Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1253
xgokhan
1 ay önce - Prş 02 Şub 2023, 02:37

Alıntı:
Havalimanı metrosunda Gayrettepe istasyonunun açılmama sebebini istasyonun çok derinde olması, istasyonun bulunduğu alanda çok miktarda yapılaşma olması ve gelecekteki potansiyeli Söğütlüçeşme İncirli metrosu için de bağlantı inşa ediliyor olması diye açıkladı bakan. Diğer istasyonlara kıyasla daha ince iş yapıldığından daha geride kalmış ve yetişmemiş. Ayrıca bir istasyonun açılmamasıyla yarım yamalak açılıp vatandaşı zor durumda bırakması bir değil.

Bakan en azından vatandaşı insan yerine koyup bir açıklama yapmış.

Peki belediye bu hattı niye yarım yamalak açtığı konusunda vatandaşa herhangi bir sebep sundu mu? Hayır. Adamlar Kozyatağı’ndaki aktarma tünelini bile bitirmemiş. Gerekçeleri nedir merak ediyorum.

Bu partizanlik kokan mesaja cevap vermek bile mantiksiz ama, soyle cevap vereyim. Bu M11 metro insaati ne zaman basladi? Basladiginda istasyonun derinligi, Incirli-Sogutlucesme baglantisi projesi bilinmiyor muydu? Sonradan mi akil ettiler a bu derindeymis keske buna daha erken baslasaydik mi dediler? Yoksa en basindan mi gec acilmasi planlandi? Ya da proje basladiktan sonra mi yogun binalar dikildi buraya ve Gayrettepe'yi geciktirdi? M8 hattinin neredeyse tamaminin uzerinin yapilasma oldugunu bilmeden mi yaziyorsunuz? M4-M8 baglanti tunelinin o bolgede insa edilen otopark insaatinin icinde kaldigi icin henuz acilmadigini kavrayamadiniz mi? En onemli M2 baglantisi acilmadan acilan M11'in bu haliyle cogu ucak yolcusuna yaramayacagini bildiginiz halde acilmamis istasyonu basari, eksik cikisla acilmis da olsa tum duraklari calisan M8'i basarisizlik olarak gostermek ne kadar dogru? Sirf UBAK'a iltifat etmek ve IBB'yi karalamak icin bu duruma dusmek biraz olsun gururunuza dokunmuyor mu?

BCanKılıç
1 ay önce - Prş 02 Şub 2023, 04:51

Arkadaşlar ben ikisininde kusurlarını yazıyorum. İkisinindr eksiksiz açılmadığını ve sebepleri olabileceğini söylüyorum. Sonra diyorum ki bunları sürekli ısıtıp ısıtıp sunmanın anlamı yok, zamanla düzelecek şeyler diyorum. Hala bir tarafı tutma peşindesiniz. Eski mesajlarıma bakın sürekli iki kurumun rekabetinin bize yaradığını söylüyorum. Art arda ne kadar çok raylı sistem açıyorlar. Bu tempoda devam etmeliler. Bunu savunuyorum. Lütfen artık mesajları önyargısız okuyun.

Enmetro
1 ay önce - Prş 02 Şub 2023, 09:39

Alıntı:
Diğer istasyonlara kıyasla daha ince iş yapıldığından daha geride kalmış ve yetişmemiş. Ayrıca bir istasyonun açılmamasıyla yarım yamalak açılıp vatandaşı zor durumda bırakması bir değil.

Başka hatlar beni ilgilendirmiyor. Bu hattın böyle açılması beni zor durumda bırakmıyor. Açılmasaydı daha zor durumda kalırdım.
M11 havalimanına gidiyor, uçağa binecek paramız mı kaldı. Uçağa binebilecek olanlar, hem de fazladan ödeyip üçüncü havalimanını kullanabilecek olanlar, metro olmadan da gidebilecek ekonomiye sahip olabilirler.
M8 in açılmış olması benim için çok önemli. M11 ile kıyaslanamaz...

En son Enmetro tarafından Prş 02 Şub 2023, 09:59 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

metrocu muzaffer
1 ay önce - Prş 02 Şub 2023, 09:55

Emin Ali Paşa İstasyonunun diğer giriş yapısına yürüyen merdivenler indiriliyor.

aslan amca
1 ay önce - Prş 02 Şub 2023, 10:38

Yarım yamalak da olsa açılması açılmamasından iyidir.
Karşılaştırmak istemem ama kozyatağı m4-m8 aktarmasının mevcut hali m11 havalimanına yürüyüşe göre çok daha kısa.
Tüm eksiklere rağmen müthiş bir konfor.

Ferhat1010
1 ay önce - Prş 02 Şub 2023, 12:59

Alıntı:
Emin Ali Paşa İstasyonunun diğer giriş yapısına yürüyen merdivenler indiriliyor.

Galiba şuan ilk açılacak olan Emin Ali Paşa istasyonunun çıkışı böylelikle Emin Ali Paşa istasyonunun eksiksiz çıkışı kalmayacak.

tawnırkule
1 ay önce - Prş 02 Şub 2023, 13:00

Beyler içerenköydeki çıkıs inşaatlarında hareket neyin var mı bakan göreniniz var mı

kerette
1 ay önce - Prş 02 Şub 2023, 13:06

Alıntı:
Galiba şuan ilk açılacak olan Emin Ali Paşa istasyonunun çıkışı böylelikle Emin Ali Paşa istasyonunun eksiksiz çıkışı kalmayacak.

150 GÜNDE 150 PROJE kapsamında açılışı yapılacak.

kerette
1 ay önce - Prş 02 Şub 2023, 13:12

Alıntı:
Yahu, M 4 Kadıköy metrosunun Kozyatağı şubesini hiç mi görmediniz?
Turnikeden aşağıya indikten sonra tren sahasına kadar duvarlar hâlâ gri beton kabartmalı duruyor, senelerdir üstüne bir şey kaplamadılar.
Bir şey diyen çıktı mı?

O dediğin istasyon bilerek isteyerek o şekilde yapıldı. Eksiklik değil. Başka ülkede görseniz "adamlar betonu püskürterek çok tarz bi tünel yapmışlar!" derdiniz.

mertatay
1 ay önce - Prş 02 Şub 2023, 14:52

Yahu Gökhan bey beni partizanlıkla itham ediyorsunuz; sonra kendiniz yarım yamalak açılmış bir hattı savunuyorsunuz, gelmiş bir de başkasını gurursuz olmakla itham ediyorsunuz. Merak ediyorum kendi yazdıklarınızı kendiniz bir okuyor musunuz?

Bu hattın inşaat çalışmaları sebebiyle erken kapandığının, avm çalışanları gibi gece mesaiden biraz geç çıkmak durumunda kalan insanların istasyonlara gidince kapı duvarla karşılaştığının farkında mısınız bilmiyorum ama. Ben size bir hatırlatmak istedim. Bakanlık Kağıthane üçüncü havalimanı arasına jilet gibi metro kondurmuş, istasyonlarda hiçbir eksik yok; çevre düzenlemeleri tam. Çalışma saatleri düzgün hijyen sorunu da yok. Tek bir istasyon mühendislik gerekçeleri yüzünden üç ay gecikecek diye onu bu hatla bir tutup bakanlığa laf edecekmişiz. Oldu.

Bir de otopark inşaatı yetişmemiş de tünel ondan yokmuş diyor. Adamlar o kadar senede otoparkı da yetiştirememiş. Niye otoparkı bile yetiştiremediniz diye belediyeye tepki göstereceğine tepki gösteren bana kızıyor. Bostancı’daki otopark/metro inşaatlarının hala devam etmesi yüzünden trafik her sabah Bostancı’ya girişlerde sahil boyunca adım adım ilerliyor. Bir an önce inşaatları bitirip trafiği rahatlaması gereken belediye insanların düştüğü rezil durumu umursamıyor bile.

Hele bu adamlar her hat için bir dünya dış kredi alıp o paralarla ne yaptılar çok merak ediyorum.

sayfa 1253
ANA SAYFA -> ULAŞIM