Ana Sayfa 1 milyon Türkiye fotoğrafı
sayfa 1
AgaH
15 yıl önce - Çrş 24 Ekm 2007, 23:55
İstanbul İBB CepTrafik Servisi

İBBCepTrafik; İstanbul halkına, cep telefonlarını üzerinden İstanbul trafiği
ile ilgili anlık durum bilgilerine her an her yerden ulaşmaya olanak
sağlayan mobil bir uygulamadır.

İBBCepTrafik uygulaması şehrin kritik yerlerine yerleştirilmiş yüzün
üzerinde trafik kamerasından elde edilen görüntüleri anlık olarak cep
telefonunuzda görmenize olanak sağlar. Bunun yanında ana arterlerde bulunan
sensörlerden elde edilen verilerle oluşturulan renklendirilmiş Trafik
Yoğunluk haritasını görerek istediğiniz bir mevkideki anlık ortalama hızlara
ulaşabilirsiniz.

http://tkm.ibb.gov.tr/ceptrafik/site/index.html

*Önemli uyarı:*
Bu uygulama İBB tarafından resmen açıklanmamış olup demo aşamasındadır.

Telefonum desteklenmediği için deneme şansım olmadı
Program hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum

recep demirbas
15 yıl önce - Prş 25 Ekm 2007, 00:06

ne tür mesajlar geliyor acaba iş saatlerinde
"boğaz köprüsü kapalı"
"fatih sultan mehmet köprüsü tıkalı"
"mecidiköy kazalı"
"çamlıca gişeleri pahalı"
"arabalı vapur arızalı"
"metrobüs yolu açık" (seviyorum metrobüsü her türlü eksiğine rağmen)

tolginho

15 yıl önce - Prş 25 Ekm 2007, 01:01

Recep bey uygulama java platformunda çalışan bir yazılım.

Telefonum Windows Mobile işletim sistemli olmasına rağmen çalıştıramadım. Ancak görüntülere göre internetteki yoğunluk haritasının ufak versiyonunun JAVA içinde gösterilmesi söz konusu.

Bu arada şunun text bazlı WAP versiyonunu niye yapmayı düşünmediler, hayret.

Tolga KAPROL

Süha
14 yıl önce - Pts 29 Arl 2008, 15:15

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN ADRESE DAYALI “CEPTRAFİK+”

Alıntı:
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YİNE İLKLERE İMZA ATIYOR

İSBAK mühendislerinin geliştirdiği teknoloji artık cebinizde.

YENİ TEKNOLOJİYLE “KİŞİYE ÖZEL”HARİTA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın geçtiğimiz aylarda başlattığı “CepTrafik” yeni bir boyutla “İBB CepTrafik+” olarak İstanbullarının hizmetinde.

İSBAK, Turkcell ve Microsoft’un ortak çalışmasıyla , Windows Mobile teknolojisini kullanan cep telefonlarına veya cep bilgisayarlarına sahip Turkcell aboneleri “İBB CepTrafik +” ile istediği zaman günlük yolculuklarını planlayabilecek.

İSBAK’ın geliştirdiği Dünyada ilk kez Windows Mobile teknolojisini kullanan cep telefonlarına veya cep bilgisayarlarına sahip Turkcell müşterileri tarafından kullanılacak. Mobil çözümü Microsoft’un katılımıyla yenilenen “İBB Cep Trafik +” ile İstanbul’un trafik haritası kişiye özel hale getirildi.

PROJE NASIL GELİŞTİRİLDİ ?

- “CepTrafik + “ yazılımı iştirak şirketimiz İSBAK A.Ş. tarafından geliştirildi.
- Tüm kaynak kodları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait.
- Program Büyükşehir serverlarında bulunuyor. .
- Yazılım geliştirilmesi aşamasında MICROSOFT TÜRKİYE’den bilgi birikimi desteği alındı.
-Yazılımın kullanmakta olduğu konum bilgisi teknolojisi ise TURKCELL ile işbirliği yapıldı.

“CEP TRAFİK + “ NEDİR ?

- Mevcut kullanılmakta olan CepTrafik yazılımının geliştirilmiş bir versiyonudur.
- Sadece cep bilgisayarlarında ( PDA ) çalışır.
- PDA telefonların gelişmiş donanım ve yazılım özelliklerinden faydalanarak interaktif trafik bilgisi sunar
- Günümüz teknolojisinin en son özelliklerini kullanan bir yazılımdır.

“CEP TRAFİK +” NIN GETİRDİĞİ YENİLİKLER NELER?

- Türkiye’nin ilk abone konum bilgisi kullanan yazılımı.
Yazılım, GPS ‘e gerek olmaksızın nerede olduğunuzu hesaplar.
Otomatik olarak size en yakın kamerayı getirir
- Tamamen dokunmatik ekran uyumludur
PDA teknolojisinin sahip olduğu dokunmatik ekran özelliklerine tamamen uyum.
Parmağınızı ekranda kaydırarak kameralar arasında geçiş yapabilirsiniz
- Seyahat Planlayıcısı yola ne zaman çıkmanız gerektiğini otomatik olarak söyler.
Abone konum bilgisi teknolojisi ile evinizi ve işyerinizi tanımlayabilirsiniz.
Akşam eve dönmek için ne zaman trafiğe çıkmanız gerektiği otomatik olarak söyler
- Ana Menüye dönmek için telefonu sallamanız yeterlidir (G-Sensor teknolojisi )
Gravity sensor uyumlu telefonlarda, telefonu sallamanız durumunda yazılım bunu anlar.
Bir önceki menüye dönmek için telefonu sallamanız yeterli.
- Trafik Kamera Görüntüleri tam ekran olarak izlenir
Tam ekran ve yüksek çözünürlükte trafik kamera görüntülerini ekranınızdan izleyebilirsiniz.
Şuan GPRS altyapısındaki bant genişliği nedeniyle akıcı video oynatmak yerine 3 kare fotoğrafı ard arda gösteriliyor.
3G teknolojisi ile birlikte gerçek zamanlı ve akıcı video görüntüleri cebinize gelecek
- Harita üzerinde büyültme – küçültme yapılabilir (zoom in – zoom out )
Sahip olduğu vektörel harita altyapısı sayesinde, bilgisayarınızdaki gibi haritaya zoom yapabilir, parmağınızı ekran üzerinde kaydırarak haritada gezebiliyor.
-Yeni versiyon Otomatik olarak yüklenir.
Yazılımın yeni bir versiyonu çıktığında otomatik olarak kullanıcıyı uyarır ve istenmesi durumunda hızlı bir şekilde yazılım kendi kendini günceller.
- İngilizce dil desteği mevcuttur !
2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbulumuza yakışır nitelikteki bu akıllı yazılımın İngilizce dil desteği de var.
Kentimize gelen turistler de bu teknolojiden faydalanabilecek.

“CEP TRAFİK + “ NASIL YÜKLENİR ?

- Cep Trafik yazılımını indirmek için, "trafik" yazıp 1530'a kısa mesaj göndermek yeterli.

- Eğer cep bilgisayarı kullanıyorsanız “Cep Trafik + “ yükleme linki,
Symbian işletim sistemi olan bir telefon kullanıyorsanız “İBB Cep Trafik” yükleme linki
Otomatik olarak telefonunuza gelecektir.

“CEP TRAFİK + “ IPHONE TELEFONLARDA DA ÇALIŞIR MI?

- “CepTrafik+” sadece Windows Mobile işletim sistemi yüklü cep bilgisayarlarında çalışır.

“CEP TRAFİK + “ KULLANIM ÜCRETİ NEDİR ?

- “Cep Trafik +” nın kullanımı ilk yıl tüm kullanıcılara ücretsiz olacak.
bir yıl sonra ücretlendirme aylık sabit 5 TL / 40 kontör şeklinde olacak.

Kaynak: http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Haberler/Pages/BasinB ...eniID=5490

Süha
14 yıl önce - Sal 30 Arl 2008, 02:07

YARININ TEKNOLOJİSİ BUGÜNDEN İSTANBULLULARIN CEBİNDE !

Alıntı:

Büyükşehir Belediyesi’nin Turkcell ve Microsoft ile birlikte geliştirdiği ‘kişiye özel’ “Cep Trafik” uygulaması İstanbulluların hizmetinde… Yeni uygulamayla vatandaşlar kendisine en yakın trafik kamerasını görebilecek. Bulunduğu nokta ile ulaşacağı yer arasında kişiye özel trafik haritası hazırlayarak gideceği yere daha hızlı ulaşabilecek.

WİNDOWS TABANLI UYGULAMA ZAMAN VE YAKIT TASARRUFU SAĞLAYACAK

İstanbul’un ulaşım sorununu çözmek için çok önemli yatırımlar yapan Büyükşehir Belediyesi’nin bir yıl önce başlattığı ve 400 bin kullanıcıya ulaşan “İBB Cep Trafik”te yeni nesil uygulamaya geçildi. Büyükşehir Belediyesi’nin Şirketlerinden İSBAK’ın Turkcell ve Microsoft Türkiye ile birlikte geliştirdiği “İBB CepTrafik+” uygulaması İstanbulluların hizmetine sunuldu. Belediye uygulaması olarak dünyada bir ilk olan Windows tabanlı yeni sistemle vatandaşlar kendisine en yakın trafik kamerasını görebilecek. Bulunduğu nokta ile ulaşacağı yer arasında kişiye özel trafik haritası hazırlayarak gideceği yere daha hızlı ulaşabilecek. Böylece hem zaman hem yakıt tasarrufu sağlanmış olacak. Uygulama bir yıl süreyle tamamen ücretsiz.

“İBB CepTrafik+” uygulamasının Saraçhane Belediye Sarayı’nda düzenlenen tanıtım toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük, Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Hakkı Tok, İSBAK Genel Müdürü Kasım Kutlu, Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Önder Sönmez ve Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

İSTANBULLULAR TRAFİKTE RAHAT EDECEK

Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu, şehirlerin gelişmişliğinin yaşayanların yaşam kalitesiyle ölçüldüğünü belirterek, “Belediye olarak bu konuda çok büyük teknolojik yatırımlar yaptık ve vatandaşlarımızın hayatlarını ‘daha iyi nasıl kolaylaştırabiliriz’ düşüncesiyle durmaksızın çalışmaktayız. Ayda ortalama 97 bin kişinin kullandığı ‘Cep Trafik’ uygulaması memnuniyetle göstermiştir ki İstanbullular bu uygulamayı benimsemiştir. Cep trafik uygulamasını ilk açtığımızda çok az sayıda bir kullanıcı beklerken tahmin edemediğimiz sayıda kullanıcı sayısına ulaştık. Buda yaptığımız çalışmaların doğru olduğunu gösterir. İstanbullular bu uygulamayı kullanmak suretiyle trafikteki rahatlıklarına başka bir rahatlık daha ekleyecekler” diye konuştu.

UYGULAMA TÜRK MÜHENDİSLERİ TARAFINDAN ÜRETİLDİ

İSBAK Genel Müdürü Kasım Kutlu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin teknoloji üreten bir şirketi olarak geleceği bugünden planladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu; “Geleceğe sahip olmanın yolunun geleceği bugünden planlamaktan geçer. İSPAK bu alt yapı çalışmalarını sadece İstanbul için yapmadı. Hem Anadolu ve dünya için de yaptı ve bu uygulamaları pazarladı. Üstelik bu teknolojileri kendi imkanlarımızla ve kendi mühendislerimizle ürettik. Cep Trafik uygulamasını kullanan kullanıcılar zamanları çok değerli olan kullanıcılardır. Zamanla yarışan İstanbullu için cep trafik uygulaması çok önemli bir uygulamadır. Trafikteyken o anda gideceğimiz noktaya farklı noktalardan ulaşmak için alternatifleri görebileceğiz, trafik kameraları sayesinde yoğunluğu görerek yeni alternatif yolları bulabileceğiz. Hatta telefonunuzu ayarladığımızda sistem bir noktada trafik açıldığında bizi alarm vererek uyaracak. Konum bilgisiyle bulunduğunuz yere en yakın kameraları görebileceğiz. Bu uygulama birçok Avrupa ülkesinde olmayan bir uygulamadır. İstanbul ulaşım teknolojisinde 2010 Avrupa Kültür Başkentliğine yakışır bir alt yapıyı kurmuş durumdadır.”

ZAMAN VE YAKIT TASARRUFU SAĞLANACAK

Toplantıda konuşan Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ekrem Yener ise, cep trafik uygulamasında kullanım sayısının şu anda 15 milyona ulaştığını ifade ederek, telefonun sadece ses iletişim aracı olmak yerine insanların hayatını kolaylaştıran bir bilgisayar haline geldiğini kaydetti. 7 gün 24 saat hizmet veren “İBB Cep Trafik+” uygulamasını Türkiye’den ve dünyadan İstanbul’u ziyarete gelenlerin de kullanabileceğini dile getiren Ekrem Yener, cep trafik uygulamasının ilk versiyonunda trafik yoğunluğu ve kamera görüntülerinin kullanıcıya sunulduğunu, yeni versiyonda ise sistemin baz istasyonları aracılığıyla kişinin bulunduğu noktayı belirleyerek kamera görüntüsünü kendisinin sunduğunu anlattı.

Sistemin bölgenin trafik yoğunluğu hakkında bilgiler verdiğine ve gidilecek güzergahtaki trafik hız oranının bildirdiğine dikkat çeken Yener, “Yeni uygulamayla işaretlenen noktadaki trafik istenilen hıza ulaştığında kişi yola çıkması için uyarılabilecek. Bu yenilikle cep trafik İstanbulluların diğer dünya metropollerinde göğsünü gere gere gösterebileceği bir sistem oldu. Ben Turkcell’i bu sistemin bir parçası haline getiren Başkanımız Kadir Topbaş’a ve tüm ilgili Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Önder Sönmez ise, projenin Microsoft’un çok gurur duyduğu bir proje olduğunun altını çizerek, “Ortadoğu ve Avrupa ülkeleri içersinde 59 belediye arasında bu uygulamayı yapmış başka bir belediye yok. Avrupa’da bile bunun bir örneğini görmüş olduğumu zannetmiyorum. Bu uygulamada desteği olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı’na ve İSBAK’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Törende konuşmaların ardından "Cep Trafik" uygulamasının 400 bininci kullanıcısı Ufuk Hekimoğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu tarafından son model bir cep telefonu hediye edildi.

SEYAHAT PLANLAYICISI

İSBAK, Turkcell ve Microsoft’un ortak çalışmasıyla Windows Mobile teknolojisini kullanan cep telefonlarına veya cep bilgisayarlarına sahip Turkcell abonelerine özel üretilen “İBB CepTrafik +” uygulamasıyla, vatandaşlar istedikleri zaman günlük yolculuklarını planlayabilecek. Mobil çözümü Microsoft’un katılımıyla yenilenen “İBB Cep Trafik +” ile İstanbul’un trafik haritası kişiye özel hale getirildi.

Türkiye’nin ilk abone konum bilgisi kullanan yazılım, GPS’ye gerek olmaksızın nerede olduğunuzu hesaplayarak kullanıcıya en yakın kamerayı gösterecek. Tamamen dokunmatik ekran uyumlu program sayesinde parmak ekranda kaydırarak kameralar arasında geçiş yapabilecek. Abone konum bilgisi teknolojisi ile ev ve işyeri tanımlayabilecek. Seyahat Planlayıcısı, akşam eve dönmek için ne zaman trafiğe çıkmanız gerektiği otomatik olarak söyleyecek.

YENİ VERSİYON OTOMATİK OLARAK YÜKLENECEK

Gravity sensor uyumlu telefonlarda telefonu sallamanız durumunda yazılım bunu anlar ve bir önceki menüye dönüyor. Trafik kamera görüntüleri tam ekran olarak izlenebiliyor. 3G teknolojisi ile birlikte gerçek zamanlı ve akıcı video görüntüleri cebinize gelecek. Harita üzerinde büyültme – küçültme yapılabilecek. Yazılımın yeni bir versiyonu çıktığında otomatik olarak kullanıcıyı uyarır ve istenmesi durumunda hızlı bir şekilde yazılım kendi kendini günceller. İngilizce dil desteği mevcut. Kentimize gelen turistler de bu teknolojiden faydalanabilecek.

Yazılımını indirmek için, “trafik” yazıp “1530”a kısa mesaj göndermek yeterli. Eğer cep bilgisayarı kullanıyorsanız “Cep Trafik +” yükleme linki, Symbian işletim sistemi olan bir telefon kullanıyorsanız “İBB Cep Trafik” yükleme linki otomatik olarak telefonunuza gelecek. “Cep Trafik +” uygulamasının kullanımı ilk yıl tüm kullanıcılara ücretsiz olacak. Bir yıl sonra ücretlendirme aylık sabit 5 YTL / 40 kontör şeklinde olacak. İngilizce dil desteği mevcut olan uygulama 2010 Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’a yakışır nitelikte ve İstanbul’a gelen turistler de bu teknolojiden faydalanabilecek. Programın tüm kaynak kodları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait ve program Büyükşehir serverlarında bulunuyor.

Kaynak: http://www.ibb.gov.tr/tr-TR/Pages/Haber.aspx?NewsID=16873

Erkan YILMAZ
14 yıl önce - Sal 30 Arl 2008, 12:07

Çok güzel bir proje olmuşa benziyor.

Benziyor diyorum çünkü dünden beri tüm yükleme girişimlerim sonuçsuz kaldı. "ibbtrafik.cab dosyası yüklenemedi" gibisinden bir hata verip duruyor.

Yükleyip deneyebilen var mı?

hasan köse
14 yıl önce - Sal 30 Arl 2008, 14:33

Ben yeni versiyonu denemek için kurdum.
ilgili cab dosyasını download edip kuruyor, Açılışta yeni sürüm kontolü yapıp, varsa güncellemeyi yükleyebiliyorsunuz
Program fena görünmüyor açıçası. (test edilen 'telefon' HP IPAQ 6815 - WM6.1)
Emeği geçenlerin ellerine sağlık...

(+)
[/img]

Erkan YILMAZ
14 yıl önce - Sal 30 Arl 2008, 16:11

Sonunda yükledim. Tam emin değilim ama sorun sanırım opera'dan kaynaklanıyor. 9.5 beta versiyonunu kullanıyorum. Ondan yüklemeye kalktığımda sürekli hata veriyordu. Zaten dosyayı indirme işleminin çok kısa sürmesinden şüphelendim. Aynı linki explorer ile açtığımda sorunsuz bir biçimde yükledim.

İlk izlenim olarak eskisine göre çok daha başarılı bir uygulama. Bir kere kamera görüntüleri çok hızlı açılıyor. Ayrıca görüntüler tam ekran olarak açılıyor. Ancak görüntünün en boy oranı ekran ile aynı olmayınca biraz bozulma oluyor.

Ekranı yan çevirdiğinizde kendisini yeni duruma göre ayarlayamıyor. Bu sorun eskisinde de vardı. Bunun eskisinden farkı eski ekranda bu hareketi yapınca kapatıp açmadan düzelmiyordu, bunda düzeliyor.

Ayrıca yoğunluk haritasına yaklaştırma özelliği koymuşlar. Dokunmatik ekranla uyumu gayet iyi. Eskisinde belirli bir yerin trafik hızını görebilmek için küçücük bir noktaya dokunmak gerekiyordu. Bilgilerde bir pencerede açılıyordu. Sonra pencereyi kapatmakla uğraşıyorduk. Bunda ise yola dokununca ekranın alt tarafında hız bilgilerini görüyorsunuz.

Diğer özelliklere henüz bakmadım. Şu ana kadar beni tatmin etti. Yapanların eline sağlık.

Erkan Yılmaz

guclu
14 yıl önce - Sal 30 Arl 2008, 16:35

Malesef sadece windows mobile işletim sistemli telefonlarda çalışacak olması hiç güzel olmadı.400 bin kişi eski versiyonyu yüklemiş.Bu 400 bin kişinin % kaçında pda vardır acaba.Iphone da bile çalışmıyor.Üzüldüm.

Erkan YILMAZ
14 yıl önce - Sal 30 Arl 2008, 17:17

Tüm telefonlarda çalışabilmesi için Java uygulaması olması gerekiyor. Eskisi öyleydi zaten. Başta yavaşlık olmak üzere bir sürü sorunu vardı.

Bunu muhtemelen .Net ile yazmışlardır. O yüzden windows dışındaki platformlarda çalışmaz.

Alıntı:
Büyükşehir Belediyesi’nin Turkcell ve Microsoft ile birlikte geliştirdiği

Haberdeki bu cümle bunun neden böyle olduğunu gayet güzel açıklıyor aslında. Microsoft kendi platformunu yaygınlaştırabilmek için bu tür uygulamalara destek veriyor.

sayfa 1
ANA SAYFA -> ULAŞIM