Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
CEMALİ
15 yıl önce - Pzr 02 Arl 2007, 17:51
TCDD Tren Biletleri

Demiryollarımızdaki son gelişmeler gerçekten çok takdir edici, mümkün olan hatlarda ve bu hatlarda çalışan trenlerdeki konfor uçak konforunu arattırmamakta tabiki görsel olarakda bazı yenilemeler gözden kaçmamakta yenilenen tren biletleride TCDD nin yeni yüzünü ortaya koymakta.

Bilet Ön Yüz Eskişehir-İzmit arası kullanmış olduğum Fatih Ekspresine ait son seri baskı biletler.

Bilet Arka Yüz.

CEM HOŞGÖR...

En son CEMALİ tarafından Pzr 02 Arl 2007, 20:25 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

hüseyin avni
15 yıl önce - Pzr 02 Arl 2007, 19:15

Bence bilet gereksiz,internette bilet nasıl alınıyor,onu en cahilinin dahi anlıyabileceği şekilde açıklamalı yazılırsa,hem ucuza bilet alınır%5 indirimli.Hemde bilet alma işlemi bitince kod numarası verilir.Bu kod numarası,tren kontrolörüne söylenir,bir yere not alarak.Kontrolorde,uydu bağlantılı bir cihazla verdiği kod numarasını doğrular,eğer doğruysa'iyi yolculuklar'diyip geçmesi hemde pratik olur,hemde kullanışlı.

Emre Güray
15 yıl önce - Pzr 02 Arl 2007, 20:02

Çok değil 6 sene evvelinde Trakya Ekspresi için gidiş - dönüş aldığım biletime bakılacak olursa baya bir yol katetmişiz

Enes A.
15 yıl önce - Pts 03 Arl 2007, 00:25

Kondüktörler trene binmeden önce yolcu listesini alıyorlar.Ve hangi durakta hangi vagona hangi koltuğa tam/indrimli yolcunun bineceğini biliyorlar.Bilete de bakarak bunu kontrol ediyorlar.

trenlerin konforu bence de oldukça yüksek hele ki yataklı vagonların

CEMALİ
15 yıl önce - Pts 10 Arl 2007, 22:11

TCDD'den çok şık çok renkli yeni seri bir yolcu bileti kapağı.

CEM HOŞGÖR...

Gökçe Aydın
15 yıl önce - Pzr 16 Arl 2007, 14:35

Ben yeni biletleri sevmiyorum. Bundan önceki nesil bilgisayar biletleri, daha küçük boyutta olduklarından daha kullanışlıydı. Şimdiki biletleri kendi üzerinden iki kere katlayarak cüzdanıma ancak sığdırabiliyorum. Eski bilgisayar çıktısı biletler hiç katlamadan bile sığar, sadece cüzdanın ikiye katlanmasına paralel olarak bilet de ikiye katlanırdı. Trenmatik'ten çıkan biletler bu anlamda daha kullanışlı ama artık biletlerimi sanal kart ile aldığım için Trenmatik'i kullanamıyorum.

İnternetten alınan biletlerde uçaklardaki gibi bir sistem kullanılmasını ise uygulanabilir bulmuyorum. Sonuçta uçak yolculuğunda check-in diye bir prosedür var. Bu prosedür sonucunda biniş kartı alınıyor; uçakta nereye oturacağınız da bu biniş kartında yazıyor. Ya da biniş kartının çıktısını kendiniz alabiliyorsunuz. Ama trende, sadece bilet numarası ya da kimlik kontrolü usulü getirecek olursanız bizim insanımız zahmet edip de hangi vagon hangi koltukta oturacağını bulmakla uğraşmaz. Gider bileti numaram bu neredeyim acaba diye kondüktöre sorar. Kondüktör listeden bulmak için diyelim ki 1 dakika uğraşır. Bunu 100 yolcunun birden yaptığını düşünürseniz, kondüktörün tam 1 saat 40 dakika boyunca bu işle uğraşması, bu arada nereye oturacağını bilemeyen bir sürü yolcunun ayakta dolaşması anlamına gelir ki tam bir kaos olur, çok rahatsız edici olur.

Ama Fransa'da uygulanan şu sistemin benzeri neden kurulmasın : İnternetten aldığınız bilet aynen havayollarının online biniş kartlarında olduğu gibi PDF formatında bilgisayara indirilir. Siz de çıktısını alır ve trene bununla binersiniz. Ama elinizde böyle bir bilet olmazsa da kusura bakmayın cezayı yersiniz.

Gökçe Aydın
15 yıl önce - Pzr 16 Arl 2007, 14:40

Bu arada Trenmatik'ler çalışıyor mu? Önceki mesajımda da belirttiğim gibi ben biletlerimi sanal kart ile aldığım için o cihazla pek ilgim kalmadı, dikkat de etmemişim çalışıp çalışmadığına.

CEMALİ
15 yıl önce - Sal 18 Arl 2007, 12:58

Sevgili Gökçe Trenmatik sisteminin başarılı bir şekilde kullanıldığına Eskişehir tren istasyonunda şahit oldum ve ayrıca kullananlar da genellikle gençler yani üniversite öğrencileri idi, cihaz çalışma yönüyle ve kullanımı açısından çok basit ve pratik touch trill monitör sayesinde tren istasyondayken (perondayken bile rahatlıkla bilet alınabiliyor ama tabiki bu sistem tüm istasyonlarımızda varmıdır bilmiyorum ama eğer yoksa yaygınlaşması çok yararlı olacaktır düşüncesindeyim. Son seyahatimde elimde biriktirdiğim İzmit-Eskişehir/Eskişehir-İzmit Başkent Ekspresi ve Fatih ekspresi biletleri.

CEM HOŞGÖR...

CEMALİ
15 yıl önce - Çrş 09 Oca 2008, 19:16

TCDD yeni bilet serileri dış zarfı.

TCDD anahat trenlerinden Anadolu Ekspresi (Eskişehir-İzmit).

CEM HOŞGÖR...

CEMALİ
15 yıl önce - Pts 26 May 2008, 22:58

Ham biletlerin baskısız halleri.

Ön yüz.

Arka yüz.

CEM HOŞGÖR...

sayfa 1
ANA SAYFA -> ULAŞIM