Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
Faruk

15 yıl önce - Pzr 16 Şub 2003, 03:46
Türk yemekleri - Tarifler ve nerede ne yenir...


Arkadaslar sizi bilmem ama ben tam bir iskender kebab delisiyim

Aslinda türk restoranlari Avrupa ve Amerikada çok vardir ama nedense
ne yapsalarda ne kadar güzel olsalarda hiç Türkiyedeki gibi tadlari hos olmuyor.
Acaba Türkiyenin eti mi farkli sebzelerimi farkli bilemem neysede çok daha güzel oluyorlar  

Iskender Kebabi



Click To Enlarge


Manti



Click To enlarge


Kumpir



Click To Enlarge


Sis Köfte



Click To Enlarge


Sulu Yemekler



Click To enlarge


Esra
14 yıl önce - Sal 13 Oca 2004, 01:15

Bizimde corbada tuzumuz bulunsun..

Benim yazacagim tarif cok basit,herkes yapabilir. ama meze sevenlere ozellikle tavsiye ederim.
Olcu konusunda birebir olculer veremeyecegim, cunku goz karari yapabiliyorum..

YOGURTLU HAVUC KAVURMA ?!
Malzemeler: 3-4 adet kabuklari soyulmus havuc
2 su bardagi yogurt
2 dis sarmisak
zeytinyagi,kirmizi biber,tuz, bir iki maydanoz yapragi

Kabuklari soyulmus havucu rendeleyin ve bir tavada kavurmaya baslayin (iki yemek kasigi zeytinyagi ile)
Havuclarin rengi gidene kadar (yani rengi matlasana kadar) kavurmaya devam edin.
Kavurdugunuz havucu genis bir tabaga yerlestirin. uzerine daha onceden sarmisakla karistirilmis yogurdu dokun.
Ayri bir tavada zeytinyagini kizdirin ve kirmizi biberi ekleyin.Kirmizi biberi YAKMADAN ocaktan aldiktan sonra, yogurdun uzerinde gezdirin.

Birkac maydanoz ile ustunu susleyebilirsiniz !
Afiyet olsun


CAN
14 yıl önce - Prş 29 Oca 2004, 21:14

Adını bilmiyorum ama yemesi acayip zevkli...Çok da basit öğrenciler bile yapabilirler öğrencilik zamanllarımda çok yerdim..

Malzeme listesi :

3 tane yumurta
1 kase yoğurt
kırmızı biber
sarımsak

Yapılışı:

Yumurtalar kayısı şeklini alana kadar haşlanır ve soyulur....Sonra bıçak ile 4 e ayrılır ve sarılır birazcık ezilir ama çok değil.Sonra sarımsak ile yoğurdun kardeşliği bir araya gelir ve o sıcak yumurtaların üzerine dökülür sonra da tereyağ ile kırmızı biber (pul) olabilir...harmanlanarak o yoğurdun üzerine dökülür...mantı gibi bir görüntü çıkar ortaya...sıcak ekmek alınır 2 tane olabilir yanına buz gibi kola ve saldırılır...
Sonunda ağzınız kokacaktır ama mükemmel bir lezzet olduğunu biliyorum adı da yanlış biliyor olabilirim "ÇILBIR" bir karadeniz yemeğiydi....



Nevra
14 yıl önce - Prş 29 Oca 2004, 23:43

This is a recipe that will make people, who does not like cauliflower- including myself- give a chance to this lovely vegetable. Even to make the recipe easier, I will give you amounts in universal units such as glass, tablespoon etc. You will only follow 4 easy steps. Here we go:

1 cauliflower (washed and cut into small pieces)
2 tablespoon of butter
1 tablespoon of flour
3 glasses of warm milk
1 egg yolk
Chopped mozzarella cheese for the topping
Salt-Pepper

1. Boil the washed and cut cauliflower until it is tender.

2. For the sauce, melt the butter in a saucepan. When it is melt, pour the flour and stir until both of them are blended. If the flour becomes a big chunk, don't panic, just pour a little bit of warm milk and stir. Slowly, mix the warm milk into the blend and stir. If you prefer, when the sauce is cold, you can blend an egg yolk.

3. Put the boiled cauliflower in an oven pan. Pour the sauce on top of it. Then sprinkle chopped mozzarella cheese.

4. Bake the cauliflower in the oven set to 450 F and leave until the cheese is melted and the top is golden brown.

I told you it is easy. Bon Appetite!!


Basak

14 yıl önce - Cum 30 Oca 2004, 03:05

Bence Turk corblarinin sultani..... Pek cok sekilde yapilabilinir ama iste benim tarifim:

1 bardak kirmizi mercimek
0.5 bardak koftelik bulgur
1 orta boy patates
1 orta boy havuc
1 orta boy sogan
1 tatli kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi biber salcasi
1.5 litre su
2 tatli kasigi tereyagi

Sogan ince ince dograndiktan sonra tereyaginda pembelesinceye kadar cevrilir. Uzerine domates salcasi ve biber salcasi eklendikten sonra 2-3 dakika pisirilir. Daha sonra butun malzemeler bu karisima eklenir. Kaynayana kadar yuksek ateste isitilir, kaynadiktan sonra orta hararetli ateste 20-30 dakika pisirilir. Atesten alindiktan sonra istege bagli olarak tuz, kara biber, kirmizi biber ve kimyon eklenebilir. Afiyet olsun.


Cihangir
14 yıl önce - Cmt 31 Oca 2004, 02:03

Eh benden de bir corba tarifi...yanliz bu benim tarifim.....o yuzden olculeri yok...


Derin bir tencerenin icerisine:

-Havuc,
-Patates
-Kereviz saplari
-Sogan
-Tavuk Gogsu

Koyup uzun uzun haslayin!

Sonra sebzeleri suzup her birinden bir kasenin icerisine biraz ayirin. Tavuk gogsunu de bi kenara ayirip bir guzel kucuk kucuk parcalayin. Sebzeli tavuk suyunu da bir kaseye bosaltin.

Gene tencerenin icerisine biraz margarin eritin

Icerisine:

-Sehriye

Koyup birguzel kavurun ve azicik da

-Domates Puresi

ekleyin. Kavurduktan sonra pureyi sehriyelerle, tavuk suyunu ve didiklenmis tavuk gogsunu ekleyin tencereye.

Bu arada ayirdiginiz sebzeleri bir parcalayiciya koyup birguzel pure yapin. Ozellikle patates yogunluklu bir karisim olsun bu. Pureyi yavas yavas corbanin icerisine karistirin. Yanliz topak olmasin ha dikkat edin. Patatesle biraz yogun bir kivam olsun...ama mercimek corba kadar da degil haaaa....

Biraz kaynattiktan sonra tum malzemeleri birlikte pismesine yakin corbanin icerisine:

- Dondurulmus misir tanelerini....(bolca olsun.)

ekleyip karistirin. Tencerenin altini kapattiktan sonra karabiber de ekleyip
Afiyetle Yiyin! Soguk kis gunleri icin super bir corbaaa



messiah_haktan

14 yıl önce - Cmt 31 Oca 2004, 12:48

Size en güzel türk yemeginin tarifini vreyim!

Bir adet:
-Ankarada kizilay meydaninda Ankaraya biniyorsunuz
-ASTI de inip Armadaya dgru yürüyorsunuz
-Armadaya gidip orada ULUDAG restoranina girip
-1,5 porsiyon bol soslu,tereyagli bir iskender istiyorsunuz
Bu kadar basit

Yada Balgatda Disisleri bakanliginin karsisinda Kukla denilen kücük ama cok eski bir aile lokantasi var,oraninda Iskenderi mükemmeldir


ali

14 yıl önce - Cmt 31 Oca 2004, 16:59

Madem öyle...(Haktan bunu sen istedin )


Istanbulda yasayanlar Erenköy'e gitsin,Ethem Efendi caddesini bulsun orada Ethem Efendi Restauranta girsin ve menüdeki siradan bir yemegin ismini sadece telaffuz etmeyi denesin...Damagi ucar ve tavana yapismaz ise beni bulsun...Görüsmek üzere...Afiyet olsun.


Zafer Mos
14 yıl önce - Çrş 04 Şub 2004, 00:06

Haktan, Samanpazari Uludag, Güniz Sokak Haci Arif desem?

Okan

14 yıl önce - Pts 09 Şub 2004, 01:10

Bu yemek tarifleri verilirken "Puf Noktalari"ni unutmayalim lutfen.

Simdi bana ozel bir soru cevap...

Cig Kofte'nin PUF noktasi.

Gecen gittim Koftelik bulgur aldim, posetin arkasindaki tarifeyi takiben bir cig kofte yapayim dedim cok severim, gittim Turk kasaptan koftelik kiyma aldim falan. Tarifi takip ederek yaptimsa da pek bir seye benzemedi, herhalde iyi yoguramadik. Ibrahim Tatlises abim olsa iki yogururdu.. Bu cig koftenin yogrulmasindaki PUF noktalar nedir, normalde izgara kofteyi falan beceriyorumda bu "Cig koftenin" yogurmasi karisik bir is. Ya da bunu yoguracak Mutfak robotumsu bir makine falan varmi. Migros'da dag gibi taze cig kofte yapmislar satiyorlardi, ramazan'da en son Turkiye'ye gittigimde, herhalde bunu elle yogurmuyorlar, bir araci, gereci var mi acaba? Tabii, ufak mutfak cesiti. Eger yoksa da elle yogrulurken puf noktasi nedir.?

Bir cig kofte raki muhabbetini cok gormeyin gurbetteki Arkadasiniza.



sayfa 1
cevap yaz
(üye olmadan da mesaj yazabilirsiniz)
ANA SAYFA -> HABERLER ve SOHBET