sayfa 1  |
 |
Akın Kurtoğlu
|
 |
Mustafa Noyan
15 yıl önce - Pts 05 Ksm 2007, 14:47
Sistemin özellikle seçilmiş farklı renkler ile tüm istasyon ve araçlarda bu renklerin kullanılacak olması sayesinde yolcular tarafından kısa sürede benimseneceğini; yolcuların bilgilendirilme ve yönlendirilme çalışmalarında da faydalı olacağını düşünüyorum.
T5, F2, TL1 ve TL2 hatlarının işletmesinde bir belirsizlik ortamı olmalı ki, bu hatlara renk verilmemiş...
|
 |
Akın Kurtoğlu
15 yıl önce - Pts 05 Ksm 2007, 17:19
Alıntı: |
T5, F2, TL1 ve TL2 hatlarının işletmesinde bir belirsizlik ortamı olmalı ki, bu hatlara renk verilmemiş... |
[T5] ve [F2] hatlarının işletmesi İETT'nindir. Bu yüzden numaralandırmada geride sıra almışlardır. Bu 2 hat, aynı zamanda tarihi Tünel binasının önünden başlayan (daha doğrusu Tünel binası bu iki hattın tam ortasında kalır) ve birbirlerinin devamı olan hatlardır: Taksim-Tünel => Tünel-Karaköy şeklinde...
Renk skalasında 12 ayrı renk kabul edilmiş olup, bu renkler ileride açılacak olan raylı sistem hatlarına rezerve edilmişlerdir. TL serilerinin renklendirilmemelerinin sebebi de budur.
Akın KURTOĞLU
|
 |
Canas
15 yıl önce - Pts 05 Ksm 2007, 20:12
Boyle bir numaralandirmanin gayet faydali olacagini dusunuyorum. Her gelismis metro sisteminde oldugu gibi bizde de numaralandirmaya gidilmeliydi, tanimlamada kolaylik saglanmasi icin. Belirli renklerin kullanilmasi da ayricana isabetli olmus.
Numaralandirma Paris’tekinin ayni M1-M2… T1-T2 diye aracin ozelliklerine gore yapilmis. Londra’da bildiginiz gibi bir isimlendirme vardir : Circle, Central, Waterloo...
Bence secilen metot isabetli olmus.
Akin Ustat,
Madem iett boyle bir numaralandirmaya gitmis bizde konu basliklarina bu hat numaralarini ekleyebilir miyiz ?
Yani Zeytinburnu-Kabatas Tramvayi yerine T1 : Zeytinburnu-Kabatas Tramvayi demeye baslasak daha isabetli olmaz mi ?
|
 |
turgutakbaş
15 yıl önce - Pts 05 Ksm 2007, 22:27
keşke renklendirme biraz daha düzgün olsaydı ... ama uygulama şahane bence ... örneğin T harfli hatların hepsi mavi ve yeşil gibi soğuk tonlarda yada kırmızı sarı veya turuncu gibi sıcak tonlarda olsaydı ... diğerleride tam tersi ... hani insanlar metroya binecekleri zaman kırmızı tonlarını aralardı ... şahsen benzer taşıtların benzer renk tonlarında olması alışmayı kolaylaştırırdı diye düşünüyorum ... ama daha yeni bir uygulama zamanla oturur güzelleşir ...
|
 |
Akın Kurtoğlu
15 yıl önce - Pts 05 Ksm 2007, 22:31
Aslında burada birinci derecede numaralar ön plana çıkacak... Renk ise, haritalardaki kesişim noktalarının takibinde faydalı olacak ve estetik bir görüntü verecek. Onun dışında halk arasında "mavi hat", "kırmızı hat" gibi bir kullanımın olacağını pek zannetmiyorum. Öncelik, hat numarasında olacak: T2, M1, F1 gibi...
Akın KURTOĞLU
|
 |
turgutakbaş
15 yıl önce - Pts 05 Ksm 2007, 23:15
kara tren diyen halkımın renklere daha çok dikkat edeceğini düşünüyorum veya babanemin belediye otobüsüne binelim diyince kırmızılaramı diye sorduğunu da biliyorum akın bey ben sadece birkaç gözlemimi aktardım umarım yanlış anlamazsınız ... ama yaşlı vatandaşlarımızın çok çabuk bu renklere alışacağına eminim ... rakam ve sayılar zaten bizler için sorun teşkil etmez ...
|
 |
Erdemli Salih
15 yıl önce - Pts 05 Ksm 2007, 23:53
Bu sistem avrupanın bir çok yerinde de var İstanbul'da da geç olmasına rağmen olacak inşallah.Çünkü hat isimleri ne kadar karışık ve uzundu kimi havaalanı metrosu,kimi Aksaray metrosu,kimi hafif metro,kimi metro,işin tekniğini bilen LRT diyordu mesela ne kadar karışık tek bir hattın birden çok adı.
Ama bundan böyle M1 hepsini kapsayacak .
Tabi ki bu karmaşık durum diğer hatlar içinde geçerli idi. Artık hepsi bu numaralarla ve renklendirmeler ile kalkacak.
|
 |
Akın Kurtoğlu
15 yıl önce - Sal 06 Ksm 2007, 02:27
Standartlaşma açısından son derece müsbet bir gelişme olacak hayata geçirildiğinde... İnşallah halk kısa sürede bu numaraları ve renkleri ezberler.
Akın KURTOĞLU
|
 |
Tacettin TEZER
15 yıl önce - Sal 06 Ksm 2007, 10:29
M1 AKSARAY - HAVAALANI hattında anladığım kadarıyla LRT çalışacak.
Peki neden L1 demediler de M1 dediler ?
|
 |
sayfa 1  |