Ortahisar Mahallesinin güney kısmının ;güneybatıdan- kuzeydoğuya yönünden panoramik görüntüsü. Zağnos Paşa köprüsü tek kemeri ile izlenmekte.
Arka plandaki minare Ortahisar -Fatih camiine ait.
Alt kısımda görülen park kentsel dönüşüm projesi kapsamında eski çarpık kentleşmenin eseri olan evlerin yıkılmasıyla oluşturulmakta.Düzenlemenin 2008 mayıs ayı itibarıyle tam bitmese de pek yakında hızla tamamlanması bekleniyor.
Köprünün üzerinden bir kısmı izlenen bina Baro binası olup sahilde yeralmakta.
En sağ baştaki köprü ise tanjant geçişi (Trabzon'un meşhur eski çevre yolu) Zağnos Vadisi köprüsüdür.Bu köprünün hemen yanındaki beyaz konak Türk Eğitim Tarihi ve Teknoloji Müzesi, Minarenin altı hizasındaki sarı bina ise Vakıflar Bölge Müdürlüğüdür, restore edilmemiş konağın arkasındaki çatısı görülen konak ise Rusya Federasyonu Büyükelçilik binasıdır.(Güzel bir kesmetaş bina olmakla beraber fotoğrafını çekmek sorun yaratabilir belki)
NOT; İlk yolladığım mesajda Ortahisar camiinin bugün yolladığım hemen üstteki mesajdakiyle aynı fotoğrafı var.Fakat sonbaharda çekmiştim ilkini .Bu yaz çektiğim fotoğraf daha parlak olduğu için biraz karanlık olan ilk mesajdaki ikinci sıradaki fotoğrafın ve bu NOT un fotoğraf yükleme kuralları gereği silinmesini rica ediyorum.Silinmesinin belki daha uygun olacağını düsündüğüm fotoğrafım;
(http://wowturkey.com/t.php?p=/tr200/Eray_eray_ortahisar_1.jpg)
Trabzon-Ortahisar bir zamanlar Pontus Rum İmparatorluğunun merkeziydi. Taki Fatih Sultan Mehmet 1461'de Trabzon'u feth edene kadar...
Daha sonraki dönemde Yavuz Sultan Selim 22 yıl Valilik yaptı Trabzonda...
Ortahisardaki Yavuz Sultan Selim Han heykeli ve arkasındaki yaşadığı ev
(+)
Kanuni Sultan Süleymanın Trabzon-Ortahisardaki doğduğu ve 14 yıl yaşadığı ev