz herhalde!

mesajı beğendiniz mi?
Tarık Aydemir

Cmt 08 Mar 2008, 01:41  

Alıntı:
Medyanın dolmuşuna biniyoruz herhalde!

Kimsenin medyadan etkilenip burada yorum yaptığını sanmıyorum.
En azından ben etkilenmedim.
Bir insanın -ki bu kişi ülke yönetiyorsa- her lafı çok önemlidir.
Başbakan da bu lafı söylemiştir.
Medya uydurup yazmamıştır.
Ve bu lafı söylediğine göre bizlerde doğruluğunu ya da yanlışlığını pek güzel tartışabiliriz.

mesajı beğendiniz mi?: +3
Emir ERTEN

Cmt 08 Mar 2008, 01:43  

Sayın başbakan en fazla 3 bebek doğurun demek istedi herhalde.
Aslında bana kalırsa kimse çocuk yapmasın.Nüfusumuzun bu kadar arttığı yeter kanaatindeyim.
Kimsenin çocuğu olmasın.Böylece milli gelir artar.Hayat standartları yükselir.

Bu yüzden çocuğa karşıyım.

mesajı beğendiniz mi?
Muhammed D.

Cmt 08 Mar 2008, 01:45  

iyi tamamda, kadinlar doğum yapa yapa sonra dünyada yer darliği cekmiyelim, allah korusun yer kalmadi diye dünyadan bizi uzayada yollarlar...

mesajı beğendiniz mi?
009^Nazmi

Cmt 08 Mar 2008, 01:46  

Alıntı:
Sayın başbakan en fazla 3 bebek doğurun demek istedi herhalde.
Aslında bana kalırsa kimse çocuk yapmasın.Nüfusumuzun bu kadar arttığı yeter kanaatindeyim.
Kimsenin çocuğu olmasın.Böylece milli gelir artar.Hayat standartları yükselir.
Bu yüzden çocuğa karşıyım.

O zaman 60 yıl sonra Türkiye diye bir ülke olmaz,şaka herhalde

mesajı beğendiniz mi?: +1
Mesajları seç:   

sponsor link :       |       Exacard.com, Faizsiz ve yüklemeli MasterCard       |